Windows 11 τέρμα οι τοπικοί λογαριασμοί

Η πρώτη σημαντική ενημέρωση των Windows 11, μόλις κυκλοφόρησε και η Microsoft άρχισε να δοκιμάζει μια τεράστια συλλογή νέων λειτουργιών, αλλαγών στο UI και επανασχεδιασμένων εφαρμογών στην τελευταία προεπισκόπηση του προγράμματος Windows Insider για τους χρήστες του dev channel.

Σε γενικές γραμμές, οι αλλαγές φαίνεται να είναι χρήσιμες, αλλά υπάρχει και μια ανεπιθύμητη προσθήκη: όπως η αρχική έκδοση των Windows 11, η έκδοση Pro θα αρχίσει να απαιτεί πλέον σύνδεση στο Διαδίκτυο και λογαριασμό της Microsoft κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. windows 11

Στην τρέχουσα έκδοση των Windows 11, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τοπικό λογαριασμό χρήστη κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, και να μην συνδέσετε τον υπολογιστή σας στο Διαδίκτυο. Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη λειτουργία υπήρχε στην αρχική έκδοση των Windows 10, αλλά καταργήθηκε στην έκδοση 11.

Αυτή η λύση (offline εγκατάσταση) δεν θα διατίθεται πλέον σε οποιαδήποτε έκδοση στο μέλλον.

Τα Windows 11 θα είναι σύντομα το μόνο λειτουργικό σύστημα που θα απαιτεί σύνδεση σε λογαριασμό της Microsoft για να ενεργοποιήσει ακόμη και βασικές λειτουργίες.

Τα Mac της Apple εξακολουθούν να επιτρέπουν τη δημιουργία τοπικών λογαριασμών κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και μπορείτε να παραλείψετε τη σύνδεση όταν ρυθμίζετε iPhone και iPad (αν και μερικές φορές απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο για την ενεργοποίηση της συσκευής).

Το Android χρειάζεται επίσης έναν λογαριασμό της Google για την ενεργοποίηση, αλλά δεν χρειάζεται να συνδεθείτε στο net για να δείτε στην αρχική οθόνη. Ακόμη και το Chrome OS διαθέτει λειτουργία επισκέπτη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενεργοποιήσετε τη βασική περιήγηση χωρίς κάποιο λογαριασμό χρήστη.

Αυτή η αλλαγή δεν θα επηρεάσει κανέναν που έχει ήδη ρυθμίσει τα Windows με έναν τοπικό λογαριασμό.

Όμως είναι μια απογοητευτική αλλαγή για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν νέες εγκαταστάσεις των Windows ή για οποιονδήποτε προσπαθεί να εγκαταστήσει έναν νέο υπολογιστή σε ένα μέρος χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Υπάρχουν ορισμένα hacks φυσικά που συνήθως απαιτούν τη σύνδεση και στη συνέχεια, την αποσύνδεση από το Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν έναν τοπικό λογαριασμό, χωρίς αλχημείες η καλύτερη λύση είναι να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό της Microsoft για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και στη συνέχεια, να δημιουργήσουν έναν νέο τοπικό λογαριασμό χρήστη όταν τα Windows είναι σε λειτουργία.

Δεν γνωρίζουμε πότε θα αρχίσει η Microsoft να απαιτεί λογαριασμό της εταιρείας στα Windows 11 Pro, αλλά η εταιρεία ανάφερε ότι σκοπεύει να κάνει “συνεχείς” αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.096 εγγεγραμμένους.
Windows 11,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

2 Comments

Leave a Reply
  1. Είναι εντελώς γελοίο απο μέρους της Microsoft. Αντε τώρα να έχεις να προετοιμάσεις καμιά 10ριά PC της εταιρίας, και να κάνεις πατέντες του στυλ να χρησιμοποιείς ένα κοινό email για εγκατάσταση, και μετά να το αλλάζεις σε local. Και αυτό όσο ακόμα υποστηρίζεται το local έστω και μετά την εγκατάσταση….
    Το πιό γελοίο όμως είναι οτι ακόμα και σημερα στα W10 ΔΕΝ μπορείς να χρησιμοποιήσεις στη φάση της εγκατάστασης λογαριασμό Microsoft Office 365. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι τώρα τελευταία, αλλά μέχρι το περασμένο καλοκαίρι έτσι ήταν, μόνο λογαριασμούς outlook δεχόντουσαν, ή τα παλιά windowslive.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).