Sidewalk Labs: όταν η Google χτίζει μια πόλη

Sidewalk Labs: Η έχει δημιουργήσει μια αυτοκρατορία μέσω διαδικτύου μετρώντας τα πάντα: clikcs, συντεταγμένες , επισκέψεις, κίνηση στους δρόμους, κ.α.

Οι πόροι της εταιρείας είναι οι πληροφορίες για εσάς, τις οποίες καταγράφουν, πακετάρουν, συσκευάζουν, ανασυσκευάζουν ξανά και έπειτα τις χρησιμοποιούν για να σας πουλήσουν πράγματα.

Αυτή η παγκόσμια δύναμη δεδομένων έρχεται και στον πραγματικό κόσμο. Η Google χτίζει μια πόλη.Sidewalk Labs

Την Τρίτη το απόγευμα, η Δημοτική αρχή του Τορόντο ανακοίνωσε ότι η Sidewalk Labs, μια θυγατρική της Alphabet, θα βοηθήσει στην ανάπλαση 12 στρεμμάτων της νοτιοανατολικής προκυμαίας. Σήμερα η περιοχή φιλοξενεί μερικά βιομηχανικά κτίρια και μερικές θέσεις στάθμευσης.

Μέσα σε λίγα χρόνια, θα δημιουργηθεί μια τεχνική κοινότητα που θα ονομάζεται Quayside. Η Sidewalk Labs έχει ήδη διαθέσει 50 εκατομμύρια δολάρια στο και η Google ετοιμάζεται να μεταφέρει την έδρα της στην συγκεκριμένη περιοχή του Τορόντο.

Μόλις η εταιρεία παραδώσει το project, σχεδιάζει να επεκτείνει την ανάπλαση ολόκληρης της περιοχής που καταλαμβάνει μια έκταση 800 στρεμμάτων.

Θα είναι η γειτονιά της Google, χτισμένη από το μηδέν. Η Sidewalk Labs υπόσχεται ότι θα ενσωματώσει παντού κάθε είδους αισθητήρων, καταγράφοντας κάθε πληροφορίες για τη ροή της κυκλοφορίας, τα επίπεδα του θορύβου, την ποιότητα του αέρα, τη χρήση ενέργειας, τα ταξίδια και τα απόβλητα.

Οι κάμερες θα βοηθήσουν την εταιρία να συλλέξει δεδομένα για να απαντήσει σε πολύ πιο αόριστες ερωτήσεις: Οι κάτοικοι που χρησιμοποιούν μια συγκεκριμένη κλινική αρρώστησαν σε περίοδο γρίπης; Είναι αυτή η γωνία το καλύτερο σημείο να δημιουργηθεί ένα μπακάλικο; Θα δουλεύει με ντόπιους αγοραστές ή με άλλους που προέρχονται από διαφορετική γειτονιά;

  Ubuntu 22.10 Kinetic Kudu beta

Η Sidewalk Labs φαίνεται να γνωρίζει καλά τις αδυναμίες των τεχνολόγων που χτίζουν πόλεις, και την αλαζονική αισιοδοξία τους. Η εταιρεία επιμένει: Αυτή η ανάπλαση θα είναι εξαιρετικά προσεκτική.

“Δεν πρόκειται για κάποια τυχαία δραστηριότητα από την πλευρά μας”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Alphabet Schmidt την Τρίτη.

“Είναι το αποκορύφωμα, από την πλευρά μας, με σχεδόν 10 χρόνια σκέψης για το πώς η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων.”

Στο όραμα της εταιρείας κυριαρχεί το φανταστικό. Η πρόταση για την ανάπλαση της γειτονιάς της προκυμαίας σκιαγραφεί μια κοινότητα όπου όλοι θα έχουν τον δικό τους λογαριασμό:

“Μια εξαιρετικά ασφαλής, εξατομικευμένη πύλη μέσω της οποίας κάθε κάτοικος θα έχει πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες και στον δημόσιο τομέα.”

Θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το λογαριασμό του για να πάει στο γυμναστήριο, ή για να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του στον υδραυλικό ενώ βρίσκεται στην δουλειά του.

Μια εφαρμογή χαρτογράφησης θα “καταγράψει τη θέση όλων των τμημάτων του δημόσιου χώρου σε πραγματικό χρόνο.” Η κατασκευή θα δώσει προτεραιότητα στους περιπατητές και τους ποδηλάτες, και όχι στα αυτοκίνητα, αν και θα υπάρχουν κοινόχρηστα «ταξί» και «vanbots.»

Θα δοκιμάσει μια νέα ιδέα στέγασης που ονομάζεται Loft, για περισσότερο ευέλικτους χώρους που θα χρησιμοποιηθούν για ό, τι χρειάζεται η κοινότητα. Θα πειραματιστεί με οικοδομικά υλικά όπως το πλαστικό, τα προκατασκευασμένα δομοστοιχεία και την ξυλεία στη θέση του χάλυβα.

  Ο πηγαίος κώδικας για το BIOS 12ης γενιάς Alder Lake κυκλοφορεί στο διαδίκτυο

Και ναι, η Sidewalk Labs αναφέρει ότι εργάζεται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η προσέγγιση της Sidewalk Labs, είναι βασισμένη σε παρατηρούμενα γεγονότα, και λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα που αποθήκευσε από ανθρώπους. Έτσι η οικοδόμηση θα βασίζεται στον άνθρωπο και όχι στις υψηλές αρχές σχεδιασμού.

Η Sidewalk Labs αντιμετωπίζει μια ιδιαίτερη πρόκληση: να οικοδομήσει ένα μέρος που θα λειτουργεί για όλους. Η Alphabet είναι πολύ καλή στο να συλλέγει προσωπικές πληροφορίες να τις ανασυσκευάζει για να πουλάει πράγματα.

Αλλά τα πράγματα, σε αυτή την περίπτωση, περιλαμβάνουν βασικές λειτουργίες της πόλης, όπως τη συλλογή απορριμμάτων, τους ασφαλείς δρόμους, ή την αποτελεσματική δημόσια συγκοινωνία.

“Νομίζω ότι η εταιρεία πρέπει να δείξει ότι μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες πόλης που δεν περιορίζονται σε λίγους”, λέει η Sarah Kaufman, από το Rudin for Transportation του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

“Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εξυπηρετούν ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες, και τους φτωχούς – πληθυσμούς που εξυπηρετούν οι πόλεις και οι ιδιωτικές εταιρείες δεν το κάνουν”.

Η Sidewalk Labs επιμένει ότι θέλει να κάνει αυτό ακριβώς….

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  87  =  88