WordPress 5.2 τι θα φέρει το επερχόμενο CMS

Το WordPress 5.2 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη Απριλίου. Η επερχόμενη έκδοση θα κυκλοφορήσει με βελτιώσεις στον επεξεργαστή μπλοκ, τον έλεγχο της θέσης του ιστότοπου.

Παρακάτω θα δούμε τι έρχεται στο επερχόμενο WordPress 5.2 CMS

WordPress 5

Σημείωση: Μπορείτε να δοκιμάσετε την έκδοση beta στον υπολογιστή σας ή σε κάποιο staging περιβάλλον χρησιμοποιώντας το plugin WordPress Beta Tester.

Το WordPress 5.2 βρίσκεται ακόμη σε ανάπτυξη, κάτι που σημαίνει ότι ορισμένα χαρακτηριστικά που αναφέρουμε παρακάτω μπορεί να αλλάξουν ή να μην κυκλοφορήσουν σε αυτή την έκδοση.

Βελτιωμένη Προστασία για προβλήματα στο WordPress

Τα πιο συνηθισμένα σφάλματα του WordPress είναι συνήθως τα fatal errors που εμποδίζουν τους χρήστες να έχουν στον πίνακα ς.

Οι χρήστες για να ξαναδούν τον πίνακα ελέγχου θα πρέπει να αναιρέσουν τις αλλαγές μέσω FTP ή να ζητήσουν υποστήριξη από την εταιρεία που φιλοξενούν τα αρχεία της ς τους.

Το WordPress 5.2 φέρνει μια νέα λειτουργία αποκατάστασης για τους διαχειριστές των ιστοσελίδων. Σε περίπτωση κάποιου fatal error, θα δείτε ένα μήνυμα που θα αναφέρει: “Αυτός ο ιστότοπος αντιμετωπίζει τεχνικές δυσκολίες”.

Το WordPress θα στείλει στη συνέχεια ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση του διαχειριστή με άνα ειδικό σύνδεσμο σύνδεσης.

Χρησιμοποιώντας αυτόν το σύνδεσμο, θα μπορείτε να συνδεθείτε στο πάνελ διαχείρισης του WordPress για να αναιρέσετε τυχόν αλλαγές που προκάλεσαν το σφάλμα.

Αυτό το χαρακτηριστικό θα είναι πολύ πρακτικό για πολλούς αρχάριους που δυσκολεύονται να διορθώσουν τέτοια σφάλματα.

Ενημερώσεις στον επεξεργαστή μπλοκ του WordPress 5.2

Ο block editor (Gutenberg) του WordPress προστέθηκε στο CMS από την έκδοση WordPress 5.0. Από τότε συνεχίζει να αναπτύσσεται για να βελτιωθεί περισσότερο.

Το WordPress 5.2 θα φέρει ορισμένες νέες και βελτιώσεις στον block editor.

Ο νέος επεξεργαστής του WordPress σύμφωνα με τους προγραμματιστές θα είναι πολύ πιο γρήγορος από τον παλαιότερο κλασικό επεξεργαστή. Θα είναι γύρω στο 35% γρηγορότερος στην επεξεργασία τεράστιων δημοσιεύσεων.

Βελτιώσεις στην προσβασιμότητα

Ο στόχος του WordPress είναι να δημιουργήσει μια πλατφόρμα που θα μπορούν όλοι να κάνουν δημοσιεύσεις. Το WordPress 5.2 θα φέρει αρκετές βελτιώσεις προσβασιμότητας στον block editor.

Θα υποστηρίξει μειωμένες ρυθμίσεις στο πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη.
Το post URLθα έχει καλύτερη γραφή για να διευκολύνει τον εντοπισμό.
Ο block editor Θα έχει πιο καθαρό και σταθερό focus styling για πλοήγηση μέσω του πληκτρολογίου.
Το WordPress 5.2 θα διαθέτει επίσης βελτιωμένη εμπειρία screen-reader με νέα ομιλίας. Τα υπάρχοντα μηνύματα ομιλίας βελτιώνονται επίσης για να είναι πιο ξακάθαρα.

Εισαγωγή νέων μπλοκ

Το WordPress 5.2 θα φέρει επίσης τα παρακάτω στον προεπιλεγμένο επεξεργαστή. Ορισμένα από αυτά υπήρχαν ήδη σαν Widgets, αλλά τώρα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στις δημοσιεύσεις σας αλλά και στις σελίδες.

Το μπλοκ RSS – Θα σας επιτρέψει να προβάλετε οποιοδήποτε RSS feed στις αναρτήσεις και τις σελίδες σας.
Kindle embed block – Σας επιτρέπει να ενσωματώσετε περιεχόμενο από το Amazon Kindle
Αναζήτηση μπλοκ – Προσθέστε την προεπιλεγμένη δυνατότητα αναζήτησης του WordPress στο περιεχόμενό σας.
Ημερολόγιο μπλοκ – Εμφανίζει ένα ημερολόγιο των αναρτήσεων σας που θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν κλικ σε μια ημερομηνία για να δουν τις δημοσιεύσεις που αναρτήθηκαν εκείνη τη μέρα.
Tag Cloud block – Εμφανίζει το Tag Cloud στο περιεχόμενό σας.

Ένα νέο διαχείρισης μπλοκ

Το WordPress 5.2 θα φέρει ένα νέο εργαλείο διαχείρισης μπλοκ, το οποίο θα σας επιτρέψει να αποκρύψετε τα μπλοκ που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ή που δεν τε συχνά.
Το Block Tool θα εμφανίζει όλα τα μπλοκ που διαθέτετε στον ιστότοπό σας. Μπορείτε απλά να καταργήσετε τα blog που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

PHP

Το WordPress χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, και διαφορετικές εταιρείες φιλοξενίας με διαφορετικά περιβάλλοντα.

Αυτός είναι και ο λόγος που το WordPress CMS εξακολουθεί να υποστηρίζει μερικές παλαιότερες εκδόσεις της PHP, κάτι που είναι από πολύ έως και λίγο προβληματικό. Οι χρήστες μπορεί να μην συνειδητοποιούν ότι η σελίδα τους μπορεί να γίνει ταχύτερη απλά χρησιμοποιώντας μια νεότερη έκδοση της PHP.

Το WordPress 5.2 θα κάνει την έκδοση της PHP σε 5.6 σαν ελάχιστη απαίτηση για την εγκατάσταση. Ο στόχος είναι να αυξηθεί σταδιακά η ελάχιστη απαιτούμενη έκδοση της PHP στις μελλοντικές εκδόσεις.

_________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).