Τρόποι χρήσης ενός USB που ίσως δεν γνωρίζετε

Σίγουρα έχετε χρησιμοποιήσει ένα USB sticks για να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ δύο υπολογιστών, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα USB stick. Δείτε επτά όχι και τόσο γνωστές χρήσεις.

Usb,Usb stick,Windows,predator,readyboost,portable,win32 disk imager,Tails

Όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει USB sticks για τη μεταφορά αρχείων μεταξύ υπολογιστών. Άντε και για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων μας. Αλλά υπάρχουν και άλλα απίστευτα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα USB stick. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή σας, όπως ακριβώς στις ταινίες δράσης.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα flash USB για γρήγορη σύνδεση σε ασύρματο δίκτυο σε όλους τους υπολογιστές σας, να αυξήσετε την απόδοση του υπολογιστή σας ή ακόμη και να τρέξετε ένα web server απευθείας από το ίδιο το USB stick.

Ακολουθούν διάφοροι εκπληκτικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα flash USB.

1. Χρησιμοποιήστε μια μονάδα flash USB για να κλειδώσετε/ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή σας
predator

Θέλετε να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή σας με ένα φυσικό κλειδί, όπως κάνουν στις κατασκοπευτικές ταινίες; Αισθάνεστε λίγο σαν τον 007; Με το δωρεάν εργαλείο PREDATOR, μπορείτε και να γίνετε!

Το PREDATOR μετατρέπει μια μονάδα flash USB σε ελέγχου πρόσβασης – κλειδί για τον υπολογιστή σας. Όταν αφήσετε τον υπολογιστή σας, αποσυνδέστε το USB stick και ο υπολογιστής σας θα κλειδωθεί. Όταν επιστρέψετε, συνδέστε το ξανά και ο υπολογιστής σας θα ξεκλειδωθεί.

Είναι σαν να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία κλειδώματος στα Windows, αλλά δεν χρειάζεται να πληκτρολογείτε τον κωδικό πρόσβασής σας όταν επιστρέφετε.

Όταν αποσυνδέετε τη μονάδα flash USB, τα ανοιχτά παράθυρά σας θα ελαχιστοποιηθούν και η οθόνη σας θα σκοτεινιάσει. Συνδέστε την ξανά και η οθόνη σας θα ενεργοποιηθεί ξανά.

Λήψη: PREDATOR για Windows

2. Εκτελέστε φορητές εφαρμογές οπουδήποτε
Ένα από τα πιο περίεργα πράγματα σχετικά με το λογισμικό είναι ότι συνήθως χρειάζεται να εγκατασταθεί. Με τις portable (φορητές) εφαρμογές, ωστόσο, αυτό δεν ισχύει.

Οι portable εφαρμογές και παιχνίδια μπορούν εύκολα να αντιγραφούν σε ένα USB stick και μετά να εκτελεστούν από οποιαδήποτε κατάλληλη συσκευή.  Έτσι, για παράδειγμα, τα προγράμματα ς, τα εργαλεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και τα παιχνίδια μπορούν να εκτελεστούν από μια μονάδα flash USB.

Είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη λύση εάν επιθυμείτε να κρατήσετε μια επιλογή εφαρμογών κοντά σας για χρήση σε οποιονδήποτε υπολογιστή που μπορεί να συναντήσετε. Αυτός μπορεί να βρίσκεται σε μία βιβλιο της σχολής σας ή ακόμα και σε ένα internet-cafe σε ένα παραθεριστικό θέρετρο.

3. Αυξήστε την απόδοση με το ReadyBoost
readyboost

Εάν έχετε αργή μονάδα σκληρού δίσκου στον υπολογιστή σας, το ReadyBoost μπορεί να σας βοηθήσει να επιταχύνετε τα πράγματα. Πρόκειται για μία ενσωματωμένη μυστηριώδης λειτουργία των Windows, που όταν την ενεργοποιείτε για μια μονάδα δίσκου, αυτό λειτουργεί ως προσωρινή μνήμη του σκληρού δίσκου, αποθηκεύοντας προσωρινά αρχεία που χρησιμοποιούνται συχνά.

Έτσι αν είναι πιο γρήγορο να διαβάζετε από το USB stick αντί από το σκληρό σας δίσκο, τα Windows θα διαβάσουν την προσωρινή μνήμη της μονάδας flash.

Δεν θα δείτε μεγάλη αύξηση της απόδοσης εάν διαθέτετε μονάδα δίσκου 7200+ RPM. Εάν διαθέτετε μονάδα δίσκου SSD , τα Windows δεν θα σας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσετε το ReadyBoost επειδή η προσωρινή μνήμη θα είναι πιο αργή από τον SSD σας.

Για να ενεργοποιήσετε το ReadyBoost, κάντε δεξί κλικ σε ένα USB stick στην Εξερεύνηση των Windows, επιλέξτε Ιδιότητες και χρησιμοποιήστε τις επιλογές στην καρτέλα ReadyBoost. Τα Windows θα σας επιτρέψουν να ενεργοποιήσετε το ReadyBoost μόνο εάν το USB stick σας είναι αρκετά γρήγορο, οπότε ενδέχεται να δείτε τις επιλογές για το ReadyBoost να είναι γκριζαρισμένες για ορισμένες συσκευές.

