Η Smart TV σας παρακολουθεί. Πως να την σταματήσετε

Οι έξυπνες τηλεοράσεις έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν και να συλλέγουν πολλές πληροφορίες για εσάς. Και το κάνουν με την δική σας συναίνεση.

Η έξυπνη τηλεόρασή σας, πιθανώς παρακολουθεί αυτό που παρακολουθείτε. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία “Αυτόματη αναγνώριση περιεχομένου” (ACR), η οποία εντοπίζει τι βλέπετε και ανεβάζει τις πληροφορίες στο διαδίκτυο, ώστε οι έμποροι να μπορούν να παρακολουθούν τις συνήθειες σας.

Η πρώτη αναφορά για την παρακολούθηση των έξυπνων τηλεοράσεων, εμφανίστηκε το 2015. Σε μια μελέτη, ερευνητές στο Northeastern University και το Imperial College London εξέτασαν έξυπνες τηλεοράσεις και άλλες συσκευές, που συνδέονται με το Διαδίκτυο και διαπίστωσαν ότι πολλές από αυτές έστελναν δεδομένα στο Amazon, το Facebook και το DoubleClick (τη διαφημιστική επιχείρηση της Google). Σχεδόν όλες οι τηλεοράσεις έστελναν δεδομένα στο Netflix, ακόμα κι αν η δεν είχε εγκατασταθεί ή ο κάτοχος της δεν την είχε ενεργοποιήσει.

Δυστυχώς δεν μπορείτε να αποφύγετε την παρακολούθηση αλλά μπορείτε να την περιορίσετε. Παρακάτω, θα σας πούμε πώς να περιορίσετε τον όγκο των δεδομένων που συλλέγονται. Αλλά πρώτα πρέπει να καταλάβετε τι είδους δεδομένα παραδίδετε, όταν χρησιμοποιείτε μια σύγχρονη τηλεόραση.

ACR: Αυτόματη αναγνώριση περιεχομένου
Η τεχνολογία που ονομάζεται Αυτόματη Αναγνώριση Περιεχομένου (Automatic Content Recognition = ACR), επιχειρεί να προσδιορίσει κάθε εκπομπή που βλέπετε, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που λαμβάνετε μέσω καλωδιακής, ραδιοφωνικής μετάδοσης, υπηρεσιών ροής, ακόμη και DVD και δίσκων Blu-ray. Τα δεδομένα διαβιβάζονται στον κατασκευαστή της τηλεόρασης σας, στους επιχειρηματικούς εταίρους του ή και στα δύο.

Το ACR, έχει διάφορα ονόματα, ανάλογα με την επωνυμία της τηλεόρασης, μπορεί να βοηθήσει το μηχάνημα σας να προτείνει εκπομπές που ίσως θέλετε να παρακολουθήσετε. Ωστόσο, τα δεδομένα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη στόχευση διαφημίσεων προς εσάς και την οικογένειά σας, και για άλλους σκοπούς. Δεν μπορείτε εύκολα να ελέγξετε ή να διαγράψετε αργότερα αυτά τα δεδομένα.

Η χρήση της τεχνολογίας ACR δεν ήταν ευρέως γνωστή από τους καταναλωτές μέχρι το 2017, όταν η εταιρεία Vizio αντιμετώπισε προβλήματα με τις ομοσπονδιακές και πολιτειακές ρυθμιστικές αρχές της Αμερικής, για τη συλλογή τέτοιων δεδομένων χωρίς τη γνώση ή τη συναίνεση των χρηστών. Η εταιρεία κατέβαλε τελικά 2,2 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τις υποθέσεις αυτές με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου και την πολιτεία του Νιου Τζέρσεϋ.

Αποτέλεσμα της περίπτωσης της Vizio είναι ότι οι κατασκευαστές να είναι πλέον πιο προσεκτικοί, να λαμβάνουν την άδειά σας πριν από τη συλλογή δεδομένων προβολής και έχουν αναθεωρήσει τις πολιτικές απορρήτου και τους χρήσης τους, ώστε να μπορείτε να απορρίψετε ορισμένο όγκο συλλογής δεδομένων κατά την πρώτη λειτουργία της νέας σας TV. Ωστόσο, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά κάθε οθόνη και κείμενο κατά την πρώτη ρύθμισή της.

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε το ACR, αφού έχετε δημιουργήσει την πρώτη ρύθμιση της τηλεόρασής σας, αν και μερικές φορές οι ρυθμίσεις μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν, γιατί απλά είναι πολύ βαθιά στο μενού.

