Πουλήστε τις φωτογραφίες σας στο διαδίκτυο

Δείτε τις δεκαέξι καλύτερες ιστοσελίδες που μπορείτε να πουλήσετε τις φωτογραφίες σας, αν θεωρείτε ότι αξίζουν και θα μπορούν κάποιοι να πληρώσουν για αυτές.

photo euro money sell

Αν πιστεύετε ότι έχετε καλλιτεχνική φλέβα, ότι οι φωτογραφίες των διακοπών σας είναι πάρα πολύ καλές και πιθανά κάποιοι άνθρωποι θα ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν για αυτές, τότε δείτε τις πιο περιζήτητες και κερδοφόρες ιστοσελίδες για να τις πουλήσετε στο διαδίκτυο.

Μπορείτε εύκολα να βγάλετε κάποια χρήματα απλά ανεβάζοντάς τις στα δημόσια αποθετήρια.

Σε κάποια από αυτά τα αποθετήρια φωτογραφιών πιθανά να απαιτηθεί η καταβολή συνδρομής, ώστε να δημιουργήσετε το δικό σας χώρο. Κάποια άλλα θα σας παρακρατήσουν ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό.

Όπως και να έχει θα αποκτήσετε ένα επιπλέον εισόδημα, όμως θυμηθείτε ότι τα έσοδα σας θα πρέπει να δηλώνονται όλα στην εφορία της χώρα σας, είτε αυτά είναι από το κανονικό σας επάγγελμα, είτε περιστασιακά από το διαδίκτυο.

Τα παρακάτω links αναφέρονται όλα στο σημείο κάθε ιστοσελίδας που σας οδηγεί στο να γίνετε συνεργάτης τους. Η λίστα είναι αλφαβητική και δεν έχει σχέση με προσωπικές προτιμήσεις ή οτιδήποτε άλλο.

Adobe Stock

photo,Shutterstock,depositphotos,alamy,istock,PhotoShelter,adobe,SmugMug,Dreamstime,123rf,Snapped4U,art,america,fotomoto,eyeem,Stocksy,Storyblocks,φωτογραφία,πώληση

Το Adobe Stock είναι ένας όμορφος ιστότοπος που προσφέρει δικαιώματα 33% για φωτογραφίες. Αν ασχολείστε με τη βιντεοσκόπηση, μπορείτε να λάβετε 35% για τα βίντεο που πουλάτε. Μπορείτε να λάβετε αυτά τα δικαιώματα στον τραπεζικό λογαριασμό σας αφού φτάσετε το όριο των 25 $. Το Adobe Stock είναι ενσωματωμένο στις εφαρμογές της Adobe, καθιστώντας πιο πιθανό τη σας να γίνει αντιληπτή.

Η Adobe έχει απλοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο ανεβάζετε τις φωτογραφίες σας. Αντί να περνάτε από την επίπονη αργή διαδικασία προσθήκης ετικετών σε όλες τις εικόνες σας, το έξυπνο σύστημα προσθήκης ετικετών της Adobe το κάνει για εσάς.

Για να κάνετε τη ζωή σας ακόμα πιο εύκολη, η Adobe σάς επιτρέπει να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας μέσω του Adobe Lightroom CC, του Adobe Bridge CC ή του ιστότοπού του.

Alamy

alamy

Υπάρχει λόγος για τον οποίο η Alamy έχει πάνω από 160 εκατομμύρια βίντεο και φωτογραφίες προς πώληση στον ιστότοπό της. Προσφέρει στους φωτογράφους το 50% της πληρωμής για τα δικαιώματά τους για κάθε φωτογραφία που πωλείται. Ο ιστότοπος επιτρέπει επίσης στους φωτογράφους να πουλήσουν τις φωτογραφίες τους με συνεργαζόμενα πρακτορεία της Alamy, αν και θα λάβετε λιγότερα με αυτό τον τρόπο.

Αυτή η πολιτική επέτρεψε στον Alamy να γίνει η μεγαλύτερη αγορά φωτογραφιών και βίντεο στον κόσμο για στοκ φωτογραφίες, με τεράστιο αριθμό μηνιαίων επισκεπτών, όπου όλοι είναι δυνητικοί πελάτες για τις φωτογραφίες σας.

