Facial Recognition 5+1 μηχανές αναζήτησης προσώπου

Facial Recognition: Ένα πρόσωπο δεν είναι και τόσο μοναδικό όσο ένα δακτυλικό αποτύπωμα, αλλά μπορεί να καταγραφεί. Αφού βέβαια μπορεί να καταγραφεί μπορεί και να αναζητηθεί.

Η αναγνώριση προσώπου, σε συνδυασμό με τα δεδομένα από εκατομμύρια κάμερες επιτήρησης ή online προφίλ, είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για την εξεύρεση ανθρώπων και την κάθε βήματός τους.

Παρακάτω θα δούμε πέντε μηχανές ς προσώπου που μάλλον θα σας εκπλήξουν. Ας δούμε τι αποκαλύπτουν για εσάς ή τους φίλους σας.

Facial Recognition

Αναζήτηση εικόνων της Google: Αντίστροφη αναζήτηση προσώπου

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο Google με . Αντί για μια λέξη-κλειδί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα για να αναζητήσετε παρόμοιες εικόνες.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο κάμερας και προσθέστε μια εικόνα από τον υπολογιστή σας, ή αντιγράψτε και επικολλήστε τη διεύθυνση URL μιας εικόνας και η Google θα σας εμφανίσει παρόμοιες εικόνες.

Αυτό όμως είναι γνωστό. Ας δούμε πως μπορείτε να αναζητήσετε πρόσωπα στην Google προσθέτοντας μερικά γράμματα στην διεύθυνση URL.

Στην Αναζήτηση εικόνων της Google, δώστε την εικόνα που θέλετε να αναζητήσετε και πατήστε Enter. Στη συνέχεια, προσθέστε το κείμενο &imgtype=face στο τέλος της διεύθυνσης URL ή ακριβώς πριν από κάποιο άλλο κείμενο που αρχίζει με &. Αυτό θα βελτιώσει κατά πολύ τα αποτελέσματα της αναζήτησης.

PicTriev: Αναγνώριση προσώπου

Η υπηρεσία PicTriev πηγαίνει ένα βήμα πιο παραπέρα ​​στην αναζήτηση και αναγνώριση προσώπων (Facial Recognition). Δυστυχώς, το περιορίζεται σε διασημότητες.

Προσθέστε τη διεύθυνση URL ή ανεβάστε μια φωτογραφία σε μορφή JPG ή JPEG, με μέγεθος όχι μεγαλύτερο από τα 200 KB, και η μηχανή αναζήτησης θα σας επιστρέψει παρόμοιες εικόνες διασημοτήτων.

TinEye: Αντίστροφη αναζήτηση εικόνων

Η μηχανή αναζήτησης TinEye λειτουργεί και για πρόσωπα. Η αντίστροφη αναζήτηση εικόνων του TinEye λειτουργεί σχεδόν όπως την υπηρεσία της Google. Μπορείτε να ανεβάσετε μια εικόνα ή να επικολλήσετε μια διεύθυνση URL για να την αναζητήσετε.

PimEyes: Αναζήτηση προσώπου

Παρόμοια με την Google, είναι και η PimEyes που χρησιμοποιεί εικόνες και την τεχνολογία Facial Recognition (αναγνώρισης προσώπου) για να αναζητήσει παρόμοια πρόσωπα σε πάνω από 10 εκατομμύρια ιστοσελίδες.

Betaface: Επίδειξη αναγνώρισης προσώπου

Το Betaface προσφέρει μια αναζήτηση αναγνώρισης προσώπου παρόμοια με την υπηρεσία της PicTriev. Μπορείτε να ανεβάσετε μια εικόνα ή να δώσετε τη διεύθυνση URL της εικόνας και η μηχανή αναζήτησης προσώπου θα απομονώσει όλα τα πρόσωπα που μπορεί να εντοπίσει στη φωτογραφία.

Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση σε πρόσωπα διασημοτήτων ή να αναζητήσετε στο Wikipedia για κάθε πρόσωπο που αναγνωρίστηκε από την υπηρεσία.

Please!

Τα εργαλεία αναγνώρισης προσώπου έχουν πλάκα, αλλά μπορούν να είναι και πολύ χρηστικά. Μπορούν να βοηθήσουν τις αρχές να εντοπίσουν ύποπτους από κάμερες ασφαλείας, ή μπορούν να βοηθήσουν επαγγελματίες φωτογράφους ή τα μέσα ενημέρωσης να αναδείξουν το οπτικό τους υλικό. Επιπλέον, η αναγνώριση προσώπου μπορεί να αντικαταστήσει σύντομα τους κωδικούς πρόσβασης.

Βέβαια υπάρχει και μια σκοτεινή πλευρά όπως σε κάθε εργαλείο τεχνολογίας. Το Facebook χρησιμοποιεί την αναζήτηση αναγνώρισης προσώπου για την αναγνώριση ατόμων σε φωτογραφίες (εκτός κι αν απενεργοποιήσετε τη λειτουργία). Όσο για τα δεδομένα που συλλέγει το Facebook, κανείς δεν γνωρίζει που πάνε. Και προφανώς, η μηχανή αναζήτησης προσώπου του Facebook είναι καλύτερη από το εργαλείο αναγνώρισης του FBI.

Γιατί;

Επειδή έχει πολλούς περισσότερους χρήστες, και μάλιστα εθελοντές! Δεν μπορείτε πάντα να κρύβετε το πρόσωπό σας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).