Ακολουθούν οδηγίες για την απενεργοποίηση του ACR στις μεγάλες εταιρείες smart tv, που καλύπτουν σετ από LG, Samsung, και Sony. Επίσης υπάρχουν οδηγίες για εταιρείες που χρησιμοποιούν Android TV, όπως οι Hisense, Philips και Sharp. Τέλος θα δείτε εταιρείες που χρησιμοποιούν το Roku, όπως Element, Insignia, Hisense, TCL και Toshiba.

Ακόμα κι αν απενεργοποιήσετε το ACR, η έξυπνη τηλεόρασή σας θα συνεχίσει να συλλέγει πληροφορίες για τον κατασκευαστή της, πιθανώς συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας σας, ποιες εφαρμογές ανοίγετε και άλλα. Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να μην την συνδέσετε στο Διαδίκτυο, πράγμα που σημαίνει τη διακοπή της χρήσης της ως έξυπνης τηλεόρασης.

Παρακάτω, δείτε πώς να απενεργοποιήσετε τη συλλογή δεδομένων για τις ακόλουθες τηλεοράσεις: Android TV, LG, Roku, Samsung και Sony.

Απενεργοποίηση ACR σε τηλεοράσεις Android
Οι τηλεοράσεις Android σάς δίνουν τη δυνατότητα να αποδεχτείτε τους όρους παροχής υπηρεσιών της Google ή … στην πραγματικότητα, αυτή είναι η μόνη επιλογή που έχετε!.

Ορισμένες τηλεοπτικές μάρκες χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Google Android TV για τουλάχιστον ορισμένα από τα σύνολά τους, συμπεριλαμβανομένων των Hisense, Philips, Sony (καλύπτονται επίσης ξεχωριστά παρακάτω) και TCL.

Η Google λέει ότι η ίδια η πλατφόρμα Android TV δεν χρησιμοποιεί τεχνολογία ACR για την καταγραφή και παρακολούθηση συγκεκριμένου περιεχομένου. Ωστόσο, οι κατασκευαστές τηλεόρασης που χρησιμοποιούν το Android TV ενδέχεται να το κάνουν και έχουν τις δικές τους πολιτικές απορρήτου και συμφωνίες χρηστών, και να σας επιτρέπουν να περιορίσετε τη συλλογή δεδομένων.

Η Google ενδέχεται να μην χρησιμοποιεί ACR, αλλά συλλέγει κάποια δεδομένα από τηλεοράσεις που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα έξυπνης τηλεόρασης, και δεν υπάρχει καμία εξαίρεση από τις πολιτικές της Google, κατά τη ρύθμιση της.

Θα δείτε τις συμφωνίες Google,  αφού επιλέξετε τη γλώσσα σας, συνδεθείτε στο WiFi και ρυθμίσετε ή συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google. Στη συνέχεια, θα δείτε μια σελίδα που ονομάζεται “Όροι Παροχής Υπηρεσιών Google”. Μπορείτε να δείτε τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών και την Πολιτική Απορρήτου της Google, καθώς και τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών για το Google Play, αλλά δεν έχετε καμία επιλογή. Πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί “Αποδοχή” για να συνεχίσετε. Διαφορετικά, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τηλεόραση, ακόμα κι αν δεν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε για ροή (streaming).

Ωστόσο, μπορείτε να ελέγξετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας και να επιλέξετε εάν θα επιτρέψετε ή όχι στην τηλεόραση να συλλέγει διαγνωστικά στοιχεία που η εταιρεία λέει ότι χρησιμοποιεί για να βελτιώσει την απόδοση του Android TV.

Μόλις ολοκληρωθεί η ρύθμιση, μπορείτε να περιορίσετε τα δεδομένα που συλλέγει ένα Android TV, τα οποία να είστε σίγουροι ότι σχετίζονται με στοχευμένες διαφημίσεις. Αναζητήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις στο επάνω μέρος της αρχικής σελίδας, μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να δείτε Σχετικά και κάντε κλικ στο Νομικές Πληροφορίες. Εκεί θα μπορείτε να εξαιρεθείτε από τη εξατομικευμένων διαφημίσεων, αν και δεν μπορείτε να εξαιρεθείτε από τις διαφημίσεις της Google.

Από την μεριά του κατασκευαστή θα πρέπει να ψάξετε να βρείτε που κρύβονται οι σχετικές ρυθμίσεις. Σε μία τηλεόραση TCL, μοντέλο 2020, θα δείτε και τις συμφωνίες χρηστών της TCL να βρίσκονται στις Ρυθμίσεις και μετά στο Σχετικά. Μπορείτε να εξαιρεθείτε από την προβολή Υπηρεσιών πληροφοριών, που είναι η τεχνολογία ACR, αλλά εάν το κάνετε αυτό, η τηλεόραση δεν θα παρέχει προτάσεις προγράμματος.

