Womp Alpha: Δωρεάν κατασκευή 3D μοντέλων

Το Womp Alpha είναι μια καταπληκτική και εύχρηστη διαδικτυακή εφαρμογή για δημιουργία και δημοσίευση τρισδιάστατων μοντέλων.

womp alpha

Το Womp Aplha είναι δωρεάν και τρέχει μέσα από τον browser σας, που σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό με οποιοδήποτε λειτουργικό τρέχετε. Μπορεί να κατασκευάσει τρισδιάστατα μοντέλα, από ένα υλικό που μοιάζει με ζελέ, και που μπορείτε να το “λιώσετε”, να “συγχωνεύσετε” δύο κομμάτια, να τα διασπάσετε κλπ.

Γενικά, μπορείτε να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε πολύπλοκα τρισδιάστατα μοντέλα, κινούμενα σχέδια και ακόμη και τρισδιάστατες εκτυπώσεις, χωρίς κόπο, απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Μπορείτε επίσης να εργαστείτε συνεργατικά ως ομάδα και να μοιράζεστε και να αναμιγνύετε μοντέλα μεταξύ τους, για να δημιουργήσετε νέες κατασκευές.

Τρόπος χρήσης
Βήμα 1: Καταρχήν κάντε κλικ εδώ για να μπείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Βήμα 2: Για να αρχίσετε να παίζετε μαζί του απαιτείται να έχετε φτιάξει ένα δωρεάν λογαριασμό. Μπορείτε να κάνετε sign up με τον λογαριασμό σας στο Google ή αν δεν θέλετε να δώσετε τα στοιχεία σας μπορείτε να συνδεθείτε με το δικό μας προσωρινό email (που μας αρέσει να χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να δοκιμάζουμε τις διάφορες υπηρεσίες):
email aassdd@yopmail.com και password 12345678a.

womp alpha 3

Αν μπείτε με το δικό σας email στην αρχή θα δείτε ένα μάθημα πάνω στο χειρισμό του προγράμματος. Είτε το παρακολουθείτε μέχρι τέλους είτε πατάτε το skip επάνω δεξιά για να το προσπεράσετε.

womp alpha 1

Βήμα 3: Στην κανονική σελίδα του προγράμματος, που έχει και τις διάφορες κατασκευές, κάντε κλικ στο “NewProject” (Νέο αρχείο) στο επάνω αριστερό μέρος της οθόνης, για να ξεκινήσετε να δημιουργήσετε ένα νέο τρισδιάστατο μοντέλο.

womp alpha 2

Το πρόγραμμα ξεκινάει με μία διαφανή σφαίρα (negative), ένα κύβο και μία κανονική σφαίρα (positive). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο “Objects” (Αντικείμενα) στο επάνω μέρος, για να προσθέσετε τα βασικά μπλοκ (Primitives) του σχεδίου σας, όπως κύβους (Cube), Σφαίρες (Sphere), Κυλίνδρους (Cylinder) κ.λπ. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στο σχέδιό σας τα μοντέλα που έχουν κοινοποιηθεί από άλλους.

Στο δεύτερο εικονίδιο Material (Υλικά) στην επάνω γραμμή εργαλείων μπορείτε να επιλέξετε τα Υλικά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τα τρισδιάστατα αντικείμενα, όπως Μέταλλο, Πλαστικό, Γυαλί, Ζελέ, Καουτσούκ και πολλά άλλα. Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε αντικείμενο για να το επιλέξετε και χρησιμοποιήστε αυτή τη δυνατότητα για να αλλάξετε το υλικό του.

Επιπλέον έχετε δυνατότητα να αλλάξετε το φόντο του σχεδίου (background), τον φωτισμό (lighting) καθώς και διαφορες άλλες δυνατότητες με το Function.

Βήμα 4: Για να τροποποιήσετε το σχήμα, το μέγεθος, τη θέση, τη γωνία κ.λπ. οποιουδήποτε αντικειμένου, κάντε κλικ στο αντικείμενο για να το επιλέξετε και χρησιμοποιήστε τα διάφορα συνοδευτικά βέλη για να κάνετε τη δουλειά.

Θα διαπιστώσετε ότι όταν φέρνετε τα αντικείμενα το ένα κοντά στο άλλο θα συγχωνεύονται, θα διασπώνται κ.λπ. σαν να είναι παχύρρευστα.

Βήμα 5: Μόλις είστε ικανοποιημένοι με το μοντέλο σας, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί “Publish” στην επάνω δεξιά γωνία της διεπαφής και να το δημοσιεύσετε στην κοινότητα. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε το σχέδιο ως μοντέλο εικόνας ή 3D σε διάφορες δημοφιλείς μορφές αρχείων.

Τέλος μπορείτε να σώσετε ένα βίντεο του τρισδιάστατου σχεδίου σας.

Εμείς πάντως παίζοντας και μαθαίνοντας, φτιάξαμε αυτό σε μισή ώρα:

womp alpha 3

Womp,Alpha,3D

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).