Telehack : Δείτε, παίξτε παιχνίδια και κάντε hacking στην πρώιμη εποχή του διαδικτύου

Το Telehack είναι μια δωρεάν προσομοίωση ενός στυλιζαρισμένου arpanet/usenet, εποχής περίπου 1985-1990. Σας δείχνει πως επικοινωνούσαν, πως δούλευαν, πως έπαιζαν παιχνίδια αλλά και πως παραβιάζανε υπολογιστές εκείνη την εποχή.

telehack 1

Το Telehack είναι μια πλήρης προσομοίωση ενός πρώιμου δικτύου arpanet/usernet που υπήρχε το 1985-1990. Περιλαμβάνει 26.600 κεντρικούς υπολογιστές, χιλιάδες αρχεία εποχής, μια συλλογή από παιχνίδια περιπέτειας, ένα λειτουργικό διερμηνέα BASIC με βιβλιοθήκη προγραμμάτων, προσομοιωμένους γνωστούς χρήστες εποχής και πολλά άλλα. Επίσης υπάρχουν και πολλοί συνδεδεμένοι χρήστες, αφού μπορείτε να κάνετε εγγραφή (αν θέλετε)

Συνδεσιμότητα

Μπορείτε να συνδεθείτε μαζί του είτε με telnet (όπως παλιά), είτε επειδή ζείτε σε μία σύγχρονή εποχή μέσω ενός browser.

 • Μέσω browser: https://telehack.com
 • Μέσω telnet: Aνοίξτε ένα command prompt και πληκτρολογήστε telnet telehack.com

Αν επιλέτε μέσω του command prompt και της υπηρεσίας telnet, γιατί απλά θέλετε να ζήσετε όλη την εμπειρία της τότε εποχής, και είστε με λειτουργικό Windows, θα πρέπει πρώτα ενεργοποιήσετε την Υπηρεσία telnet από τις “Δυνατότητες των Windows”.

Για αυτό πηγαίνετε Πίνακας ελέγχου > Προγράμματα και Δυνατότητες > Ενεργοποίηση ή Απ Δυνατοτήτων των Windows > και από εκεί  τσεκάρετε το “Πρόγραμμα – πελάτης Telnet“.

Το Telehack είναι επίσης προσβάσιμο μέσω:

 • Telnet στις θύρες 23 (η τυπική θύρα telnet), 1337, 8080 και 31173
 • HTTPS στη θύρα 443 (η τυπική θύρα HTTPS)
 • SSH στη θύρα 6668
 • FTP στη θύρα 21 (η τυπική θύρα ftp) ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο διακομιστής FTP είναι συμβατός με RFC 959 και πιθανότατα δεν θα λειτουργεί με πιο σύγχρονους FTP clients

Λειτουργικότητα

telehack 3

Το Telehack είναι χωρίς διάκριση πεζών-κεφαλαίων. Οι εντολές εμφανίζονται συχνά με κεφαλαία για να διακρίνονται από το περιβάλλον κείμενου. Σημειώστε ότι δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσετε τις εντολές με κεφαλαία γράμματα.

Όσοι είναι εξοικειωμένοι με την Γραμμή Εντολών δεν θα δυσκολευτούν να το δουλέψουν. Για τους υπόλοιπους οι βασικότερες εντολές και χειρισμοί είναι:

  • Πληκτρολογήστε help = Σας προσφέρει μία πλήρη λίστα με τα προγράμματα που έχει ή την βοήθεια του κάθε προγράμματος
  • Πατήστε το space = Αν σας παρουσιάζεται μία μεγάλη λίστα που δεν τελειώνει σε μία οθόνη, πατήστε το space για να προχωρήσει γρήγορα
  • ctrl – C = Με τον συνδυασμό αυτό σταματάτε αυτό που κάνετε και βγαίνετε από το υποπρόγραμμα που τρέχετε

Για μία αναλυτική βοήθεια σχετικά με κάθε πρόγραμμα που προσφέρεται πηγαίνετε εδώ

Διασκέδαση

telehack aquarium

Μπορείτε πραγματικά να ζήσετε σαν να ήσασταν σε ένα arpanet/usernet δίκτυο, χαζεύοντας βιβλία, τρέχοντας προγράμματα ή παίζοντας με την basic. Αλλά επειδή οι περισσότεροι θα ενδιαφερθείτε για τα παιχνίδια της τότε εποχής, δείτε τι μπορείτε να κάνετε:

Starwars
Δείτε την πρώτη ταινία “Πόλεμος των άστρων” σε μορφή ascii

Aquarium
Κάντε την οθόνη σας ενυδρείο

Pong
Το κλασσικό παιχνίδι πινκ-πονκ. Έχετε μία ρακέτα και προσπαθείτε να αποκρούσετε το μπαλάκι.

Zork
Ένα διαδραστικό παιχνίδι φαντασίας όπου με γραπτές εντολές προς τον ήρωα του παιχνιδιού προσπαθείτε να εξερευνήσετε τον χώρο και τις δυνατότητές του παιχνιδιού. Η γλώσσα είναι η Αγγλική. Μην ξεχάσετε να ζητήσετε βοήθεια πληκτρολογώντας help

Zrun
Μία πραγματικά τεράστια λίστα με z-code παιχνίδια. Η εντολή για να διαλέξετε κάποιο παιχνίδι είναι η zrun game

Εγγραφή, προσομοίωση και hacking

telehack 2

Αν θέλετε να νοιώσετε την αίσθηση της δεκαετίας 80 τότε σας προτείνουμε να κάνετε εγγραφή με την εντολή newuser. Το όνομα χρήστη σας πρέπει να έχει μήκος από δύο έως εννέα χαρακτήρες, αρχίζοντας με πεζό γράμμα.

