Πρόγνωση καιρού στη αρχική σελίδα του Opera

Το πρόγραμμα περιήγησης Opera στην τελευταία του έκδοση 71, πρόσθεσε την δυνατότητα της εμφάνισης πρόβλεψης καιρού στη αρχική του σελίδα.

Opera

Εάν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Opera και το έχετε αναβαθμίσει στην τελευταία του έκδοση, μπορείτε να προσθέσετε ένα νέο widget με Πρόβλεψη καιρού. Το widget θα εμφανίζεται σε κάθε νέα καρτέλα που ανοίγετε.

Το νέο widget με την πρόβλεψη καιρού, εμφανίζει το όνομα της πόλης σας και τις πληροφορίες καιρού. Μπορείτε να ρυθμίσετε τις πληροφορίες της πόλης σας χρησιμοποιώντας το κουμπί που δίνεται δίπλα του.

Από προεπιλογή, το widget δεν είναι ενεργοποιημένο και γιαυτό δεν εμφανίζεται. Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες πρέπει να ενεργοποιήσουν αυτήν τη λειτουργία τροποποιώντας μια κρυφή προτίμηση / σημαία. Δείτε πως:

1. Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Opera, ενημερώστε το με την τελευταία έκδοση, πληκτρολογήστε στην γραμμή διευθύνσεων opera://flags και πατήστε το πλήκτρο Enter. Θα ανοίξει η σελίδα σύνθετης διαμόρφωσης που ονομάζεται “Experiments” (Πειράματα).

2. Τώρα κάντε κλικ στο πλαίσιο κειμένου “Search Flags” (Αναζήτηση σημαιών) και πληκτρολογήστε την λέξη weather. Θα εμφανιστεί η αντίστοιχη επιλογή στο αποτέλεσμα.

  Πώς να αποκρύψετε δίκτυα WiFi (SSID) στα Windows 10

3. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία widget Weather (Πρόβλεψη καιρού) στο πρόγραμμα περιήγησης Opera, επιλέξτε “Enabled” (Ενεργοποιημένο) από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο.

Opera
4. Το Opera θα σας ζητήσει να κάνετε επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κλικ στο κουμπί “Επανεκκίνηση τώρα” για επανεκκίνηση του Opera.

Μετά την επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης Opera, ανοίξτε μία νέα σελίδα και θα δείτε το νέο widget Πρόβλεψης καιρού που εμφανίζεται στην επάνω αριστερή γωνία της σελίδας.

Κάθε φορά που θα τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το widget, αυτό θα επεκταθεί σε πλήρη λειτουργία.

Αν σας δείξει μία άσχετη με εσάς πόλη, κάντε κλικ το “setup your city” και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί και θα ζητάει την άδεια να δει την περιοχή σας μέσω του Google, κάντε κλικ στο “Agree” (Συμφωνώ).

Opera

Αυτόματα θα διαβάσει σε ποια πόλη ζείτε και το widget του Καιρού θα δείχνει τώρα την πόλη σας.

Μόλις ενεργοποιήσετε την προαναφερόμενη σημαία στη σελίδα opera://flags, θα προστεθεί μια νέα επιλογή “Show weather ” στις Ρυθμίσεις του Opera. Έτσι, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή και να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε το widget Πρόβλεψης καιρού, γρήγορα και εύκολα.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


29  +    =  32