Πως να αφαιρέσετε το εικονίδιο δικτύου στην οθόνη σύνδεσης στα Windows

Δείτε πώς να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε το εικονίδιο του δικτύου στη αρχική οθόνη σύνδεσης ή οθόνη κλειδώματος στα 10.

network_icon Windows

Από προεπιλογή των , όταν οι χρήστες βρίσκονται στην αρχική οθόνη σύνδεσης ή στην οθόνη κλειδώματος, βλέπουν και μπορούν να διαχειριστούν το εικονίδιο δικτύου,  με δυνατότητα να μπορούν να αποσυνδέσουν τον υπολογιστή από το ή να τον συνδέσουν με άλλα διαθέσιμα δίκτυα, χωρίς να χρειάζεται πρώτα να έχουν συνδεθεί στα Windows. Με λίγα λόγια μπορεί ο οποιοσδήποτε που θα κάτσει μπροστά από τον υπολογιστή σας να τον αποσυνδέσει από το δίκτυο χωρίς καν να είναι χρήστης αυτού του υπολογιστή.

Για κάποιους λόγους αυτή η δυνατότητα ίσως να μην είναι εύχρηστη σε μερικούς χρήστες και να θέλουν να την απενεργοποιήσουν. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε το εικονίδιο του δικτύου από τη οθόνη κλειδώματος και από την οθόνη σύνδεσης για όλους τους χρήστες των Windows 10. Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι ως διαχειριστής για να προχωρήσετε στις παρακάτω ενέργειες.

  Πώς να κάνετε downgrade από Windows 11 στα Windows 10

Α Τρόπος: χρησιμοποιώντας την πολιτική τοπικής ομάδας (group policy)
Σημείωση. H επεξεργασία πολιτικής τοπικής ομάδας είναι διαθέσιμη μόνο στα Windows 10 Pro, , και . Όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο τον Β τρόπο.

1. Ανοίξτε τον Επεξεργαστή πολιτικής τοπικής ομάδας. Για να το κάνετε αυτό πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + R και στο παράθυρο εκτέλεσης γράψτε gpedit.msc και πατήστε το κουμπί ΟΚ.

gpedit
2. Στο αριστερό τμήμα του παραθύρου του προτος επεξεργασίας πολιτικής τοπικής ομάδας μεταβείτε στην τοποθεσία: Ρυθμίσεις υπολογιστή > Πρότυπα Διαχείρισης > Σύστημα > Σύνδεση
3. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου της σύνδεσης στον πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής τοπικής ομάδας, κάντε διπλό κλικ στην επιλογή “Να μην εμφανίζεται το περιβάλλον εργασίας επιλογής δικτύου” για να το επεξεργαστείτε.

network_icon_1
4. Επιλέξτε την επιλογή “Ενεργοποιημένο” για να ΜΗΝ εμφανίζεται το εικονίδιο ή αν επιθυμείτε διαφορετικά επιλέξτε την επιλογή “Απενεργοποιημένο” για να εμφανίζεται. Η αρχική του επιλογή “Χωρίς ρύθμιση” υπέχει θέση Απενεργοποιημένο και άρα εμφανίζεται το εικονίδιο δικτύου.

network_icon_2
5. Πατήστε το πλήκτρο ΟΚ για να αποθηκεύσετε τη επιλογή σας
6. Όταν τελειώσετε, μπορείτε να κλείσετε το Επεξεργαστή πολιτικής τοπικής ομάδας.

  Η Μορφοποίηση υπό όρους του Excel

 

Β Τρόπος: τροποποιώντας το μητρώο
1. Ανοίξτε το επεξεργαστή μητρώου. Για να το κάνετε αυτό πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + R και στο παράθυρο εκτέλεσης γράψτε regedit και πατήστε το κουμπί ΟΚ. Σε περίπτωση που τα Windows σας ρωτήσουν αν θέλετε να επιτρέψετε σε αυτήν την εφαρμογή να κάνει αλλαγές στον υπολογιστή σας πατήστε το πλήκτρο “Ναι”.
2. Πηγαίνετε στο κλειδί:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\System

3. Πατήστε δεξί κλικ στο δεξί παράθυρο του επεξεργαστή μητρώου και επιλέξτε Δημιουργία > Τιμή (32 bit).
4. Μετονομάστε την “Νέα τιμή #1” που μόλις δημιουργήσατε σε “DontDisplayNetworkSelectionUI”
5. Κάντε δεξί κλικ πάνω στην νέα τιμή που δημιουργήσατε με το όνομα DontDisplayNetworkSelectionUI και δώστε της σαν δεδομένα τιμής το νούμερο 1 (Βάση: δεκαεξαδική).

network_icon_3
6. Πατήστε το πλήκτρο ΟΚ και κλείστε το επεξεργαστή μητρώου. Η αποθήκευση θα γίνει αυτόματα.
7. Τελειώσατε. Το εικονίδιο δεν θα εμφανίζετε πλέον. Αν θέλετε να το επανεμφανίσετε απλά διαγράψτε την τιμή DontDisplayNetworkSelectionUI που δημιουργήσατε προηγουμένως.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  73  =  80