Προσθήκη Run in Sandbox στο μενού των Windows 10


Το Run in Sandbox είναι ένα χρήσιμο PowerShell script που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι διαχειριστές των Windows 10 για να προσθέσουν μια επιλογή που τους επιτρέπει να τρέχουν εκτελέσιμα αρχεία, αρχεία zip και scripts, στο sandbox των Windows 10.

Η Microsoft παρουσίασε το Windows Sandbox στα τέλη του 2018 για να τρέχουν οι διαχειριστές περιεχόμενο σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον ούτως ώστε να αποφύγουν βλάβες ή αλλαγές στο υποκείμενο σύστημα.
Το Windows Sandbox είναι διαθέσιμο σε όλες τις Pro εκδόσεις των Windows 10 από την έκδοση 1903 και μετά, αλλά και οι διαχειριστές των Windows 10 Home μπορούν να το προσθέσουν στα συστήματά τους. Δείτε αυτόν τον οδηγό που εξηγεί πώς μπορείτε να το κάνετε.

Το Run in Sandbox προσθέτει συντομεύσεις για διάφορους τύπους αρχείων στο μενού της Εξερεύνησης αρχείων των Windows 10. Μόλις εγκατασταθεί, το μόνο που χρειάζεται για να τρέξετε ένα υποστηριζόμενο τύπο αρχείου στο sandbox είναι να κάνετε δεξί κλικ πάνω του και να επιλέξετε την επιλογή “run in sandbox”.

Η κύρια απαίτηση για το script είναι ότι το Windows Sandbox θα πρέπει να είναι ήδη εγκατεστημένο στο σύστημα. Μπορείτε να προσθέσετε το περιβάλλον δοκιμών κάνοντας αναζήτηση για “Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των δυνατοτήτων των Windows” (turn Windows features on or off). Βρείτε το “Windows Sandbox” και ενεργοποιήστε το.

Sandbox

Για να εγκαταστήσετε το Run in Sandbox, κάντε τα εξής:

Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του script από GitHub του προγραμματιστή, π.χ. επιλέξτε Code – Download Zip
Εξαγάγετε το αρχείο στο σύστημά σας και ανοίξτε το φάκελο.
Ανοίξτε το PowerShell σαν διαχειριστής στο φάκελο που περιέχει το script.
Τρέξτε τις παρακάτω εντολές με το PowerShell και επιλέξτε Y όποτε σας ζητηθεί.

Set-ExecutionPolicy Unrestricted
    .\Add_Structure.ps1
    Set-ExecutionPolicy AllSigned

Το script θα προσθέτει τις καταχωρήσεις στο μενού.

Σημείωση: Όταν το δοκίμασα σε ένα αγγλικό σύστημα Windows 10 Pro έκδοση 2004, παρατήρησα ότι πρόσθεσε καταχωρήσεις γαλλικού μενού αντί για αγγλικές. Πιθανώς πρόκειται για ένα σφάλμα αλλά αρκετά εύκολο να το καταλάβετε.

Το Run in Sandbox υποστηρίζει αρχεία PS1, VBS, MSI, και EXE. Δημιουργεί ένα WSB file όταν επιλέξετε το Run in Sandbox από το menu και το sandbox τρέχει αυτόματα.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news