Sysinternals : Νέα έκδοση από την Microsoft

Τα Sysinternals είναι μία σουίτα της Microsoft με εργαλεία, τα οποία μπορούν να σας δώσουν εκτεταμένο έλεγχο στον σας.

windows utility sysinternals tools

Με αυτά θα έχετε τη δυνατότητα να κοιτάζετε τι συμβαίνει πίσω από σχεδόν οποιασδήποτε διαδικασία ή εφαρμογής των Windows, αλλά και να βλέπετε σε ποια αρχεία και κλειδιά μητρώου έχουν πρόσβαση οι εφαρμογές σας σε πραγματικό χρόνο. Αν σας έχουμε κεντρίσει το ενδιαφέρον σας, διαβάστε αυτό το άρθρο, καθώς η Micorosft εχθές έβγαλε νέα έκδοση, αναβαθμίζοντας μερικά από αυτά τα εργαλεία.

Τι είναι τα Sysinternals
Το Sysinternals είναι μια συλλογή δωρεάν βοηθητικών προγραμμάτων συστήματος, διαχείρισης και αντιμετώπισης προβλημάτων για Windows.

Η ιστορία τους πηγαίνει σχεδόν τόσο πίσω όσο τα ίδια τα Windows, με την πρώτη έκδοση να χρονολογείται από το 1996. Από τότε, η σουίτα Sysinternals έχει εξελιχθεί με κάθε διαδοχική έκδοση των Windows, με το οπλοστάσιο να επεκτείνεται σε πάνω από 70 διαφορετικά βοηθητικά προγράμματα. Η Microsoft αγόρασε και απέκτησε οριστικά το λογισμικό το 2006 και το διατήρησε δωρεάν και διαθέσιμο για , είτε ως πλήρες πακέτο είτε μεμονωμένα.

Το Sysinternals λαμβάνει επίσης τακτικές με νέα βοηθητικά προγράμματα που προστίθενται με την πάροδο του χρόνου. Το καλύτερο από όλα είναι ότι το λογισμικό είναι portable (φορητό) και δεν απαιτεί να το εγκαταστήσετε. Τα περισσότερα από τα βοηθητικά προγράμματα είναι απλά αρχεία EXE που μπορείτε να τοποθετήσετε σε μια μονάδα flash USB και να τα προσθέσετε στη portable εργαλειοθήκη εφαρμογών των Windows, για διαχείριση συστήματος.

Από που να τα κατεβάσετε
Για να ξεκινήσετε, επισκεφτείτε το Sysinternals Utilities Index, όπου μπορείτε επίσης να διαβάσετε μια σύντομη περιγραφή της λειτουργίας του κάθε εργαλείου.

Εάν επιλέξετε να κατεβάσετε την πλήρη σουίτα Sysinternals, το πρόγραμμα περιήγησής σας θα πραγματοποιήσει λήψη ενός αρχείου ZIP περίπου 45 MB. Αποσυμπιέστε το SysinternalsSuite.zip σε ένα φάκελο προορισμού της επιλογής σας.

Έχετε κατά νου ότι τα περισσότερα από τα εργαλεία απαιτούν πρόσβαση διαχειριστή, επομένως φροντίστε να κάνετε δεξί κλικ σε κάθε εργαλείο και να επιλέξετε Εκτέλεση ως διαχειριστής, πριν από τη χρήση του.

Εργαλεία του SysInternals Live

Στην σουίτα θα βρείτε πάρα πολλά εργαλεία για όλες τις περιπτώσεις, όπως το Process , το οποίο παρακολουθεί τη δραστηριότητα του συστήματος αρχείων, του μητρώου, της διαδικασίας, του νήματος και του DLL σε πραγματικό χρόνο. Το Process Explorer (Εξερεύνηση διεργασιών), από την άλλη πλευρά, είναι παρόμοια με τη Διαχείριση εργασιών των Windows, αλλά με έναν τόνο πρόσθετων λειτουργιών.

Το Autoruns σάς βοηθά να διαχειριστείτε τις διαδικασίες εκκίνησης των Windows καθώς και να ανιχνεύσετε ιδιαίτερα ενοχλητικό ενσωματωμένο κακόβουλο λογισμικό.

Το SDelete είναι ένα πρόγραμμα ασφαλούς διαγραφής, που καθαρίζει επίσης τον ελεύθερο χώρο σας και δεν αφήνει ίχνη από αρχεία που έχετε διαγράψει προηγουμένως.

Υπάρχει επίσης μια ποικιλία βοηθητικών προγραμμάτων γραμμής εντολών, βαρέως τύπου που βοηθούν με τα πάντα, από την ασφάλεια δικτύου και κοινής χρήσης αρχείων έως προηγμένες εγκαταστάσεις Active Directory και πολλά άλλα.

Άλλα δημοφιλή εργαλεία είναι το VirusTotal, το Disk2vhd και πολλά άλλα.

Microsoft Adds VirusTotal Scanning to Sysinternals Suite Free Download

Αν θέλετε να έχετε τον πλήρη έλεγχο τους υπολογιστή σας τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε την σουίτα της Micorosoft, την Windows Sysinternals. Πρόκειται για μία συλλογή με διάφορα εργαλεία που θα σας λύσουν τα χέρια, είτε είστε επαγγελματίας τεχνικός υπολογιστών, είτε απλός οικιακός χρήστης.Με την χθεσινή έκδοση, αναβαθμίστηκαν τα Process Explorer στην έκδοση v17.0 και Handle στην έκδοση v5.0

Από το ιστορικό του SysInternals θα δείτε ότι σχεδόν κάθε μήνα υπάρχει και μία ανανέωση, οπότε αν κατεβάσετε την σουίτα αξίζει να έχετε πάντα τα μάτια σας στην επίσημη της Microsoft.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
SysInternals,Microsoft,Windows

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).