Όλες οι cloud υπηρεσίες αποθήκευσης με δωρεάν χώρο

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε ένα πλήρη κατάλογο με τις υπηρεσίες αποθήκευσης που προσφέρουν δωρεάν χώρο στο cloud.

cloud

Η συγκέντρωση όλων αυτών των υπηρεσιών αποθήκευσης στο cloud, είτε αρχείων είτε φωτογραφιών θα σας βοηθήσεις να διαλέξετε εύκολα και γρήγορα ποια υπηρεσία καλύπτει τις εκάστοτε ανάγκες σας. Ας ξεκινήσουμε

Τα μεγάλα ονόματα
Πρώτα στον κατάλογό μας έρχονται “τα μεγάλα ονόματα”, αυτά δηλαδή που προσφέρουν ένα αξιοπρεπές μέγεθος χώρου. Πιθανόν να έχετε ακούσει για τα περισσότερα από αυτά, αλλά δεν βλάπτει να ρίξετε μια ματιά.

 

Dropbox

Δωρεάν αποθήκευση: 2GB συν μπόνους
Προγράμματα επί πληρωμή: $10/μήνα ή $100/έτος για 1TB
Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για την αποθήκευση στο cloud, είναι το Dropbox, το οποίο κρατά μια πιστή πελατειακή βάση, χάρη στις γρήγορες εφαρμογές, είτε για κινητά είτε για desktop, καθώς και διάφορα αποτελεσματικά εργαλεία. Ο δωρεάν χώρος αποθήκευσης είναι σχετικά μικρός, της τάξεως των 2GB, αν και οι χρήστες μπορούν να κερδίσουν μόνιμες αναβαθμίσεις αν φέρουν φίλους τους: 500GB την φορά με μέγιστο τα 16GB.

 

Box.com


Δωρεάν αποθήκευση: 10GB
Πρόγραμμα επί πληρωμή: $10/μήνα για 100GB
Το Box είναι μια δημοφιλής εναλλακτική λύση στην θέση του Dropbox, προσφέροντας περισσότερο δωρεάν χώρο αποθήκευσης. Οι εφαρμογές του είναι διαθέσιμες για κινητά και desktop πλατφόρμες, και προσφέρει και πολλές υπηρεσίες. Οι δωρεάν ατομικοί του λογαριασμοί προσφέρουν ένα γενναιόδωρο 10GB, αλλά μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία με ανώτατο όριο μόνο 250MB ανά αρχείο.

 

Google Drive


Δωρεάν αποθήκευση: 15GB κοινόχρηστα
Προγράμματα επί πληρωμή: $5/μήνα για 30GB, $1/μήνα για απεριόριστο χώρο (για έναν χρήστη)
Όλοι οι χρήστες του Google έχουν πρόσβαση στον κοινόχρηστο χώρο του Google Drive το οποίο προσφέρεται σαν πακέτο για όλα τα εργαλεία, όπως το Gmail και το Google Docs, σε ένα συνδυασμένο σύνολο των 15GB. Φαίνεται αρκετός χώρος, αλλά μπορεί να γεμίσει γρήγορα αν είστε ενεργός χρήστης του ηλεκτρονικού υ Gmail. Η αποθήκευση φωτογραφιών όμως, χρησιμοποιώντας το Google Photos, είναι απεριόριστη.

 

MEGA


Δωρεάν αποθήκευση: 50GB
Προγράμματα επί πληρωμή: $5/μήνα για 200GB, $10/μήνα για 2TB, $20/μήνα για 4TB, $30/μήνα για 8TB
Το MEGA είναι ένας online χώρος αποθήκευσης το εξαιρετικά γενναιόδωρο μέγεθος των 50GB, αν και υπάρχει ένα όριο 10GB αποστολής/λήψης ανά 30 λεπτά. Το MEGA έχει κατασκευαστεί για να φιλοξενήσει και να μοιράζει αρχεία, αλλά το web interface του δεν έχει μερικά από τα πιο προηγμένα εργαλεία που προσφέρουν οι ανταγωνιστές του είδους. Ωστόσο, προσφέρει πραγματικά γιγαντιαία αποθήκευση δεδομένων είτε στο είτε στα πληρωμένα σε χαμηλό κόστος.