Σημειώστε ότι πολλά σύνολα TCL χρησιμοποιούν το σύστημα Roku , που περιγράφεται παρακάτω.

Τερματισμός ACR σε τηλεοράσεις LG
Η τεχνολογία ACR της LG ονομάζεται Live Plus. μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε. Σχεδόν όλες οι έξυπνες τηλεοράσεις LG χρησιμοποιούν πλέον την πλατφόρμα webOS της εταιρείας.

Ο έλεγχος της συλλογής δεδομένων της συσκευής σας είναι λίγο διαφορετικός στα σετ της LG 2020, από το πώς ήταν στα μοντέλα του 2019. Χρησιμοποιήστε το κουμπί Ρυθμίσεις στο τηλεχειριστήριο και, στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο Πρόσθετες Ρυθμίσεις και μετά στο Γενικά. Θα δείτε πολλές καταχωρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του Live Plus, που είναι η τεχνολογία ACR της LG. Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε ή να κάνετε κλικ σε αυτό για να λάβετε μια εξήγηση για το τι κάνει και τι συμβαίνει όταν το ενεργοποιήσετε.

Το Live Plus ελέγχεται από τη συμφωνία χρήστη Live Plus. Η LG λέει ότι το Live Plus απαιτείται εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε συγκεκριμένες διαδραστικές υπηρεσίες, αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα χάσετε τίποτα απενεργοποιώντας το.

Κάτω από το Live Plus, κάντε κλικ στο Διαφημίσεις και θα έχετε την επιλογή να περιορίσετε την παρακολούθηση διαφημίσεων. Στην ενότητα Διαφημίσεις υπάρχει ένας διακόπτης εναλλαγής για το στοιχείο “Μην πουλήσετε τα προσωπικά μου στοιχεία” (Do Not Sell My Personal Information), ο οποίος εμποδίζει την διανομή των προσωπικών σας δεδομένων σε τρίτους.

Θα θελήσετε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στις Συμφωνίες χρηστών, οι οποίες το 2020 βρίσκονται στην ενότητα Υποστήριξη και στη συνέχεια Πρόσθετες Ρυθμίσεις. Αυτό θα σας φέρει τους Όρους Χρήσης, το απόρρητο, τις πληροφορίες προβολής, τις φωνητικές πληροφορίες, τις διαφημίσεις βάσει ενδιαφερόντων και το Live Plus ACR.

Μπορείτε να ta επιλέξετε Όλα ή να εξαιρεθείτε από καθεμία από αυτές τις συμφωνίες ξεχωριστά.

Εάν εξαιρεθείτε από την προβολή πληροφοριών, ενδέχεται να χάσετε την πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες έξυπνης τηλεόρασης, συμπεριλαμβανομένων των προτάσεων προγράμματος. Αυτό θα απενεργοποιήσει επίσης τα κανάλια LG – παλαιότερα καλούμενα Channel Plus – το οποίο παρέχει σχεδόν 200 δωρεάν κανάλια ροής από εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Pluto TV και Xumo (για την Αμερικάνικη αγορά). Υπάρχει επίσης μια συσχέτιση με τις φωνητικές πληροφορίες. Αν απενεργοποιήσετε την συμφωνία θα  χάσετε τη δυνατότητα ελέγχου ορισμένων πτυχών της τηλεόρασης χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές.

Στα σετ του 2019, είναι ελαφρώς διαφορετικό. Πατήστε το κουμπί Ρυθμίσεις στο τηλεχειριστήριο και, στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα Όλες οι ρυθμίσεις, στο κάτω μέρος της λίστας και κάντε κλικ στην επιλογή Γενικά. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να μεταβείτε σε δύο ρυθμίσεις: Σχετικά με αυτήν την τηλεόραση και Πρόσθετες Ρυθμίσεις.

Ξεκινήστε κάνοντας κλικ Σχετικά με αυτήν την τηλεόραση και, στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στις Συμφωνίες χρήστη.  Αυτό θα εμφανίσει Όρους Χρήσης, την Πολιτική απορρήτου, τις Πληροφορίες προβολής, τις Φωνητικές πληροφορίες, την Διαφήμιση βάσει ενδιαφέροντος και την Συμφωνία χρήστη Live Plus.

Για άλλη μια φορά, μπορείτε να επιλέξετε Όλα ή να εξαιρεθείτε από κάθε συμφωνία ξεχωριστά.