Can Stock Photo

can stock photo

Αν ψάχνετε για έναν εύκολο τρόπο να πουλήσετε τις φωτογραφίες σας στο διαδίκτυο, το Can Stock Photo είναι μια καλή επιλογή. Αφού υποβάλετε τρεις εικόνες στους συντάκτες του ιστότοπου, θα πρέπει να περιμένετε 24 ώρες για έγκριση για να ξεκινήσετε την πώληση.

Κατά τη μεταφόρτωση φωτογραφιών στον ιστότοπο, το Can Stock Photo θα δημοσιεύει επίσης την εργασία σας σε μία από τις μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων εικόνων στοκ, τη Fotosearch. Μπορείτε να κερδίσετε έως και 50% σε δικαιώματα εκμετάλλευσης στον ιστότοπο και μπορείτε να κάνετε ανάληψη των χρημάτων σας στο PayPal μόλις ο λογαριασμό σας φτάσει στα 50 $. Εάν θέλετε μια ταχυδρομική επιταγή, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να κερδίσετε 100 $.

Depositphotos

depositphotos

Το depositphotos έχει 20 εκατομμύρια πελάτες και αυτό το ανεβάζει στην λίστα με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στο κόσμο της στοκ φωτογραφίας. Μιλάει Ελληνικά και παρέχει προμήθεια από 0,25 έως 33,82 δολάρια για κάθε φωτογραφία.

Μπορείτε επίσης να πουλήσετε και βίντεο με προμήθεια από 3,83 δολάρια έως 64,22 δολάρια για κάθε βίντεο. Γενικά υπάρχουν πέντε επίπεδα συνεργασίας που έχουν να κάνουν πόσες φωτογραφίες ανεβάζετε και κατά συνέπεια τι ποσοστό προμήθειας θα έχετε. Ξεκινά από 499 λήψεις και φτάνετε στο ανώτατο όριο όταν ξεπεράσετε τις 150.000 λήψεις.

Για να γίνετε συνεργάτης στο Depositphotos, πρέπει να εγγραφείτε και να υποβάλετε εικόνες για έγκριση. Μόλις εγκριθούν, μπορείτε να ξεκινήσετε το ανέβασμα αρχείων στο πορτοφόλιό σας αμέσως. Προσθέστε τις σωστές λέξεις-κλειδιά, ώστε το κοινό να βρίσκει εύκολα τις εικόνες σας στην ιστοσελίδα.

Dreamstime

dreamstime

Στον κόσμο της στοκ φωτογραφίας, το Dreamstime είναι ένας αξιόπιστος παίκτης. Πέτυχε αυτήν την θέση διασφαλίζοντας ότι όλες οι ανεβασμένες φωτογραφίες ελέγχονται ότι πληρούν τα υψηλά πρότυπα, διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα.

Μόλις εγκριθούν οι φωτογραφίες σας, θα λάβετε δικαιώματα 25-50%. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί στο 60% σε όλες τις εικόνες εάν υπογράψετε ένα συμβόλαιο αποκλειστικότητας. Εάν υπογράψετε αυτή τη συμφωνία αποκλειστικότητας, θα λάβετε επίσης ένα επιπλέον μπόνους 0,20 $ για τις πρώτες 100 εγκεκριμένες υποβολές σας. Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται σε ειδήσεις θα μπορούσαν να σας κερδίσουν ένα μπόνους 5 $.

EyeEm

eyeem

Το EyeEm είναι μια δημιουργική εφαρμογή κοινότητας που σας επιτρέπει να ανεβάζετε και να πουλάτε φωτογραφίες στο διαδίκτυο, ενώ σας επιτρέπει να διατηρείτε τα δικά σας πνευματικά δικαιώματα. Μπορείτε να κερδίσετε μεταξύ 25% και 55% του μεριδίου εσόδων όταν πουλάτε τις εικόνες σας στην πλατφόρμα.

Αυτός ο ιστότοπος συνδυάζεται και με άλλες αγορές εικόνων, δίνοντας στις φωτογραφίες σας καλύτερη προβολή. Όσο περισσότερη έκθεση, τόσο περισσότερα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε. Εάν αρχίζετε να ξεμένετε από ιδέες, επισκεφτείτε τη σελίδα κοινότητας του EyeEm στην εφαρμογή για να αντλήσετε έμπνευση από άλλους επαγγελματίες φωτογράφους.

