7 εφαρμογές για smartphones που θα σας προετοιμάσουν για φυσικές καταστροφές

Τα είναι μία φορητή συσκευή, που πλέον των άλλων δυνατοτήτων, μπορεί κάλλιστα να σας προετοιμάσει για φυσικές καταστροφές.

Η πρόσφατη κακοκαιρία “Ξενοφών” θα πρέπει να ληφθεί ως υπενθύμιση να είστε πάντα προετοιμασμένοι για τις αναπόφευκτες φυσικές καταστροφές. Έχοντας ήδη μάθει να ζούμε σε μία σεισμική περιοχή (και κάποιοι από εμάς και σε μία πλημμυρική), πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι για φυσικές καταστροφές. Και δεδομένου ότι οι περισσότεροι από εμάς κουβαλάμε πάντα μαζί μας ένα , ίσως αυτή είναι η πιο χρήσιμη συσκευή για την προετοιμασία για μια φυσική καταστροφή.

Με ένα συνδυασμό λίγων απλών εφαρμογών, μπορείτε να είστε πάντοτε ενημερωμένος(η) για τις φυσικές καταστροφές και να κρατήσετε την οικογένειά σας ασφαλή και συνδεδεμένη, αν συμβεί το αναπόφευκτο. Έτσι σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σας μερικές χρήσιμες εφαρμογές που μπορεί να σας βοηθήσουν. κατά τη διάρκεια και μετά από μια φυσική καταστροφή. Ας τις δούμε λεπτομερώς.

1. Trusted Contacts (Αξιόπιστες επαφές)
Δημιουργημένο από την Google, το Trusted Contacts πραγματοποιεί μία μόνο εργασία, για να διασφαλίσει ότι οι φίλοι και η οικογένειά σας είναι ασφαλείς. Μπορείτε να προσθέσετε ως αξιόπιστες επαφές άτομα που σας ενδιαφέρουν και θα μπορούν να παρακολουθούν την τοποθεσία σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (όπως φυσική καταστροφή).

Οποιαδήποτε από τις αξιόπιστες επαφές σας μπορεί να ζητήσει να μάθει την τοποθεσία σας και μπορείτε να την αρνηθείτε αν δεν θέλετε να την δουν ή αν είστε όντως ασφαλείς. Εάν δεν απαντήσετε εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου, τότε η τοποθεσία θα παρέχεται αυτόματα. Το καλύτερο από όλα, η εφαρμογή λειτουργεί ακόμη και αν το τηλέφωνό σας είναι νεκρό ή δεν διαθέτει σύνδεση στο δια. Σε αυτή την περίπτωση, η τελευταία σας γνωστή τοποθεσία θα δοθεί στις αξιόπιστες επαφές σας.

Πλεονεκτήματα:
Ενσωματώνεται σωστά με τους χάρτες της Google που δείχνουν ευδιάκριτα την τοποθεσίας σας .
Παρακολούθηση τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο.
Λειτουργεί επίσης εκτός σύνδεσης.

Μειονεκτήματα:
Δεν έχει ένα γρήγορο κουμπί πανικού για την άμεση ειδοποίηση των επαφών σας ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα.

Κατεβάστε από εδώ την εφαρμογή Trusted Contacts για Android ή iOS.

2. Offline Survival Manual (Εγχειρίδιο επιβίωσης χωρίς σύνδεση)
Ένα εγχειρίδιο επιβίωσης είναι απαραίτητο για να επιβιώσει οποιαδήποτε σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Και σε μια φυσική καταστροφή, ποτέ δεν ξέρεις τι είδους κατάσταση μπορεί να βρεθείς έχοντας περιορισμένους πόρους. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές εφαρμογές επιβίωσης για smartphones, θεωρούμε ότι το Survival Manual είναι το πιο ολοκληρωμένο .

Το εγχειρίδιο είναι εντελώς δωρεάν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός σύνδεσης. Δυστυχώς είναι μόνο στην Αγγλική γλώσσα. Μερικά από τα δημοφιλή θέματα επιβίωσης που καλύπτει περιλαμβάνουν: φαγητό, ψυχολογία, ιατρική, καταφύγιο, πυρκαγιά, χρήση φυτών, ζώων, ψυχρός καιρός, όπλα, οδηγίες και πολλά άλλα. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο για Android, αλλά οι χρήστες του iOS μπορούν να δοκιμάσουν το Survival Guide (Οδηγός επιβίωσης), το οποίο είναι εξίσου ολοκληρωμένο.