 

Microsoft Onedrive


Δωρεάν Αποθήκευση: 5GB
Προγράμματα επί πληρωμή: $2/μήνα για 50GB, $7/μήνα για 1TB
Η ολοκληρωμένη λύση αποθήκευσης cloud της Microsoft, η OneDrive, προσφέρει 5GB ελεύθερο χώρο για όλους τους χρήστες. Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες και για άλλες πλατφόρμες, και τα ακριβότερα προγράμματα έρχονται με δωρεάν συνδρομή στο Ofiice 365.

 

Sync


Δωρεάν Αποθήκευση: 5GB
Προγράμματα επί πληρωμή: $5/μήνα για 1TB, $8/μήνα για 2TB
Το Sync δίνει έμφαση στην ασφάλεια με ένα zero-knowledge σύστημα backup καθώς και στην εύκολη ανταλλαγή και συνεργασία. Προσφέρει πρότυπα εργαλεία συγχρονισμού φακέλων τόσο στην εφαρμογή για κινητά όσο και για desktop.

Δωρεάν cloud για αποθήκευση μόνο φωτογραφιών
Οι υπηρεσίες αυτές είναι κατά κύριο λόγο – και μερικές φορές αποκλειστικά – μόνο για φωτογραφίες σε διάφορες μορφές. Συνήθως όταν διαθέτουν στους χρήστες έναν μεγάλο ή απεριόριστου μεγέθους χώρο για να ανεβάζουν φωτογραφίες, αυτές είναι σε συμπιεσμένη ποιότητα, με τις «πρωτότυπες» να είναι διαθέσιμες μόνο στα πληρωμάνε προγράμματα.

  • Amazon Prime Photos: απεριόριστος δωρεάν αποθηκευτικός χώρος φωτογραφιών για τους Prime συνδρομητές. Τα προγράμματα για τους μη-Prime χρήστες ξεκινούν από τα $12.
  • Canon Irista: 15GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου φωτογραφίας (ακόμη και για τους ιδιοκτήτες καμερών άσχετων με την Canon). Τα προγράμματα επί πληρωμή ξεκινούν από τα $2,25.
  • Cluster: Αυτή την στιγμή το Cluster προσφέρει δωρεάν και προφανώς απεριόριστου χώρου για πλήρους μεγέθους φωτογραφίες με ενσωματωμένα εργαλεία κοινής χρήσης ομάδας.
  • Facebook: Το Facebook δεν έχει κανένα όριο στον αριθμό των φωτογραφιών που δημοσιεύονται στους λογαριασμούς των χρηστών, αλλά όλες οι εικόνες συμπιέζονται.
  • Flickr: Το δωρεάν πρόγραμμά του προσφέρει 1TB χώρο για φωτογραφίες πλήρους ποιότητας.
  • Fujifilm X World: Η επίσημη υπηρεσία αποθήκευσης της εταιρείας Fuji προσφέρει δωρεάν 5GB χώρο για φωτογραφίες μέγιστης ποιότητας τις οποιές και μπορείτε κατόπι να μοιραστείτε.
  • Google Photos: Σας δίνει απεριόριστο χώρο για συμπιεσμένες φωτογραφίες, αλλά τα αρχεία με την «αρχική ποιότητα» καταλογίζονται στο χώρο σας στο Google Drive.
  • Instagram: Έχετε απεριόριστο χώρο για να ανεβάσετε φωτογραφίες στο Instagram, αλλά όχι ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας.
  • Ipernity: Πρόκειται για ένα κοινωνικό δίκτυο με βάση την φωτογραφία και προσφέρει μόνο 200MB δωρεάν χώρο στους χρήστες. Οι «Ipernity Club» λογαριασμοί χωρίς όρια και χωρίς διαφημίσεις ξεκινούν από τα $10 το μήνα.
  • Nikon Space Image: Η εταιρεία Nikon δίνει 2GB χώρο αποθήκευσης για πλήρους ποιότητας φωτογραφίες σε όλους τους χρήστες, αλλά οι ιδιοκτήτες των πρόσφατων φωτογραφικών μηχανών Nikon αναβαθμίζονται στα 20GB.
  • Photobucket: Ο χώρος για ανέβασμα μέγιστης ποιότητας φωτογραφιών περιορίζεται μόνο στα 2GB.
  • Piccam: Για μέγιστη ποιότητας φωτογραφίες μπορείτε να πάρετε μέχρι και 15 GB για δωρεάν λογαριασμούς. Με απεριόριστες δυνατότητες αποθήκευσης η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε $5 το μήνα.
  • Shoebox: Απεριόριστος δωρεάν χώρος συμπιεσμένων φωτογραφιών, με αναβαθμίσεις πλήρους ποιότητας για $5 το μήνα.
  • Shutterfly: Απεριόριστος δωρεάν χώρος για φωτογραφίες, με χρέωση στις εκτυπώσεις φωτογραφιών που διατίθενται μέσω του δικτυακού τόπου και εφαρμογών.
  • Sony PlayMemories: Απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος για τον αυτόματο ανέβασμα φωτογραφιών από κινητά τηλέφωνα και φωτογραφικές μηχανές της Sony.