Fine Art America

fineartamerica

Η Fine Art America είναι το τέλειο μέρος για να δημιουργήσετε ένα δελεαστικό χαρτοφυλάκιο και να πουλήσετε φυσικές εκτυπώσεις των φωτογραφιών σας. Μπορείτε να πουλήσετε κάθε φωτογραφία ως εκτύπωση σε καμβά, αφίσα, εκτύπωση σε πλαίσιο, μεταλλική εκτύπωση, ακρυλική εκτύπωση, ευχετήρια κάρτα, θήκη τηλεφώνου και πολλά άλλα.

Όταν πραγματοποιείτε μια πώληση, η παραγγελία (συμπεριλαμβανομένης της εκτύπωσης) μπορεί να εκπληρωθεί από την υπηρεσία εκτύπωσης της ίδιας της εταιρείας. Θα πρέπει να πληρώσετε τη βασική τιμή για την παραγωγή της εκτύπωσης, αλλά μπορείτε να βγάλετε κέρδος αυξάνοντας την τιμή του τελικού προϊόντος.

Με άλλα λόγια, εάν μια εκτύπωση σε καμβά κοστίζει 50 $ για την παραγωγή της από την Fine Art America, μπορείτε να αυξήσετε την τιμή στα 75 $ και με αυτόν τον τρόπο, θα κερδίσετε 25 $ από μια παραγγελία.

iStock

istock

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε για τους καλύτερους τύπους φωτογραφιών για πώληση στο διαδίκτυο, ρίξτε μια ματιά στο iStock. Τα δημοφιλή φόρουμ και οι πόροι του θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πώς να πουλάτε φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Πρέπει να κάνετε αίτηση πριν ξεκινήσετε να πουλάτε τις φωτογραφίες σας. Η διαδικασία αίτησης συνίσταται στην υποβολή μερικών δειγμάτων της δουλειάς σας μέσω της εφαρμογής Contributor by Getty Images. Δεδομένου ότι το iStock και το Getty Images είναι συνεργάτες, μπορεί να γίνετε αποδεκτοί σε οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Η προμήθειά σας για μη αποκλειστικές φωτογραφίες είναι 15%. Για αποκλειστικές εικόνες, το εύρος προμήθειας κυμαίνεται από 25% έως 45%. Θα χρειαστείτε 1.050 λήψεις φωτογραφιών για να φτάσετε στο επίπεδο προμήθειας 30%, 11.235 για το 35% και 45.675 για το 40%. Η προμήθεια 45% προορίζεται για φωτογράφους που επιτυγχάνουν τουλάχιστον 681.083 λήψεις. Δύσκολα επίπεδα για ερασιτέχνες φωτογράφους.

Photomoto

photomoto

Για τους φωτογράφους που έχουν ήδη ιστότοπο, αλλά θέλουν να πουλήσουν φυσικές εκτυπώσεις, το Fotomoto είναι ο καλύτερος τρόπος. Αυτός ο ιστότοπος χειρίζεται όλη την εκτύπωση, τη συσκευασία και την αποστολή, ώστε εσείς να μπορείτε να συγκεντρωθείτε στη λήψη φωτογραφιών.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τον κώδικα του Fotomoto στον ιστότοπό σας και μπορείτε να αρχίσετε αμέσως να πουλάτε τη φωτογραφία σας στο διαδίκτυο.

Το πιο βασικό πρόγραμμα συνδρομής είναι δωρεάν, αλλά μετά θα πρέπει να πληρώσετε 22% σε προμήθεια συναλλαγής. Τα προγράμματα επί πληρωμή θα μειώσουν την προμήθεια συναλλαγής που πρέπει να πληρώσετε.