Τερματισμός ACR σε τηλεοράσεις Roku
Σχεδόν δώδεκα τηλεοπτικές μάρκες χρησιμοποιούν τώρα την πλατφόρμα Roku TV, συμπεριλαμβανομένων των Element, Hisense, Hitachi, Insignia, JVC, Philips, RCA, Sanyo, TCL και Westinghouse.

Για να απενεργοποιήσετε το ACR, πατήστε το κουμπί Home στο τηλεχειριστήριο και, στη συνέχεια, αναζητήστε τις Ρυθμίσεις. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε το Απόρρητο, κάντε κλικ σε αυτό και, στη συνέχεια, αναζητήστε την Εμπειρία Smart TV, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία. Θα δείτε καταχωρίσεις για Διαφήμιση, Μικρόφωνο και Έξυπνη τηλεόραση.

Κάντε κλικ στο Smart TV Experience και μπορείτε να αποεπιλέξετε το Use Info from TV Inputs, το οποίο θα απενεργοποιήσει την τεχνολογία ACR της τηλεόρασης. Αυτό θα περιορίσει την παρακολούθηση των προγραμμάτων που λαμβάνετε μέσω κεραίας ή οποιωνδήποτε άλλων συσκευών συνδεδεμένων στην τηλεόραση, αλλά το Roku ενδέχεται να εξακολουθεί να συλλέγει και να κοινοποιεί δεδομένα σχετικά με τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε.

Εάν απενεργοποιήσετε τη Χρήση Πληροφοριών, απενεργοποιείται αυτόματα η Ενεργοποίηση Αυτόματων Ειδοποιήσεων, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία ACR για να ενεργοποιήσει τη λειτουργία περισσότερων τρόπων παρακολούθησης του Roku, η οποία σας επιτρέπει να παρακολουθείτε μια ζωντανή εκπομπή που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από την αρχή ή να δείτε ποια άλλα επεισόδια είναι διαθέσιμα.

Στην ενότητα Διαφήμιση, μπορείτε να περιορίσετε την παρακολούθηση διαφημίσεων ή να επαναφέρετε το αναγνωριστικό διαφημιζόμενου, το οποίο αντικαθιστά το αναγνωριστικό διαφήμισης που σχετίζεται με τη συσκευή σας Roku.

Κάντε κλικ στο Μικρόφωνο και θα δείτε δύο επιλογές: Πρόσβαση Μικροφώνου Καναλιού και Δικαιώματα Καναλιού. Αυτά παρέχουν διάφορες επιλογές (Προτροπή, Να επιτρέπεται πάντα και Να μην επιτρέπεται ποτέ) για την αποδοχή ή την αποτροπή πρόσβασης στα κανάλια από το μικρόφωνο στο τηλεχειριστήριο ή από μια κινητή συσκευή, εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Roku.

Στην ενότητα Διαφήμιση, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να περιορίσετε την παρακολούθηση διαφημίσεων. Ενδέχεται να εξακολουθείτε να βλέπετε διαφημίσεις – οι οποίες θα μπορούσαν να εμφανίζονται σε υπηρεσίες Roku ή σε κανάλια τρίτων – αλλά δεν πρέπει να εξατομικεύονται.

Απενεργοποίηση ACR σε τηλεοράσεις Samsung
Σε νεότερα μοντέλα Samsung Smart TV, συμπεριλαμβανομένων των σετ 2019 και 2020, κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις στο κύριο μενού ή στο κουμπί του τηλεχειριστηρίου, αναζητήστε Υποστήριξη και, στη συνέχεια, μεταβείτε προς τα κάτω στους Όρους και Απόρρητο. (Σε ορισμένα παλαιότερα μοντέλα ονομάζεται Όροι και Πολιτική.)

Κάντε κλικ στις Επιλογές Απορρήτου και θα δείτε μια οθόνη όπου μπορείτε να ελέγξετε όλες τις πολιτικές απορρήτου της Samsung. Παρακάτω υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως Προβολή Υπηρεσιών Πληροφοριών, Διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος και Υπηρεσίες αναγνώρισης φωνής.

Απενεργοποιήστε την προβολή Υπηρεσιών Πληροφοριών για να αποτρέψετε την αποστολή δεδομένων ACR από τη TV στη Samsung. Η απενεργοποίηση των Υπηρεσιών Αναγνώρισης Φωνής σταματά την τηλεόραση από τη συλλογή φωνητικών δεδομένων, όπως οι αναζητήσεις που κάνετε, οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε και οι ιστότοποι στους οποίους επισκέπτεστε. Αλλά υπάρχει μια αντιστάθμιση: Δεν θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζητήσεις ή να ελέγξετε την τηλεόραση χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές.