  Έξυπνα κόλπα του Microsoft Word που αξίζει να γνωρίζετε

Πλεονεκτήματα:
Διαθέσιμο για χρήση εκτός σύνδεσης.
Πλήρη γνώση σχετικά με διάφορες καταστροφές.
Μειονεκτήματα:
Δεν επικεντρώνεται άμεσα σε φυσικές καταστροφές και σε δύσκολες καταστάσεις που δημιουργούνται από αυτές. Είναι όλα σχετικά με την επιβίωση με ελάχιστους πόρους σε οποιαδήποτε κατάσταση.
Είναι μόνο στην Αγγλική γλώσσα.

Κατεβάστε από εδώ την εφαρμογή Offiline Survival Manual για Android .

3. Disaster Alert (Προειδοποίηση για καταστροφές)
Η καλύτερη ασφάλεια κατά των φυσικών καταστροφών είναι να έχετε μία προειδοποίηση σχετικά με τη δραστηριότητα των καταστροφών. Θα έχετε περισσότερο χρόνο για να αντιδράσετε εάν γνωρίζετε ότι μια φυσική καταστροφή βρίσκεται στο δρόμο προς την τοποθεσία σας. Το Disaster Alert σας ενημερώνει για πολλαπλούς τύπους καταστροφών που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, σε πραγματικό χρόνο .

Ο κατάλογος εντοπισμού καταστροφών περιλαμβάνει σεισμούς, τυφώνες, πλημμύρες, καταιγίδες, τσουνάμι, ηφαίστεια, πυρκαγιές κλπ. Μπορείτε να ενημερώνεστε για φυσικές καταστροφές κοντά στην περιοχή σας, να δείτε καταστροφές σε έναν διαδραστικό χάρτη και να μάθετε λεπτομέρειες για έναν ενεργό κίνδυνο.

Πλεονεκτήματα:
Παρακολούθηση καταστροφών σε πραγματικό χρόνο.
Κοινοποίηση καταστροφών κοντά στην περιοχή σας.
Εύκολο στη χρήση .
Μειονεκτήματα:
Χωρίς κοινοτική αλληλεπίδραση, όλες οι ενημερώσεις προέρχονται από επίσημες πηγές.
Δεν υποστηρίζει την Ελληνική γλώσσα.

Κατεβάστε το Alert Disaster για Android ή iOS.

4. Zello PTT Walkie Talkie
Κατά τη διάρκεια καταστροφών, η επικοινωνία είναι το κλειδί για την επιβίωση. Το Zello σας εξασφαλίζει την επικοινωνία μεταξύ εσάς, των φίλων σας και των συγγενών σας. Κατά τη διάρκεια έκτακτων περιστατικών, παρέχει επικοινωνία ήχου χαμηλής λανθάνουσας κατάστασης, όπως ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, μέσω των οποίων μπορείτε να μιλήσετε με έως και 2500 άτομα σε ιδιωτικά και δημόσια κανάλια απλά πατώντας και μιλώντας.

Το Zello απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο, αλλά μπορεί εύκολα να λειτουργήσει σε πιο αργή σύνδεση στο , ακόμα και σε δίκτυο 2G. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την κατάσταση και τη διαθεσιμότητα των φίλων σας και να παρακολουθήσετε το φωνητικό ιστορικό. Το καλύτερο από όλα, είναι εντελώς δωρεάν για προσωπική χρήση.

Πλεονεκτήματα:
Γρήγορη επικοινωνία.
Μπορεί να μιλήσει μέχρι και 2500 επαφές.
Μειονεκτήματα:
Είναι άχρηστο χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.
Αναπαράγει άμεσα τα πρόσφατα ληφθέντα μηνύματα ήχου σε μια συνομιλία χωρίς ειδοποίηση ή δυνατότητα ελέγχου.
Δεν υποστηρίζει την Ελληνική γλώσσα.

Κατεβάστε από εδώ το Zello PTT Walkie Talkie για Android ή iOS.

5. Earthquake Network – Realtime alerts (Δίκτυο Σεισμού – Ειδοποίηση πραγματικού χρόνου)
Η εφαρμογή “Disaster Alert” που περιγράψαμε παραπάνω, σας κρατάει ενήμερους για φυσικές καταστροφές κοντά στην περιοχή σας. Ωστόσο, ένας σεισμός είναι ένας τύπος φυσικής καταστροφής που μόνο με μία έγκαιρη προειδοποίηση μπορείτε να κάνετε κάτι.