Μετά την εγγραφή σας ελέγξτε αν έχετε email. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της τότε εποχής απέχουν πολύ από το Gmail που πιθανότατα έχετε συνηθίσει. Είναι όλα βασισμένα στη γραμμή εντολών χωρίς καθόλου GUI. Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη διαδικασία για το πώς έστελναν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην δεκαετία του 1980 στην ακόλουθη ειδική εκπομπή του BBC.

Για να ελέγξετε το πρώτο σας email, πρέπει να εκτελέσετε την εντολή mail. Με αυτόν τον τρόπο θα εμφανιστεί η έκδοση αλληλογραφίας και η ημερομηνία αναθεώρησης, που είναι το 1983 ! Για να ανοίξετε ένα email, χρησιμοποιήστε το read και μετά τον αριθμό του email.

Με την εγγραφή σας έχετε πρόσβαση στους φακέλους του συστήματος. Πληκτρολογήστε την εντολή ls για να δείτε τι περιέχει ο τρέχων φάκελος. Θα ξεχωρίσετε τα τέσσερα εκτελέσιμα αρχεία: rootkit, wardial, porthack και xmodem. Αυτά θα είναι τα πρώτα σας εργαλεία για την παραβίαση άλλων κεντρικών υπολογιστών στο δίκτυο arpanet.

Κάτι που ίσως σας ενδιαφέρει είναι να ελέγξετε ποιος είναι online και να συγκρίνετε τις βαθμολογίες. Για να δείτε άλλους χρήστες, μπορείτε να εκτελέσετε την εντολή finger, η οποία θα σας δείξει κάθε είδους ενδιαφέρουσες , όπως όνομα χρήστη και κατάσταση, σε ποια θύρα βρίσκεται, πότε συνδέθηκε τελευταία φορά και τι κάνει, καθώς και που βρίσκεται στον κόσμο.

Hacking στο arpanet
Μπορείτε να συνδεθείτε με άλλους υπολογιστές στο arpanet. Στο διαδίκτυο, έχετε συνηθίσει να πλοηγείστε σε οποιονδήποτε ιστότοπο ή διακομιστή θέλετε, όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι στο arpanet. Αντίθετα, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε κεντρικούς υπολογιστές μόνο σε αυτούς με τους οποίους έχετε άμεση σύνδεση.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα των κεντρικών υπολογιστών που είναι διαθέσιμοι σε εσάς, εκτελέστε την εντολή netstat. Η λίστα των κεντρικών υπολογιστών είναι διαφορετική από τη λίστα χρηστών και φαίνεται να βασίζεται στη γεωγραφική τοποθεσία ή στην τυχαία παραγωγή.

Στη σύγχρονη εποχή, η πρόσβαση επισκέπτη είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή καθώς θεωρείται κίνδυνος για την ασφάλεια, αλλά στις παλιές καλές μέρες, θεωρούνταν ευγένεια να έχετε λογαριασμούς επισκέπτη στον υπολογιστή σας για όποιον επιθυμούσε να τον χρησιμοποιήσει. Είναι μια από αυτές τις αστείες μικρές ιδιορρυθμίες των εποχών, που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, πολύ καιρό πριν όταν η ασφάλεια δεν ήταν μια σημαντική ανησυχία στο μυαλό των ανθρώπων.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν συνδέεστε σε έναν νέο κεντρικό υπολογιστή. Ενδέχεται να δείτε έναν αριθμό τηλεφώνου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κλήση και σύνδεση στο δίκτυο χρησιμοποιώντας xmodem. Αλλά το πιο σημαντικό, για εσάς, και στο πλαίσιο του hacking – παιχνιδιού, είναι το /etc/motd, που εάν είναι ενεργό εμφανίζει ποιος χρήστης έχει κάνει τον κεντρικό υπολογιστή. Για να είμαστε σαφείς, ο root χρήστης είναι άλλος παίκτης. Ένας από τους στόχους σας στο παιχνίδι θα πρέπει να είναι να αποκτήσετε όσο το δυνατόν περισσότερους λογαριασμούς root.

Χρησιμοποιείστε την εντολή run porthack.exe ή απλώς το porthack, για να εκτελέσετε μία υπερχείλιση buffer, μια επίθεση όπου το πρόγραμμα porthack αρχίζει να γράφει στη επεκτάσιμη (boundary memory) αφού υπερβεί τη χωρητικότητα δεδομένων ενός buffer, προσπαθώντας έτσι να εκτελέσει κώδικα που θα σας προσθέσει ως χρήστη. Όταν (και αν) καταφέρετε να αποκτήσετε πρόσβαση root και να κάνετε hack τον υπολογιστή μπορείτε να “κλέψετε” πράγματα από αυτόν.

Προχωρήστε και κατακτήστε το σύμπαν του Telehack!

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

telehack,arpanet,usernet

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).