Το ReadyBoost απαιτεί επίσης μονάδα flash με τουλάχιστον 256 MB ελεύθερου χώρου.

4. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας με το Win32 Disk Imager
win32 disk imager

Εάν χρησιμοποιείτε το USB flash stick σας για πολλούς σκοπούς, ίσως είναι χρήσιμο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των περιεχομένων του. Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι με το Win32 Disk Imager.

Παρόλο που το Win32 Disk Imager χρησιμοποιείται συνήθως για την εγγραφή εικόνων με δυνατότητα εκκίνησης σε μονάδες flash, μπορεί επίσης και να δημιουργήσει εικόνες. Απλώς εγκαταστήστε και εκτελέστε το εργαλείο, εισαγάγετε το USB stick και επιλέξτε έναν προορισμό και όνομα για το αρχείο . Κάντε κλικ στην επιλογή “Read” (Ανάγνωση) για να κλωνοποιήσετε τα περιεχόμενα του USB δίσκου.

Όταν πρέπει να επαναφέρετε την εικόνα του δίσκου, απλώς περιηγηθείτε στην εικόνα και κάντε κλικ στην επιλογή “Write” (Γράψτε) .

Λήψη: Win32 Disk Imager για Windows

5. Αποθηκεύστε ζωτικής σημασίας ταξιδιωτικά έγγραφα
Εάν ταξιδεύετε συχνά, πιθανότατα έχετε διάφορα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα μαζί σας. Βίζες, επιβεβαιώσεις κράτησης, ακόμη και διαβατήρια μπορούν εύκολα να χαθούν. Η αποθήκευση όλων αυτών των χαρτιών σε τσάντα στην αποθήκη ενός αεροπλάνου μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα, εάν οι χειριστές των αποσκευών κάνουν λάθος.

Μια λύση, εκτός από να τα κουβαλάτε πάντα επάνω σας, είναι να αποθηκεύσετε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα σε μια μονάδα flash USB και να το έχετε μαζί σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και μία σάρωση του διαβατηρίου σας, μόνο και μόνο για να παράσχει στο έλεγχο τις πληροφορίες που χρειάζονται, εάν το διαβατήριό σας χαθεί.

6. Εγκαταστήστε σχεδόν οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα
Rufus

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το στικάκι σας για να αποθηκεύσετε εικόνες λειτουργικών συστημάτων με δυνατότητα εκκίνησης για την εγκατάσταση ενός νέου λειτουργικού συστήματος στον υπολογιστή σας.

Για παράδειγμα, οι χρήστες των Windows 10 μπορούν να δημιουργήσουν έναν δίσκο εγκατάστασης USB με δυνατότητα εκκίνησης χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο, όπως το Wintousb ή το Ventoy ή το Rufus και ένα σωρό άλλα. Σε περίπτωση προβλήματος με το λειτουργικό σύστημα, το USB μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάκτηση ή ακόμη και την επανεγκατάσταση των Windows.

Ομοίως, όλα τα λειτουργικά συστήματα που βασίζονται σε Linux μπορούν να εγκατασταθούν από USB. Πολλοί προσφέρουν ένα online περιβάλλον, δίνοντάς σας μια αίσθηση για το πως είναι το λειτουργικό σύστημα, τρέχοντας το από το USB, πριν από την τελική εγκατάσταση.

7. Μείνετε ασφαλείς online με το λειτουργικό σύστημα Tails Live
Usb,Usb stick,Windows,predator,readyboost,portable,win32 disk imager,Tails

Εναλλακτικά, μπορεί να αναζητάτε κάποιο λειτουργικό σύστημα, που να μπορείτε να εκτελέσετε από USB, για να διατηρήσετε ιδιωτική τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα.

Η λύση σε αυτό είναι το Tails, το οποίο σε αντίθεση με τα τυπικά λειτουργικά συστήματα, διατηρεί το απόρρητο και την ανωνυμία σας. Δεν διατηρούνται αρχεία καταγραφής στο λειτουργικό σύστημα. Και επιπλέον, κρυπτογραφεί τα αρχεία, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα άμεσα μηνύματά σας, ενώ τα δεδομένα διαδικτύου δρομολογούνται μέσω Tor.

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το Tails στη μονάδα flash USB, ξεκινά μια εντελώς νέα συνεδρία, χωρίς να διατηρούνται δεδομένα. Αυτό βοηθά στην ενίσχυση της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας στο . Εσείς απλώς φροντίστε να χρησιμοποιείτε ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης!

Λήψη: Tails online λειτουργικό σύστημα

Συμπερασματικά
Επτά διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα flash USB. Μέχρι τώρα πήρατε μια ιδέα για το πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή flash USB. Ωστόσο, έχουμε γρατσουνίσει μόνο την επιφάνεια. Αν ψάξετε κιάλλο και βάλετε και λίγη φαντασία, θα βρείτε πολλούς άλλους τρόπους χρήσης μιας μονάδας flash USB.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.084 εγγεγραμμένους.
Usb,Usb stick,Windows,predator,readyboost,portable,win32 disk imager,Tails

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).