Θέλετε να μάθετε κωδικοποίηση; 5 εφαρμογές που πρέπει να δοκιμάσετε

Θέλετε να μάθετε κωδικοποίηση αλλά δεν έχετε χρόνο; Παρακάτω θα δούμε μερικές απλές εφαρμογές κωδικοποίησης που χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά από τον χρόνο σας.

Μόλις βρείτε την γλώσσα προγραμματισμού που σας ενδιαφέρει, θα πρέπει να βρείτε και τον απαραίτητο χρόνο, καθώς η κωδικοποίηση απαιτεί εξ και υπομονή.

Παρακάτω θα δούμε μερικά απλά μαθήματα κωδικοποίησης για να μάθετε περισσότερα για οποιαδήποτε από τις γλώσσες προγραμματισμού που σας ενδιαφέρουν.

κωδικοποίηση,code lessons,iguru

Οι παρακάτω εφαρμογές χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο σας κάθε μέρα.

Grasshopper (Android, iOS): Μάθετε JavaScript με διασκεδαστικά μαθήματα

Η Grasshopper είναι ένα διασκεδαστικό εργαλείο που θα σας μάθει JavaScript. Υπάρχουν εφαρμογές, μια για Android και μια για iOS θα σας οδηγήσουν σε μια σειρά από διασκεδαστικά μίνι α, όλα βασισμένα στην κωδικοποίηση.

Κάθε επίπεδο έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τις δεξιότητες σας στην JavaScript. Τα μαθήματα ξεκινούν με τα “Fundamentals” που σας δείχνουν πώς να καλείτε συναρτήσεις, μεταβλητές και συμβολοσειρές.

Οι προκλήσεις έρχονται σαν διασκεδαστικά και προσιτά παζλ ή κουίζ.

Download: Grasshopper για Android | iOS (Δωρεάν)

Mimo (Web, Android, iOS): Επιλέξτε από 23+ μαθήματα

Η Mimo προσφέρει πολλές γλώσσες και τεχνολογίες στην πλατφόρμα της. Μπορείτε να ξεκινήσετε με απλή HTML, προχωρώντας σε πιο προηγμένες γλώσσες όπως την C# και την Java. Ο ιστότοπος και οι εφαρμογές της αναλύουν όλα τα μαθήματα σε μικρές υποενότητες που χρειάζονται λίγα λεπτά για να ολοκληρωθούν.

Μπορείτε να επιλέξετε μία γλώσσα ή κάποιο από τα πολλά εξειδικευμένα κομμάτια που σας οδηγούν βήμα-βήμα σε μία μόνο δεξιότητα. Για παράδειγμα, το μάθημα “Become a Hacker” διαρκεί οκτώ ώρες. Τα καθημερινά μαθήματα θα σας διδάξουν βασικό προγραμματισμό, ασφάλεια, την κουλτούρα των hacker και κρυπτογραφία.

Όπως και άλλες gamified εφαρμογές, συλλέγετε πόντους, καθώς προχωράτε στα μαθήματα. Η Mimo προσφέρει μια δοκιμαστική περίοδο 7 ημερών και στη συνέχεια να επιλέξετε ένα ετήσιο ή μηνιαίο πρόγραμμα συνδρομής.

Download: Mimo για Android | iOS (Δωρεάν, αγορές εντός της εφαρμογής)

SoloLearn (Web, Android, iOS): Μάθετε κωδικοποίηση με μια κοινότητα

Η SoloLearn χρησιμοποιεί τηνη δύναμη της κοινοτικής μάθησης. Το Q&A forum της SoloLearn είναι το κέντρο αυτής της εμπειρίας. Προσφέρει μικρά μαθήματα, διαδραστικά κουίζ και διασκεδαστικές συνεδρίες πρακτικής.

Μπορείτε να μάθετε HTML, CSS, JavaScript, jQuery, PHP, Ruby, Swift, C, C#, C++, Java και Python. Τα μαθήματα είναι σύντομα και μπορείτε να συνεργαστείτε και με άλλους μαθητές, λαμβάνοντας μέρος σε διαδραστικές προκλήσεις peer-to-peer που ενισχύουν τα μαθήματα κωδικοποίησης.

Το SoloLearn είναι . Μια premium συνδρομή που ονομάζεται SoloLearn Pro είναι η ίδια υπηρεσία, αλλά χωρίς διαφημίσεις.

Download: SoloLearn για Android | iOS (Δωρεάν, αγορές εντός της εφαρμογής)

Encode (Android, iOS): Bite-Sized Lessons on the Go

Η Encode είναι ένας διαδραστικός επεξεργαστής κωδικοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε μια διεπαφή για να γράφετε και να εξασκηθείτε στον κώδικα. Η εφαρμογή παρουσιάζει μαθήματα και τα υποστηρίζει με διαδραστικές προκλήσεις που δοκιμάζουν τις νέες σας δεξιότητες.

Προς το παρόν, η Encode προσφέρει μαθήματα για τις γλώσσες Python, Javascript, HTML και CSS.

Η Encode είναι δωρεάν, αλλά εμφανίζει διαφημίσεις. Αν δεν θέλετε διαφημίσεις μπορείτε να αγοράσετε το Encode Plus.

Download: Encode για Android | iOS (Δωρεάν ή 4.99 δολάρια)

Edabit (Web): 1300+ μικρές προκλήσεις κωδικοποίησης

Η Edabit είναι μια ιστο που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της βασικής σύνταξης και της πιο προηγμένης επίλυσης προβλημάτων. Η Edabit δεν δίνει μαθήματα αλλά σας δοκιμάζει με διαδραστικές προκλήσεις.

Αυτές οι προκλήσεις υποστηρίζονται από σεμινάρια και τεκμηρίωση από το Web. Αν ολοκληρώσετε κάποια πρόκληση, φαίνεται ότι κατανοείτε καλά τις έννοιες που απεικονίζει. Αν όχι, θα μάθετε από τις λύσεις στα λάθη σας.

Η Edabit είναι μια εξαιρετική λύση για προγραμματισμό. Ακόμα κι αν είστε ακόμα αρχάριος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Edabit και τις σύντομες προκλήσεις της για να γίνετε καλύτεροι σε JavaScript, C#, C++, Java, PHP, Python, Ruby και Swift.

https://edabit.com/

Μπορείτε να μάθετε να κωδικοποιείτε με λίγα λεπτά τη μέρα;

Όχι. Τα ολοκληρωμένα μαθήματα προγραμματισμού είναι ο καλύτερος τρόπος για να μελετήσετε και να διαπρέψετε στην γλώσσα που σας ενδιαφέρει.
Τα μικρά μαθήματα που αναφέρουμε παραπάνω είναι μια καλή αρχή για όσους σκέφτονται να αποκτήσουν δεξιότητες στην των υπολογιστών, ειδικά αν είναι ακόμα παιδί. Αν δεν είστε προγραμματιστής, δοκιμάστε μία από αυτές τις εφαρμογές για ένα μήνα.

Θα σας μυήσουν στην αυστηρότητα της κωδικοποίησης και μπορεί να γίνουν μια πύλη για την είσοδό σας στον κόσμο του κώδικα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral straight into your inbox!
κωδικοποίηση,code lessons,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).