Το YouTube εγκαταλείπει το flash

Η δημοφιλέστερη υπηρεσία προβολής διαδικτυακών βίντεο, το , αποφάσισε να εγκαταλείψει το για χάρη του HTML5 το οποίο θα αποτελεί πλέον τον κανόνα.

html5 YouTube

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το YouTube πειραματίζεται με το HTML5, ενώ πλέον ανακοινώθηκε ότι θα είναι το βασικό πρότυπο βάσει του οποίου θα προβάλλεται η υπηρεσία στον Chrome, τους Internet 11, Safari 8 και όλες τις δοκιμαστικές εκδόσεις του Firefox. Η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι θα επηρεάσει την ταχύτητα με την οποία φορτώνει ένα βίντεο, ειδικά σε συνθήκες αυξημένης κυκλοφορίας στο Διαδίκτυο και σε συνδέσεις που διακινούν μεγάλο όγκο δεδομένων.

Η τεχνολογία Adaptive Bitrate, ή εν συντομία ABR, επιτρέπει στο YοuTube να ρυθμίζει την ανάλυση και το bitrate καθώς αλλάζουν οι συνθήκες χρήσης ενός δικτύου, με αποτέλεσμα να μειώνεται στο μισό και ακόμα περισσότερο το φαινόμενο του buffering των . Παράλληλα, το HTML5 επιτρέπει το ανοιχτό πρότυπο VP9, το οποίο και επιτρέπει την προβολή υψηλότερης ποιότητας βίντεο με αρχεία μικρότερου όγκου, κάτι που ενισχύει την ταχύτητα φόρτωσης, ειδικά σε όσους χρησιμοποιούν mobile Internet.

  Η Alphabet μετονομάζει τη Google Life Sciences σε Verily

Όλα δείχνουν ότι το HTML5 οδεύει προς την πλήρη επικράτηση του στο Web, με το flash της Adobe να εγκαταλείπεται από ολοένα και αυξανόμενο αριθμό υπηρεσιών και από ευρέως χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες, όπως είναι το λειτουργικό iOS της .

Πηγή: pestaola.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


6  +  2  =