PhotoShelter

photoshelter

Εάν θέλετε να πουλήσετε τις φωτογραφίες σας στο διαδίκτυο, αλλά προτιμάτε να πραγματοποιήσετε αυτές τις πωλήσεις μέσω του δικού σας ιστότοπου, το PhotoShelter είναι ένα φανταστικό εργαλείο για αυτό.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου προσανατολισμένη στη φωτογραφία, την οποία μπορείτε να ενσωματώσετε σχεδόν σε οποιονδήποτε ιστότοπο. Αυτό περιλαμβάνει αποθήκευση στο cloud τις φωτογραφίες σας, ενσωματωμένο καλάθι αγορών, πρότυπα ιστοτόπων με μεταφορά και απόθεση, μια διαισθητική διεπαφή, αξιοπρεπές SEO και πολλές ενσωματώσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της επιλογής περιλαμβάνουν τη διατήρηση του πλήρους ελέγχου του τρόπου ς των φωτογραφιών σας, τη μη εμφάνιση των φωτογραφιών των ανταγωνιστών σας μαζί με τις δικές σας και τη δυνατότητα να κερδίσετε πολύ περισσότερα από την τιμή πώλησης.

Δυστυχώς, θα πρέπει να πληρώσετε ένα τέλος συνδρομής για αυτήν την υπηρεσία. Το βασικό πρόγραμμα ξεκινά από 10 $/μήνα (ετήσιο) και 12,99 $ για συνδρομές από μήνα σε μήνα και συνοδεύεται από τον ελάχιστο αριθμό δυνατοτήτων. Το PhotoShelter χρεώνει 8-10% όταν πουλάτε μια εικόνα. Αυτές δεν περιλαμβάνουν πιθανές προμήθειες που μπορεί επίσης να χρεώσει η τράπεζά σας.

Shutterstock

shutterstock getty images

Από την κυκλοφορία του, η Shutterstock έχει πληρώσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε φωτογράφους που συνεισφέρουν στον ιστότοπό της. Όταν ανεβάζετε μια φωτογραφία στην αγορά της, εξακολουθείτε να διατηρείτε τα πνευματικά δικαιώματα.

Μπορείτε να κερδίσετε έως και 40% της τιμής πώλησης των φωτογραφιών σας. Ωστόσο, για το υψηλότερο ποσοστό προμήθειας, θα χρειαστεί να επιτύχετε περισσότερες από 25.000 άδειες σε ένα μόνο ημερολογιακό έτος.

Υπάρχουν έξι επίπεδα προμήθειας, που κυμαίνονται από το 15% έως το ανώτερο όριο του 40%. Θα φτάσετε στο δεύτερο επίπεδο αφού ξεπεράσετε τις 100 άδειες χρήσης σε ένα ημερολογιακό έτος και μπορείτε επίσης να πουλήσετε vectors και illustrations.

SmugMug

photo,Shutterstock,depositphotos,alamy,istock,PhotoShelter,adobe,SmugMug,Dreamstime,123rf,Snapped4U,art,america,fotomoto,eyeem,Stocksy,Storyblocks,φωτογραφία,πώληση

Το πακέτο SmugMug Pro είναι μια εναλλακτική λύση στο PhotoShelter. Η πλατφόρμα σάς δίνει τη δυνατότητα να προβάλλετε την εργασία σας σε μια μαζικά προσαρμόσιμη βιτρίνα και να διαχειρίζεστε τις παραγγελίες σας με ετήσια συνδρομή.

Το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας εκτύπωσης του SmugMug για τη δημιουργία εκτυπώσεων, βιβλίων και ευχετήριων καρτών από τα στιγμιότυπά σας. Υπάρχουν επίσης ορισμένες πρόσθετες δυνατότητες, όπως η δυνατότητα δημιουργίας κουπονιών, πακέτων φωτογραφιών και ενσωματωμένων αναλυτικών στοιχείων. Στο SmugMug μπορείτε να κρατήσετε έως και το 85% των εσόδων σας.

Snapped4U

snapped4u

Εάν είστε φωτογράφος που τραβάει φωτογραφίες σε εκδηλώσεις, πάρτι, συναυλίες, φεστιβάλ, γάμους κλπ θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το Snapped4U σάς επιτρέπει να πουλάτε εύκολα αυτές τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την πώληση των φωτογραφιών σας ως τρόπο συγκέντρωσης χρημάτων για καλό σκοπό.

Ανεβάζοντας και πουλώντας τις φωτογραφίες σας εδώ, δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε τον εφιάλτη της επεξεργασίας, εκτύπωσης και αποστολής παραγγελιών. Το Snapped4U ασχολείται με όλα αυτά για λογαριασμό σας. Για κάθε φωτογραφία που πωλείται και κοστίζει 5 $ ή λιγότερο, θα πρέπει να πληρώσετε ένα τέλος 0,50 $. Εάν η φωτογραφία πωληθεί σε περισσότερα από 5 $, το Snapped4U θα χρεώσει προμήθεια 10%.

