Βρείτε τα ταχύτερα DNS για την σύνδεσή σας

Τα δημόσια DNS της Google είναι ένα δωρεάν και έρχονται σαν μια εναλλακτική λύση στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις DNS του ISP σας που δεν είναι πάντα η ταχύτερη επιλογή.

Ποια από όλες τις υπηρεσίες δημόσιων DNS είναι καλύτερη την ταχύτητά σας στο διαδίκτυο; Παρακάτω θα δούμε πώς μπορείτε να βρείτε το ταχύτερο DNS για να βελτιστοποιήσετε την ταχύτητα του διαδικτύου σας.dns

Τι είναι το DNS;

Το Σύστημα Ονοματοδοσίας Διαδικτύου ή Σύστημα Ονομάτων Τομέων, Χώρων ή Περιοχών (Αγγλ. Domain Name System (DNS)) είναι ένα ιεραρχικό σύστημα ονοματοδοσίας για δίκτυα υπολογιστών, που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο IP. Το σύστημα αυτό μπορεί και αντιστοιχίζει τα ονόματα των υπολογιστών υπηρεσίας σε αριθμητικές διευθύνσεις (Αγγλ. IP).

Κάθε ιστότοπος έχει μια διεύθυνση IP. Αλλά η διεύθυνση IP για κάθε τοποθεσία περιέχει πάρα πολλούς αριθμούς, κάτι που δεν είναι πρακτικό, αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε τη διεύθυνση IP που θέλετε να επισκεφτείτε. Το σύστημα DNS μας επιτρέπει να αναφερόμαστε σε υπολογιστές και άλλες συσκευές (routers), με ονόματα (domain names) και όχι με την IP διεύθυνση (Internet Protocol address) η οποία είναι δύσκολη να την θυμόμαστε και άβολη στην χρήση.

Για παράδειγμα είναι πιο εύκολο να θυμόμαστε το iguru.gr παρά το 104.24.123.80.

Όταν ο ISP σας ρυθμίζει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο, χρησιμοποιεί τα προεπιλεγμένα DNS του ISP. Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις DNS δεν είναι πάντα κακές, αλλά ορισμένες φορές εκτός από το ότι είναι αργές, μπορεί να έρχονται και με περιορισμούς. Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις δωρεάν εναλλακτικές λύσεις DNS.

Θέλετε όμως ένα γρήγορο και σταθερό DNS. Για να βρείτε την πιο γρήγορη επιλογή DNS, δοκιμάστε έναν από τους παρακάτω δωρεάν ελέγχους ταχύτητας DNS.

Τι είναι τα τεστ ταχύτητας DNS;

Πώς μπορείτε να καταλάβετε ποιος πάροχος DNS είναι ο καλύτερος για τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο; Υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη δοκιμή ταχύτητας των DNS. Τα περισσότερα από αυτά τα εργαλεία δοκιμών ταχύτητας DNS είναι εντελώς δωρεάν και πού εύκολα στη χρήση.

NameBench

Το NameBench είναι μια φορητή εφαρμογή ανοιχτού κώδικα (χωρίς εγκατάσταση, μπορείτε να την τρέξετε από ένα USB) που λειτουργεί σε Windows, macOS και Linux.

Μπορεί να πραγματοποιήσει DNS benchmark tests στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης στο Διαδίκτυο ή ένα τυποποιημένο σύνολο δεδομένων δοκιμών. Στη συνέχεια, θα σας παρουσιάσει τα πιο γρήγορα DNS για την τοποθεσία και την τρέχουσα σύνδεσή σας.

Κατεβάστε την πιο πρόσφατη έκδοση του εργαλείου για το λειτουργικό σύστημα που σας ενδιαφέρει. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το NameBench σταμάτησε να αναπτύσσεται το 2010.

Πριν τρέξετε το NameBench, κλείστε όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο, γιατί μπορούν να παραμορφώσουν τα αποτελέσματα της δοκιμής σας.

Η δοκιμή με το NameBench DNS θα διαρκέσει 10-20 λεπτά.

GRC Domain Name Speed Benchmark

Το εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης DNS της Gibson Research Corporation παρέχει μια λεπτομερή ανάλυση των βέλτιστων ρυθμίσεων DNS της σύνδεσής σας. Όπως και το NameBench, μπορείτε να τρέξετε το DNS Benchmark από ένα USB, χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση. Υπάρχει μόνο μια εφαρμογή για Windows – δεν υποστηρίζονται macOS ή Linux.

Το DNS Benchmark είναι εξαιρετικό εργαλείο γιατί ενημερώνει συνεχώς τη λίστα DNS του. Καθώς προχωρά η δοκιμή ταχύτητας των DNS, οι διακομιστές με την ταχύτερη ανταπόκριση μετακινούνται στην κορυφή της λίστας.

Κατεβάστε και ανοίξτε το DNS Benchmark. Στη συνέχεια επιλέξτε την καρτέλα Nameservers. Αφήστε το DNS Benchmark να ενημερώσει τη λίστα και επιλέξτε Run Benchmark. Η πρώτη δοκιμή διαρκεί λίγα λεπτά.

Στο τέλος της πρώτης δοκιμής το DNS Benchmark θα σας ανακοινώσει ότι πρέπει να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη λίστα συγκριτικής αξιολόγησης DNS για να έχετε αποτελέσματα δοκιμών που αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια το σύστημα, τη σύνδεση και τις τοπικές ρυθμίσεις σας. Αυτό συμβαίνει επειδή η λίστα των προεπιλεγμένων διακομιστών DNS είναι για τους χρήστες των ΗΠΑ.

Η δημιουργία μιας προσαρμοσμένης λίστας διαρκεί “περίπου 37 λεπτά”, αλλά το αποτέλεσμα θα σας δώσει μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα του ταχύτερου DNS για το σύστημά σας.

DNS Jumper

Το DNS Jumper έχει πολλά παρόμοια χαρακτηριστικά με το NameBench και το DNS Benchmark, αλλά οι δοκιμές ολοκληρώνονται πιο γρήγορα. Πρόκειται για άλλη μια φορητή εφαρμογή.

https://www.sordum.org/7952/dns-jumper-v2-2/

Όσον αφορά την ταχύτητα, το DNS Jumper έχει μια επιλογή για να σαρώσει και να επιλέξει το “Fastest DNS”. Μόλις ολοκληρωθεί η δοκιμή, μπορείτε να επιλέξετε τους DNS που θέλετε, και να χρησιμοποιήσετε το κουμπί “Εφαρμογή DNS” για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ρυθμίσεις.

Η χρήση ενός από τα παραπάνω εργαλεία θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τις καλύτερες ρυθμίσεις DNS για τη σύνδεσή σας. Το NameBench και το GRC DNS Benchmark προσφέρουν πιο διεξοδικές δοκιμές και σας δίνουν τα πιο ακριβή αποτελέσματα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.097 εγγεγραμμένους.
DNS,γρηγορότερα dns,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Ωραίο το άρθρο σας αλλά στοχεύει μόνο στην ταχύτητα των dns servers, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να αλλάξεις dns ! Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ nextDns που έχει μια πληθώρα φίλτρων και υπηρεσιών που είναι αρκετά χρήσιμα! Υπάρχουν και άλλοι παρόμοιοι dns servers και όποιος θέλει κάτι παραπάνω με λίγο ψάξιμο μπορεί να βρει κάτι που τον εξυπηρετεί !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).