Ελέγξτε για κρυμμένους διαχειριστές στην Android συσκευή σας

Το χαρακτηριστικό Device Administration για Android είναι ένα ισχυρό API που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά με το Android 2.2. Προσφέρει αρκετές δυνατότητες σε επίπεδο συστήματος, και καθιστά διαθέσιμα πάρα πολλά χαρακτηριστικά, όπως το format από απόσταση, την αποθήκευση δεδομένων σε μια άλλη συσκευή ή εφαρμογή κανόνων για τους κωδικούς πρόσβασης.android 1

Οι εφαρμογές που ζητούν δικαιώματα διαχειριστή της συσκευής, όπως έχετε ήδη παρατηρήσει, ζητάνε την άδεια του ιδιοκτήτη για να έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο API.

Μπορείτε φυσικά να ελέγξετε ποιες εφαρμογές έχουν αυτά τα δικαιώματα σε οποιαδήποτε συσκευή Andrοid με έκδοση 2.2 και πάνω. Για να το κάνετε ανοίξτε τις ρυθμίσεις της συσκευής σας και επιλέξτε ασφάλεια.

Εκεί θα πρέπει να βρείτε μια επιλογή που θα σας επιτρέπει να δείτε όλους τους διαχειριστές της συσκευής. Οι διαχειριστές αναφέρονται με το όνομά τους και με μια σύντομη περιγραφή του τι ακριβώς μπορούν να κάνουν. Μπορείτε επίσης να δείτε αν κάποιος από αυτούς είναι ενεργός ή όχι την στιγμή που ελέγχετε την συσκευή σας.

  H Google αγόρασε την Bump για τηλέφωνα που μεταφέρουν δεδομένα με πρόσκρουση

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες του Andrοid είναι ότι οι κακόβουλες εφαρμογές, δεν εμφανίζονται στη λίστα, και ας έχουν προνόμια διαχειριστή.

Η εφαρμογή Hidden Device Admin Detector της Trend Micro έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει την Andrοid συσκευή σας για αυτούς τους κρυμμένους διαχειριστές.

Πολύ εύκολη στη χρήση, χρειάζεται απλά να πατήστε το κουμπί της σάρωσης. Η σάρωση δεν κρατάει πολύ. Αν η εφαρμογή ανακαλύψει κάποιο κρυφό διαχειριστή θα σας ζητήσει να της δώσετε τη δυνατότητα να τον απενεργοποιήσει από το σύστημα σας.

Η εφαρμογή είναι ιδανική για τους χρήστες παλαιών εκδόσεων του Andrοid, καθώς στις νέες εκδόσεις κάποιο κακόβουλο λογισμικό δεν μπορεί να κρυφτεί, ή έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται η Google. Η εφαρμογή Hidden Device Admin Detector της Trend Micro δεν απαιτεί ειδικά δικαιώματα.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από το παρακάτω link.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


86  +    =  93