Οι φωτογραφίες είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κρατάτε σε αντίγραφα , θεωρώντας δεν μπορείτε ποτέ να τις επαναδημιουργήσετε εκ νέου. Έτσι θα πρέπει να είστε σίγουροι που αποθηκεύετε τις πολύτιμες οικογενειακές σας φωτογραφίες και τι ασφάλεια δίνει η κάθε υπηρεσία.

Τα “ρέστα”
Αν όλα τα παραπάνω δεν σας είναι αρκετά, τότε δείτε παρακάτω κάθε άλλη cloud υπηρεσία αποθήκευσης που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και που παρέχει κάποιο δωρεάν πρόγραμμα (ή αποθήκευση που περιλαμβάνεται με άλλη υπηρεσία).

  • 4shared: 15GB δωρεάν χώρος με όριο 2GB ανά αρχείο. Έχει εφαρμογή για όλες τις πλατφόρμες κινητών τηλεφώνων και για desktop. Το πληρωμένο πρόγραμμά του κοστίζει $78 τον χρόνο για 100 GB. (ευχαριστούμε το χρήστη freedom)
  • Amazon Cloud Drive: Όλοι οι χρήστες μπορούν να πάρουν 5GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο.
  • Apple iCloud : 5GB δωρεάν αποθηκευτικός χώρος με οποιαδήποτε συσκευή της Apple.
  • ASUS WebStorage: 5GB δωρεάν αποθηκευτικός χώρος, δεν απαιτούνται συσκευές ASUS, αλλά υπάρχει ένα ημερήσιο όριο κίνησης 500MB.
  • BT Cloud: Αν είστε στην Αγγλία και  συνδρομητής της British Telecom τότε μπορείτε να πάρετε 5GB-500GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο με βάση την τιμή του πακέτου των υπηρεσιών σας.
  • Degoo: κρυπτογραφημένα συγχρονισμένα (όχι τυπική πρόσβαση στο cloud) σε δωρεάν αποθηκευτικό χώρο 100GB. Οι Premium λογαριασμοί προσφέρουν 2TB για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με κόστος $10.
  • ElephantDrive: 2GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο.
  • FlipDrive: Ο δωρεάν λογαριασμός σας δίνει 10GB αποθήκευσης, αλλά κάθε αρχείο περιορίζεται στα 25MB.
  • Hidrive: Δωρεάν 5GB αποθήκευσης χωρίς όρια μεγέθους αρχείων ή κυκλοφορίας.
  • HubiC: Ευρωπαϊκή υπηρεσία με 25GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο.  Η εφαρμογή που προσφέρει και η υποστήριξη API φαίνεται να είναι φτωχή.
  • iDrive: 5GB δωρεάν αποθηκευτικός χώρος με επιπλέον χώρο για προσκλήσεις φίλων. Ενσωματώνεται με το onedrive και το Office 365.
  • Jottacloud: Ευρωπαϊκή αποθήκευση με 5GB δωρεάν πρόσβαση. Η απεριόριστη αναβάθμιση κοστίζει μόνο 7,5 ευρώ το μήνα.
  • Jumpshare: Υπηρεσία sharing με εστίαση στο desktop. Οι δωρεάν λογαριασμοί περιορίζονται στα 2GB  αποθηκευτικού χώρου με όριο αρχείων στα 250MB έκαστο.
  • MediaFire: μακροχρόνια υπηρεσία με 10GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο, απεριόριστο εύρος ζώνης, και 4GB όριο για κάθε αρχείο.
  • Memopal: Υπηρεσία desktop που προσφέρει 3GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμό.
  • MiMedia: 10GB αποθήκευσης στους δωρεάν λογαριασμούς με εφαρμογές διαθέσιμες σε επιτραπέζιους υπολογιστές, Android και iOS.