Στην δωρεάν έκδοση της εφαρμογής μπορεί να ανιχνεύσει, σε πραγματικό χρόνο, τους σεισμούς με τη χρήση των δικτύων των smartphones, να σας προειδοποιήσει για σεισμό μερικά δευτερόλεπτα από πριν, να σας δείξει τις αναφορές των άλλων χρηστών, να στείλει αυτόματα e-mail και SMS με τις συντεταγμένες σας, να σας ενημερώσει για τους σεισμούς από τα εθνικά και διεθνή σεισμικά δίκτυα, να σας δώσει ένα ιστορικό σεισμών μεταξύ των χρονολογιών -, να μιλήσετε σε Chatrooms για την ανταλλαγή πληροφοριών κατά τη διάρκεια των σεισμών.

  5,3 δισεκατομμύρια smartphone θα γίνουν απόβλητα το 2022

Πλεονεκτήματα:
Δυνατότητα προειδοποίησης πριν από το χτύπημα του σεισμού
Σας επιτρέπει να ορίσετε προσαρμοσμένες ειδοποιήσεις
Μειονεκτήματα:
Δεν θα σας ειδοποιεί πάντα πριν από τον σεισμό και μερικές φορές καθυστερεί επίσης (έως και 5-8 λεπτά).
Δεν υποστηρίζει την Ελληνική γλώσσα

Κατεβάστε το Earthquake Network από εδώ για Android.

6. Life360 Family Locator
Πιθανώς η καλύτερη εφαρμογή για να κρατάτε την οικογένειά σας ασφαλή και συνδεδεμένη. Το Life360 σας βοηθά να δημιουργείτε ομάδες από άτομα που σας ενδιαφέρουν, όπως η οικογένεια ή οι φίλοι σας. Μπορείτε εύκολα να παρακολουθήσετε τη θέση των ατόμων των ομάδων και ακόμη και να επικοινωνήσετε μαζί τους απευθείας από την εφαρμογή. Μέσω ενός προσαρμοσμένου χάρτη μπορείτε να παρακολουθείτε το ίχνος της οικογένειάς σας σε πραγματικό χρόνο.

Η εφαρμογή διατηρεί επίσης πλήρως ιστορικό όλων των ανθρώπων της ομάδας. Ακόμη και αν χάσετε σύνδεση με κάποιον, μπορείτε ακόμα να παρακολουθήσετε την τελευταία διαθέσιμη τοποθεσία του. Το καλύτερο από όλα, τα χαρακτηριστικά παρακολούθησης και επικοινωνίας είναι εντελώς δωρεάν.

Πλεονεκτήματα:
Προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε για να διατηρήσετε την οικογένεια συνδεδεμένη.
Τα περισσότερα απαραίτητα χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα δωρεάν.
Μειονεκτήματα:
Προσφέρει καλύτερη παρακολούθηση όταν συνδέεται με WiFi (επιβεβαιώνεται από προγραμματιστές), η σύνδεση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ενδέχεται να εμφανίζει ανακριβείς πληροφορίες.

Κατεβάστε από εδώ το Life360 Family Locator για Android ή iOS.

7. Google Maps (Χάρτες Google)
Σε μια φυσική καταστροφή, μπορεί να χρειαστεί να ταξιδέψετε σε κάποιο ασφαλέστερο μέρος και μια καλή εφαρμογή GPS με χάρτες εκτός σύνδεσης, θα είναι ο καλύτερος φίλος σας όταν το διαδίκτυο σταματήσει να λειτουργεί . Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά, σας συνιστούμε τους χάρτες της Google καθώς σας επιτρέπουν να κατεβάσετε το χάρτη μίας χώρας μαζί με πλήρη πλοήγηση. Ο έτερος αντίστοιχος μεγάλος ανταγωνιστή της, το Here WeGo δυστυχώς για να εκκινήσει χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο με το διαδίκτυο.

Πλεονεκτήματα:
Αναλυτικότατοι χάρτες που λειτουργούν εκτός σύνδεσης
Εντελώς δωρεάν
Υποστηρίζει την Ελληνική γλώσσα
Δέχεται φωνητικές εντολές
Μειονεκτήματα:
Θα πρέπει να ανανεώνετε τους χάρτες κάθε μήνα, αλλιώς λήγουν

Κατεβάστε τους Χάρτες της Google από εδώ για Android ή για iOS.

Συνοψίζοντας
Η ενημέρωση για τις φυσικές καταστροφές και η διατήρηση της επικοινωνίας με την οικογένεια και τους φίλους σας, είναι οι βασικοί παράγοντες για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων μιας φυσικής καταστροφής. Δεν είναι απαραίτητο να τις εγκαταστήσετε και να τις χρησιμοποιήσετε όλες. Διαλέξτε αυτές που ταιριάζουν στις ανάγκες σας, εγκαταστήστε τις και αχρείαστες να΄ναι.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


8  +  1  =