Εθισμένος στο Facebook; Δεν είσαι μόνος

Οι χρήστες του Facebook ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο καταναγκαστικά και ορισμένοι έχουν πει ψέματα για να μην παρευρεθούν σε μια κοινωνική εκδήλωση για να μπορούν να ελέγχουν το Facebook, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Ορισμένοι χρήστες αισθάνονται ότι η χρήση που κάνουν στο Facebοok είναι καταναγκαστική. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι επισκέφτηκαν στο Faceboοk στις 24 Αυγούστου 2015. Ένας στους επτά ανθρώπους στη γη χρησιμοποιεί σήμερα το κοινωνικό δίκτυο. Το Facebοok είναι πανταχού παρόν στη ζωή μας και αισθανόμαστε συχνά την ανάγκη να ενημερώσουμε την μας κατά τη διάρκεια κάθε κοινωνικής περίστασης.

facebook bed

[pullquote]Απόδειξη της αύξησης χρήσης του Facebook είναι τα έσοδα που ανακοινώνει η εταιρεία και το γεγονός ότι 1.490.000.000 άνθρωποι χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο.[/pullquote] Η έρευνα που παρουσιάζουμε παρακάτω δείχνει κάποιες αποκαλυπτικές τάσεις στον τρόπο που έχει μπει το Facebook στη ζωή μας.

Η έρευνα διεξήχθη από τη Stop Procrastinating – μια εταιρεία παραγωγικότητας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο ZDNet, από την Eileen Brown.

Η εταιρεία ζήτησε πληροφορίες, από 2000 ανθρώπους που χρησιμοποιούν το Facebook τακτικά και διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ανησυχεί για ότι η χρήση που κάνουν στο Facebook είναι καταναγκαστική.

Η έρευνα διεξήχθη από τις 15 και 25 Ιουλίου και χρησιμοποιήθηκε μια τυποποιημένη μεθοδολογία δημοσκοπήσεων.

Το 56% των ατόμων που απάντησαν, περιέγραψαν τη χρήση του Facebook σαν καταναγκαστική. Οι ερωτηθέντες παραδέχτηκαν ότι άφησαν ένα γεύμα σε με φίλους ή το/τη σύντροφό τους να επισκεφθούν το μπάνιο για να ελέγξουν το Facebook.

Το 33% ελέγχουν τη σελίδα τους στο Facebook στον κινηματογράφο κατά τη διάρκεια μιας ταινίας. Το 14% έλεγξαν τη σελίδα τους σε μια κηδεία. Το 12% είχαν σχολίασε μια ανάρτηση κατά τη διάρκεια του γάμου τους και το 17 τοις εκατό είχε ελέγξει το Facebook κατά τη διάρκεια του γάμου ενός φίλου.

Το 68% των ερωτηθέντων ανησυχούν για την αδυναμία τους να ελέγξουν τη χρήση του Facebοok. Στην πραγματικότητα, το 45% είπαν ότι είχαν βρει μια δικαιολογία για να μην παρευρεθούν σε μια κοινωνική εκδήλωση για να μπορούν να χρησιμοποιούν το Facebοok.

Το 32% είχαν ενημερώσει τη σελίδα τους, από το ντους ή μπάνιο, και το 56 τοις εκατό είχαν ενημερώσει τη σελίδα τους, ενώ καθόταν στην τουαλέτα.

Στα σημάδια που δείχνουν ότι η χρήση του Faceboοk είναι καταπιεστική περιλαμβάνονται η χρήση του ενώ διαβάζετε ένα παραμύθι στα σας.

Οι ερωτηθέντες αποκάλυψαν από που είχαν ενημερώσει τη σελίδα τους, ή σχολίασαν μια ανάρτηση.

76% από το κρεβάτι, όταν θα έπρεπε να κοιμούνται
11% στο πρώτο τους ραντεβού
17% μετά το σεξ.
33% κατά τη διάρκεια μιας ταινίας στον κινηματογράφο
22% μετά από μια εγχείρηση στο νοσοκομείο.
26% στη θάλασσα.
9% έξω κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας
72%, κατά τη διαρκεια της δουλειάς ή μαθήματος
11%, ενώ μιλούσαν στη γάτα τους.
16% κατά την οδήγηση.

Το 36 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσαν θύμωσαν όταν κάποιοι προσπάθησαν να τους σταματήσουν ενώ ήθελαν να ενημερώσουν τη σελίδα τους.

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Tim Rollins, Διευθυντής της Procrastinating δήλωσε:

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Facebοok είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας, μας επιτρέπει να μοιραστούμε τις εμπειρίες και τα συναισθήματά μας με τους φίλους μας, ανεξάρτητα από το πού μπορεί να είμαστε.

Είναι ένα θαύμα της εποχής του Διαδικτύου, που μας επιτρέπει να μοιραστούμε με τους φίλους μας, τη ζωή, τις σκέψεις και το συναίσθημα μας ανά πάσα στιγμή.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).