Ο τερματισμός των διαφημίσεων βάσει ενδιαφέροντος σημαίνει απλώς ότι θα λαμβάνετε γενικές και όχι εξατομικευμένες διαφημίσεις.

Σε παλαιότερες έξυπνες τηλεοράσεις Samsung, τα στοιχεία ελέγχου ACR βρίσκονται στο μενού Smart Hub. Αναζητήστε το εικονίδιο για τις Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην Υποστήριξη και βρείτε το υπομενού με τίτλο Όροι και Πολιτική.

Σε αυτό το υπομενού, αναζητήστε το SyncPlus και το μάρκετινγκ και θα βρείτε την επιλογή απενεργοποίησης του SyncPlus. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες αναγνώρισης φωνής, οι οποίες θα απενεργοποιήσουν τις φωνητικές εντολές.

Απενεργοποίηση ACR σε τηλεοράσεις Sony
Όλες οι νεότερες τηλεοράσεις της Sony χρησιμοποιούν το σύστημα έξυπνης τηλεόρασης Android TV της Google. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, οι πρέπει να συμφωνήσουν με την πολιτική απορρήτου της Google. Δεν υπάρχει επιλογή εξαίρεσης, όπως ισχύει για τις πολιτικές απορρήτου για ορισμένες άλλες πλατφόρμες έξυπνης τηλεόρασης. Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου της Google σε αυτήν την αρχική οθόνη ρύθμισης, όπου και θα την αποδέχεστε.

Ωστόσο, μπορείτε να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε την πολιτική απορρήτου της Sony Bravia, καθώς και μία για τη Samba TV, την τεχνολογία ACR που χρησιμοποιεί η Sony. Κατά τη διάρκεια της αρχικής ρύθμισης, θα περάσετε από μερικές οθόνες πριν φτάσετε σε αυτήν για την πολιτική της Sony Bravia. Πρέπει να πραγματοποιήσετε κύλιση σε ολόκληρη την πολιτική της Bravia για να δείτε τις επιλογές απενεργοποίησης διαφόρων δυνατοτήτων συλλογής δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών Sony Smart TV και Προτάσεις Προγράμματος. Υπάρχει επίσης ένα κουτί για να συμφωνήσετε σε όλες.

Στη συνέχεια, προχωρήστε στα επόμενα δύο οθόνες μέχρι να φτάσετε στη συμφωνία χρήστη Samba TV. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε το Samba TV ανά πάσα στιγμή στην οθόνη της τηλεόρασής σας μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, στις Προτιμήσεις συσκευής, όπου θα δείτε το Samba Interactive TV στο υπομενού. Αυτό θα εμποδίσει το Samba TV να συλλέξει το ιστορικό προβολής περιεχομένου της τηλεόρασής σας.

Αν δεν δείτε το Samba TV τότε σύμφωνα με την Sony ορισμένα μοντέλα ενδέχεται να μην κυκλοφορούν με την υπηρεσία, αλλά θα μπορούσαν να την προσθέσουν αργότερα. Εάν ναι, θα πρέπει να λάβετε ένα μήνυμα που θα σας δίνει τη δυνατότητα να εξαιρεθείτε από την υπηρεσία Samba TV.

Στα μοντέλα 2019 της Sony, το Samba TV, ήταν λίγο διαφορετικό. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, στις Προτιμήσεις συστήματος και όχι στις Προτιμήσεις συσκευής. Θα δείτε μια λίστα για το Samba Interactive TV, το οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε. Κάτω από την εναλλαγή υπάρχει ένας σύνδεσμος για την πολιτική απορρήτου του Samba TV. Εδώ μπορείτε επίσης να περιορίσετε την παρακολούθηση διαφημίσεων και να επαναφέρετε το αναγνωριστικό διαφήμισης της συσκευής.

Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στις ρυθμίσεις απορρήτου της τηλεόρασης πατώντας το κουμπί βοήθειας στο κάτω μέρος του τηλεχειριστηρίου.

Συμπερασματικά:

  • Οι έξυπνες τηλεοράσεις συλλέγουν δεδομένα σχετικά με αυτό που παρακολουθείτε, μέσω μιας τεχνολογίας που ονομάζεται αναγνώριση περιεχομένου ή ACR.
  • Δεν μπορείτε να διακόψετε τη συλλογή δεδομένων χωρίς να την αποσυνδέσετε από το Διαδίκτυο, αλλά μπορείτε να απενεργοποιήσετε το ACR.
  • Κάθε εταιρεία έξυπνης τηλεόρασης χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό όνομα για ACR και τα στοιχεία ελέγχου μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).