Predator συνέχεια: το Politico γράφει για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Περίπου 33 άτομα βρέθηκαν να έχουν ίχνη του παράνομου spyware Predator στις συσκευές τους, συμπεριλαμβανομένων πολλών μελών του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα Ελληνικής εφημερίδας, αναφέρει το Politico:
spy cia

“Το διαρκώς διευρυνόμενο σκάνδαλο spyware της Ελλάδας πήρε άλλη τροπή το Σάββατο με τη δημοσίευση μιας μακράς λίστας ονομάτων κρατικών αξιωματούχων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών που στοχοποιούνται με κακόβουλο .

Σύμφωνα με την ελληνική εφημερίδα Documento, περίπου 33 άτομα βρέθηκαν να έχουν ίχνη του παράνομου spyware Predator στις συσκευές τους, συμπεριλαμβανομένων πολλών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου της συντηρητικής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και μελών των οικογενειών τους, πολιτικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών κυρίως από τον κλάδο των ΜΜΕ”.

Τα ονόματα στη λίστα συμπεριλαμβάνουν τον υπουργό Οικονομικών, Εξωτερικών, δύο πρώην υπουργούς Πολιτικής Προστασίας, τον υπουργό Ανάπτυξης, Εργασίας, Τουρισμού, μαζί με τους συζύγους τους, καθώς και ήδη γνωστοί στόχοι Νίκος Ανδρουλάκης και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.

Σε δήλωσή του αργά το Σάββατο, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι η δημοσίευση είναι “συντριπτική σε αφηγήσεις αλλά τα στοιχεία απουσιάζουν”, προσθέτοντας ότι η “χρειάζεται να διερευνηθεί ενδελεχώς από τις αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική δικαιοσύνη”.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής PEGA, Jeroen Lenaers, κάλεσε την Αθήνα να διερευνήσει ενδελεχώς τις καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις και πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας έχουν κάνει προσπάθεια να συνεργαστούν ενεργά με την επιτροπή, απαντώντας στα ερωτήματά της και μοιράζοντας τις προτάσεις τους για μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών.

“Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην καθολική απαγόρευση της [spyware], μια κίνηση που θα κάνει την Ελλάδα την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύσει την κυκλοφορία κακόβουλου λογισμικού στην επικράτειά της”, ανέφερε ο Οικονόμου σε μια ανακοίνωση.

Ωστόσο, την Παρασκευή, η Sophie in ‘t Veld της Επιτροπής PEGA επεσήμανε το γεγονός ότι η χρήση αυτού του spyware είναι ήδη παράνομη στην Ελλάδα, επομένως θα ήταν πιο σημαντικό να εστιάσουμε στην εφαρμογή του νομικού πλαισίου.

Με την Ελλάδα να οδεύει προς τις εκλογές μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, η Sophie in ‘t Veld υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει πλήρως το θέμα πριν από αυτές.

“Οι εθνικές εκλογές είναι και ευρωεκλογές, επομένως πρέπει να είναι ελεύθερες και δίκαιες”, είπε. “Οποιαδήποτε σκιά πρέπει να αρθεί πριν από τις εκλογές”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best straight into your inbox!
predator,Παρακολουθήσεις,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).