Stocksy

stocksy

Η Stocksy πληρώνει μερικά από τα υψηλότερα δικαιώματα για τους συνεισφέροντες φωτογράφους, καθιστώντας την έναν από τους καλύτερους ιστότοπους για πώληση φωτογραφιών στο διαδίκτυο.

Για να υποβάλετε αίτηση, θα πρέπει να υποβάλετε τουλάχιστον 25 φωτογραφίες, μαζί με ορισμένες πληροφορίες για τον εαυτό σας. Εάν καταφέρετε να γίνετε αποδεκτοί, περιμένετε να δείτε δικαιώματα που κυμαίνονται από 50-75%.

Η Stocksy στρατολογεί κορυφαίους φωτογράφους που τραβούν εικόνες υψηλής ανάλυσης, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό φωτογραφίας που χρειάζεστε για να τραβήξετε εκπληκτικές φωτογραφίες. Θα πρέπει επίσης να έχετε κατά νου ότι η Stocksy απαιτεί όλες οι φωτογραφίες σας να είναι αποκλειστικές.

Storyblocks

storyblocks

Το Storyblocks είναι ένα δημοφιλές μέρος για τους διαδικτυακούς δημιουργούς που φωτογραφίζουν τοπία και αντικείμενα. Θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση προτού σας επιτραπεί να πουλήσετε στην πλατφόρμα Storyblocks, αλλά αν γίνετε αποδεκτοί μπορείτε να κερδίσετε 50% προμήθεια επί των πωλήσεών σας.

Εκτός από φωτογραφίες, μπορείτε επίσης να παραθέσετε και vectors. Μπορείτε να ανεβάσετε πολλά είδη εικόνων, όπως λήψεις από drone και εικόνες τοπίων.

123RF

123rf

Αυτός ο ιστότοπος έχει πάνω από 110 εκατομμύρια αρχεία σε προσφορά, με σχεδόν κάθε ημέρα να προστίθενται άλλα 100.000. Τα καταβλητέα δικαιώματα κυμαίνονται μεταξύ 30% και 60%, ανάλογα με το επίπεδο συνεισφοράς σας. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερες φωτογραφίες ανεβάζετε, τόσο μεγαλύτερη είναι η πληρωμή σας.

Εάν ανεβάσετε λιγότερες από 999 εικόνες στον ιστότοπο, θα κερδίσετε 30%, που ισοδυναμεί με 0,216 $ ανά λήψη. Εάν ανεβάσετε περισσότερες από 1 εκατομμύριο εικόνες, θα λάβετε το 60%, που ισοδυναμεί με 0,432 $ ανά λήψη.

Πουλήστε φωτογραφίες στο Διαδίκτυο για να κερδίσετε κάποια επιπλέον μετρητά
Η φωτογραφία είναι ένα διασκεδαστικό χόμπι, οπότε το να βγάλετε χρήματα κάνοντας αυτό που αγαπάτε είναι ένα μπόνους στην τσέπη σας. Αυτοί οι ιστότοποι πώλησης φωτογραφιών μπορούν επίσης να δώσουν στη φωτογραφία σας την αναγνώριση που της αξίζει.

Ας ελπίσουμε ότι, καθώς βελτιώνετε τις φωτογραφικές σας δεξιότητες, θα αρχίσετε να ανακαλύπτετε ποιες φωτογραφίες πωλούν καλά (και αυτές που δεν πωλούν), οδηγώντας σας σε περισσότερες πωλήσεις και μεγαλύτερα κέρδη!

Μπορεί επίσης να θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις βελτιωμένες δεξιότητές σας στη φωτογραφία για να πουλήσετε και άλλα πράγματα στο διαδίκτυο, όπως βιβλία και άλλα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

photo,Shutterstock,depositphotos,alamy,istock,PhotoShelter,adobe,SmugMug,Dreamstime,123rf,Snapped4U,art,america,fotomoto,eyeem,Stocksy,Storyblocks,φωτογραφία,πώληση

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).