Ρωσία vs Apple με δάχτυλο της Kaspersky Lab

Η νομική ομάδα της , τελευταία φαίνεται να είναι πολύ απασχολημένη, αφού οι νομικές διαμάχες δεν σταματούν. Πρόσφατα ακούσαμε για την αγωγή που κατέθεσε η Epic Games για τις πολιτικές της εταιρείας στο App Store. Υπάρχει ακόμα μια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις καθυστερήσεις πληρωμής φόρων.

Η τελευταία προσθήκη σε αυτήν τη λίστα της Apple υπάρχει και μια αγωγή που κατατέθηκε από την Ρώσικη αντιμονοπωλιακή αρχή για τις μονοπωλιακές πρακτικές της εταιρείας με το 12.

Η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία (FAS) της Ρωσίας διερεύνησε ισχυρισμούς της για την διακοπή πρόσβασης σε ορισμένα API προγραμματιστών και τη φιλοξενία διφορούμενων εγγράφων με την κυκλοφορία του iOS 12 – το οποίο περιείχε το Screen Time – το 2018.

Αυτό οδήγησε πολλές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης και της εφαρμογής γονικού ελέγχου της Kaspersky, να χάσουν την λειτουργικότητά τους, ενώ η εφαρμογή Screen Time της Apple συνέχισε να χρησιμοποιεί τις δυνατότητες του iOS που δεν ήταν πλέον διαθέσιμες σε τρίτους προγραμματιστές.

Μετά από μια έρευνα που διεξήγαγε η FAS Russia, διαπίστωσε ότι η Apple είναι ένοχη για κατάχρηση της θέσης της στην αγορά.

Μια δήλωση (μεταφρασμένη) από την FAS Russia αναφέρει:

Τα έγγραφα της εταιρείας, τα οποία καθοδηγούν τους προγραμματιστές, περιέχουν διφορούμενες διατάξεις, καθώς και διατάξεις βάσει των οποίων η Apple μπορεί να απορρίψει (να αποτρέψει) οποιαδήποτε εφαρμογή τρίτου μέρους από το App Store της, ακόμα και αν πληροί όλες τις απαιτήσεις της εταιρείας.

Μετά από διεξοδική διερεύνηση της τεκμηρίωσης και των τεχνολογικών χαρακτηριστικών του iOS και των εφαρμογών, αξιολογώντας τις ενέργειες της Apple, η Επιτροπή της FAS Russia κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εταιρεία είχε καταχραστεί την κυρίαρχη θέση της στην αγορά διανομής εφαρμογών για κινητά στο λειτουργικό σύστημα iOS.

Λίγο αργότερα η FAS Russia εξέδωσε μια διορθωτική εντολή, η οποία απαιτεί από την Apple να αφερέσει κάθε ασάφεια από την τεκμηρίωσή της, η οποία επί του παρόντος της δίνει το δικαίωμα να απορρίπτει εφαρμογές για οποιονδήποτε λόγο, ακόμη και αν αυτές πληρούν όλες τις απαιτήσεις.

  Πρόστιμο στην Apple 19 εκ. δολαρίων επειδή πουλάει τα iPhone χωρίς φορτιστή

Επιπλέον, διέταξε την εταιρεία από το Cupertino να διασφαλίσει ότι οι εφαρμογές της Apple δεν θα υπερισχύουν των εφαρμογών από τρίτους και ότι οι προγραμματιστές θα μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν εφαρμογές γονικού ελέγχου και να τις διανέμουν μέσω του App Store χωρίς να εμποδίζει η Apple σημαντικές λειτουργίες.

Η Apple έχει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2020 να συμμορφωθεί με αυτή την παραγγελία. Θα πρέπει επίσης να ενημερώσει τη FAS Russia για τις αλλαγές που πραγματοποίησε εντός πέντε ημερών από την εφαρμογή τους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).