  • MozyHome: Οι δωρεάν λογαριασμοί ξεκινούν από 2GB συν τα μπόνους για προσκλήσεις  άλλων χρηστών.
  • OpenDrive: 5GB δωρεάν αποθηκευτικός χώρος καθώς και μια ολοκληρωμένη υπηρεσία συγχρονισμού και task manager. Όριο αρχείων 100MB μέγιστο.
  • OwnDrive: SSL/TLS κρυπτογραφημένη αποθήκευση με μόνο 1GB για τους δωρεάν λογαριασμούς. Παρέχονται δωρεάν εργαλεία , μια συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, αναγνώστης RSS, και άλλα.
  • pCloud: Προσφορές «έως 20GB» αποθήκευσης για δωρεάν λογαριασμούς. Δηλαδή , 10GB από προεπιλογή και άλλα 10GB διαθέσιμα από προσκλήσεις φίλων. Οι λογαριασμοί Facebook και  Instagram μπορούν να αποθηκεύουν αυτόματα backup.
  • SafeCopy: 3GB δωρεάν αποθηκευτικός χώρος χωρίς επιμέρους όρια σε αρχεία. Αναβαθμίσεις σε ανταγωνιστικές ετήσιες τιμές.
  • Strato Hidrive: Ευρωπαϊκή υπηρεσία με βάση δωρεάν λογαριασμούς των 5GB αποθήκευσης με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που περιέχει συνημμένο backup.
  • Syncplicity: Η υπηρεσία αυτή επικεντρώνεται στα 10GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο για μεμονωμένους προσωπικούς λογαριασμούς. Το μέγεθος του κάθε αρχείου είναι απεριόριστο, αλλά για πιο προηγμένα χαρακτηριστικά χρειάζεται να μπείτε σε κάποιο πληρωμένο πρόγραμμα.
  • Verizon Cloud: 2GB δωρεάν χώρος για αντίγραφα ασφαλείας των smartphone σας. Έχει ανταγωνιστικές τιμές στα πληρωμένα προγράμματά της, αλλά είναι διαθέσιμη μόνο για τους πελάτες της Verizon.
  • Weiyun: Υπηρεσία με βάση την Κίνα και με 10GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο. Υπήρχε παλαιότερη αναφορά για «10TB αποθήκευσης,» αλλά αυτό δεν φαίνεται να ισχύει.
  • Yandex.Disk: Υπηρεσία με βάση την Ρωσία με 10GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο και μέχρι 10GB μπόνους αποθήκευσης αν συμμετάσχετε στις “ειδικές προσφορές”.  Περιλαμβάνει προβολή φωτογραφιών και τα εργαλεία sharing.
  • Zoolz Cloud Archive: Υπηρεσία που εστιάζει στην δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με 7GB ελεύθερο χώρο, με δυνατότητα κοινής χρήσης με δύο υπολογιστές και με εφαρμογές για όλα τα κινητά.

Η αποθήκευση στο cloud φαίνεται να είναι μια ιδιαίτερα ασταθή αγορά. Κατά την έρευνα αυτή βρήκαμε αρκετές υπηρεσίες που είχαν ξεκινήσει και έκλεισαν μέσα σε λίγα μόνο χρόνια ζωής. Έτσι  είναι καλύτερο να μην εμπιστεύεστε σημαντικά αρχεία ή φωτογραφίες αποκλειστικά σε μία μόνο υπηρεσία ή τοποθεσία. Αν έχετε βρει και άλλες υπηρεσίες cloud ή αποθήκευσης φωτογραφιών που προσφέρουν δωρεάν αποθηκευτικό χώρο (και δεν είναι δωρεάν για χρονικής διάρκειας δοκιμή), και δεν την έχουμε συμπεριλάβει στην λίστα ή αν κάποια από τις παραπάνω υπηρεσίες έχει κλείσει, αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω και θα ενημερώσουμε το άρθρο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).