ACLU: διαφάνεια για το backdoor στον Facebook Messenger

Η αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU από το American Civil Liberties Union) υπέβαλε μια αίτηση για να ανοιχτούν ορισμένα δικαστικά έγγραφα που αφορούν την προσπάθεια της Αμερικάνικης κυβέρνησης να αναγκάσει το Facebook να δημιουργήσει ένα backdoor στην κρυπτογράφηση του .

Η αίτηση σχετίζεται με μια νομική υπόθεση του καλοκαιριού, που για την οποία το Υπουργείο Δικαιοσύνης σφράγισε όλα τα σχετικά έγγραφα.ACLU

Την υπόθεση έφερε στο το Reuters και η κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Πρόκειται για μια προσπάθεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης (DOJ από το Department of Justice) να αποκτήσει μια ομοσπονδιακή δικαστική εντολή που θα υποχρέωνε νόμιμα το Facebook να προσθέσει ένα backdoor στην κρυπτογράφηση της φωνητικής υπηρεσίας του Facebook Messenger.

Το FBI ήθελε να αποκτήσει στις φωνητικές επικοινωνίες των μελών της MS-13, μια συμμορία που δραστηριοποιείται σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Το FBI τότε ανέφερε ότι είχε ήδη πρόσβαση στα μηνύματα κειμένου, αλλά δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τις φωνητικές κλήσεις του Messenger, οι οποίες ήταν κρυπτογραφημένες.

Το FBI δεν κατάφερε να αποκτήσει την επιθυμητή δικαστική εντολή, επειδή το Facebook αρνήθηκε υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο, καθώς θα έπρεπε να δαπανήσουν πάρα πολλά χρήματα για να ξαναγράψουν την εφαρμογή από την αρχή.

Τώρα λοιπόν, η ACLU ζητάει από ένα Αμερικάνικο δικαστήριο να αποκαλύψει τι συνέβη στις αίθουσες των μυστικών δικαστηρίων που ασχολήθηκαν με την υπόθεση.
“Ένα βασικό στοιχείο του δημοκρατικού μας συστήματος είναι ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν λόγο στους νόμους που τους δεσμεύουν”, ανέφερε η ACLU.

Μια κρίσιμη νομική διαμάχη που μπορεί να επηρεάσει τις ιδιωτικές επικοινωνίες εκατομμυρίων Αμερικάνων συζητήθηκε εντελώς μυστικά το καλοκαίρι.

Αναγκάζοντας το DOJ να δημοσιοποιήσει την υπόθεση, η ACLU θέλει να δημιουργήσει ένα νομικό προηγούμενο. Με το δεδικασμένο το DOJ και το FBI θα πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά πριν αρχίσουν παρόμοιες νομικές διαδικασίες εναντίον άλλων τεχνολογικών εταιρειών.

Να αναφέρουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που η Αμερικάνικη κυβέρνηση προσπαθεί να εξαναγκάσει μια εταιρεία τεχνολογίας να δημιουργήσει ένα backdoor στην κρυπτογράφηση ενός από τα προϊόντα της.

Ωστόσο, αν και η νομική διαμάχη του FBI εναντίον της Apple προβλήθηκε δημόσια από την αρχή, κανείς δεν ήξερε τίποτα για τις νομικές πιέσεις που άσκησαν DOJ και  FBI στο Facebook μέχρι που ορισμένοι δημοσιογράφοι ξεσκέπασαν την ιστορία τον Σεπτέμβριο.

“Τελικά, οι άνθρωποι έχουν το να γνωρίζουν το είδος της επιτήρησης που χρησιμοποιείται στις κοινότητές τους”, αναφέρει η ACLU.

______________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).