FreedomGPT : Δωρεάν τοπικό ChatGPT που δεν σας παρακολουθεί

Το FreedomGPT είναι μία δωρεάν εναλλακτική λύση ChatGPT που μπορεί να λειτουργεί τοπικά στο υπολογιστή σας, εκτός σύνδεσης, και έτσι δεν στέλνει τα δεδομένα σας στο διαδίκτυο.

FreedomGPT,Artificial,INTELLIGENCE,CHATBOT,CHATGPT

Το FreedomGPT είναι ένα δωρεάν, ανοιχτού κώδικα, μοντέλο γλώσσας χωρίς λογοκρισία και ιδιωτικό, που αναπτύχθηκε από την VC. Χρησιμοποιεί τα μοντέλα Alpaca του Stanford και αξιοποιεί ένα απλό GUI που μπορεί να εκτελεστεί ιδιωτικά και τοπικά. Το FreedomGPT είναι διαθέσιμο για χρήση από οποιονδήποτε.

Το FreedomGPT είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, όπως η δημιουργία κειμένου, η μετάφραση γλωσσών, η συγγραφή διαφορετικών ειδών δημιουργικού περιεχομένου και η απάντηση στις ερωτήσεις σας με ενημερωτικό τρόπο. Είναι ακόμα υπό ανάπτυξη, αλλά έχει ήδη μάθει να εκτελεί πολλά είδη εργασιών.

Σε αντίθεση με το ChatGPT της Open.AI και το Bard της Google που αποθηκεύουν τις ερωτήσεις σας και γενικά παρακολουθούν την συμπεριφορά σας, το FreedomGPT εργάζεται τοπικά στον υπολογιστή σας, χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Δηλαδή δεν τρέχει μέσω του browser σας αλλά μέσω μία εφαρμογής που θα εγκαταστήσετε στο σύστημά σας.

ChatGPT και FreeddomGPT
Το ChatGPT της OPEN.AI είναι ομολογουμένως φοβερό σε αυτό που κάνει. Το πρόβλημα είναι ότι συνοδεύεται από ορισμένες προειδοποιήσεις και “ψιλά γράμματα” που κανείς δεν δίνει σημασία:

  • Το ChatGPT μπορεί να καταγράφει και να χρησιμοποιεί τις απαντήσεις σας για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Με λίγα λόγια σας παρακολουθεί και πιθανά κάποια στιγμή να δίνει τις δικές σας ερωτήσεις ως απαντήσεις σε άλλους.

  • Η OpenAI θέτει όρια στον τρόπο χρήσης του ChatGPT. Θα δείτε ότι το ChatGPT καθυστερεί στις απαντήσεις του και στην δωρεάν έκδοσή του (3.50) οι μακροσκελείς απαντήσεις είναι κομμένες. Έχει να κάνει ότι το διαδίκτυο και οι server τους δεν είναι απεριόριστοι και όταν πολλοί χρήστες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον ιστότοπο ταυτόχρονα, μπορεί να είναι αργός. Όταν το κατεβάζετε και το εκτελείτε ένα ChatGPT εκτός σύνδεσης, θα είναι πάντα τόσο γρήγορο όσο το επιτρέπει το μηχάνημά σας.

Φυσικά μπορείτε πάντα να πληρώσετε και λυθούν τα προβλήματα, αλλά δεν μπορέσετε να ξεπεράσετε το θέμα της παρακολούθησης.

Δοκιμάστε το FreedomGPT
Πηγαίνετε στον επίσημη ιστοσελίδα του FreedomGPT και κατεβάστε την εφαρμογή. Τρέχει σε Windows και ας Mac. Οι φίλοι των Linux δυστυχώς δεν θα εξυπηρετηθούν.

Η εφαρμογή έχει μέγεθος μόνο 94,4MB αλλά ουσιαστικά είναι χωρίς τα μοντέλα AI. Θα πρέπει την πρώτη φορά να της παραχωρήστε πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω του τείχους προστασίας σας για την λήψη των μοντέλων AI που θα χρησιμοποιείτε μέσω της διεπαφής του.

Το FreedomGPT θα σας δείξει μια λίστα με τα διαθέσιμα μοντέλα AI. Δυστυχώς, δεν προσφέρει λεπτομέρειες για κανένα από αυτά, επομένως θα πρέπει να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο για να αποφασίσετε ποια να επιλέξετε. Όταν το αποφασίσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη ενός μοντέλου για να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε.

freedomgpt available model

Ακόμη και τα πιο συμπαγή μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να έχουν μέγεθος πολλών gigabyte, επομένως μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για τη λήψη του μοντέλου που έχετε επιλέξει. Ευτυχώς, το FreedomGPT θα σας δείξει μια γραμμή προόδου λήψης.

Αν κατεβάσετε πολλά μοντέλα μπορείτε να τα αλλάξετε χωρίς να χρειάζεται να βγείτε και να εκτελέσετε ξανά το FreedomGPT. Η εφαρμογή συνιστά το σύστημά σας να έχει 16 GB μνήμης RAM για την ομαλή εκτέλεση της εφαρμογής.

Αν θέλετε, πριν κατεβάσετε και εγκαταστήσετε το FreedomGPT να το δοκιμάστε διαδικτυακά μπορείτε να πάτε σε αυτήν την ιστοσελίδα και να δείτε αν σας ικανοποιούν οι απαντήσεις του, αν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας πει ότι είναι υπερφορτωμένο και αδυνατεί να σας εξυπηρετήσει.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.113 εγγεγραμμένους.
FreedomGPT,Artificial,INTELLIGENCE,CHATBOT,CHATGPT

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).