Android Lost : Βρείτε το κλεμμένο κινητό σας

Το Android Lost είναι μία δωρεάν για τηλέφωνα Android που μπορεί να σας βρει το κλεμμένο σας.

thief phone smartphone steal

Η απώλεια του κινητού τηλεφώνου λόγω κλοπής είναι μια δυσάρεστη εμπειρία. Τα τηλέφωνά πια είναι εγγενώς προσωπικά, καθώς φυλάσσουν τα βαθύτερα μυστικά και τις προσωπικές μας πληροφορίες. Η απώλειά τους σημαίνει παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και ατέλειωτες ώρες να τα ξαναστήσετε σε μία νέα συσκευή. Συν την οικονομική βλάβη.

Βέβαια στα τηλέφωνα υπάρχει μία ενσωματωμένη εφαρμογή για να το αναζητήσετε και ίσως να το ξαναβρείτε, αλλά απευθύνεται μάλλον σε ανίδεους κλέφτες, παρά σε επαγγελματίες. Ένας “σωστός” κλέφτης μόλις καρπωθεί ένα κινητό τηλέφωνο, θα βγάλει την sim και να του κάνει factory reset, θα το επαναφέρει δηλαδή στις εργοστασιακές του .

Η ενσωματωμένη λύση σε Android τηλέφωνα “find my device” (Εύρεση συσκευής), απαιτεί επιπλέον να είστε συνδεδεμένος στο δια και να έχετε ενεργοποιημένο το Gps. Οπότε στις περισσότερες περιπτώσεις μάλλον είναι άχρηστη, αφήστε που είναι πλέον πασίγνωστη και οι κλέφτες γνωρίζουν τι να κάνουν για να την αποφύγουν.

smartphone,Android,Lost,thief,steal,κλεμμένο,κινητό

Ο εντοπισμός κινητού με ειδικές εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών έχει υψηλότερη πιθανότητα επιτυχίας, από τα εργαλεία της . Μία τέτοια λύση είναι και το “Android Lost” που σας παρουσιάζουμε σήμερα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα χρησιμοποιήσει τα sms της sim κάρτα σας για να :

 • σας ειδοποιήσει που βρίσκεται,
 • να ενεργοποιήσει την σειρήνα συναγερμού,
 • να βγάλει φωτογραφία του περιβάλλοντός τους από την κάμερα,
 • να στείλει ένα μήνυμα στον κλέφτη από την οθόνη,
 • να σβήσει τα δεδομένα σας στην συσκευή και στην sd κάρτα σας,
 • να κλειδώσει την συσκευή,
 • να ανοίξει το wi-fi,

Δεν απαιτεί να είστε συνδεμένος στο διαδίκτυο. Θα πρέπει μόνο να έχει σήμα η sim σας. Επειδή ουσιαστικά με το Android Lost κλειδώνετε την συσκευή εσωτερικά, δίνοντας στην εφαρμογή δικαιώματα διαχειριστή, αν ο κλέφτης αλλάξει sim θα κάνει όλα τα παραπάνω και με την νέα sim. Αν κάνετε το σας root και ορίσετε την εφαρμογή Android Lost σαν System app, τότε θα συνεχίσει να δουλεύει και να σας ενημερώνει ακόμα και μετά από επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Η δωρεάν έκδοση του προσφέρει πολλές δυνατότητες, που αντίστοιχες εφαρμογές επί πληρωμή δεν τις παρέχουν καν. Πάμε όμως να δούμε τι πρέπει να κάνετε για να ασφαλίσετε το smartphone σας.

Βασικές κινήσεις

smartphone,Android,Lost,thief,steal,κλεμμένο,κινητό

Για να αποφύγετε καταρχήν τους περιστασιακούς κλέφτες και για να μην δίνετε ερέθισμά να σας κλέψει ο κάθε ανίδεος, καλό θα ήταν να έχετε ενεργοποιήσει τις βασικές ασφάλειες του τηλεφώνου σας. Ασφάλειες που θα σας προστατεύσουν και από τα αδιάκριτα μάτια κλεφτών και φιλικών σας προσώπων.

Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας με κωδικό πρόσβασης, δακτυλικό αποτύπωμα και κρατήστε ενεργό το Pin στην sim. Μην χρησιμοποιήσετε την αναγνώριση προσώπου στη Android συσκευή σας, αφού μπορεί εύκολα να παραβιαστεί με μία φωτογραφία σας.

Επίσης μην φυλάτε το pin στην θήκη του τηλεφώνου σας.!!

Προετοιμασία πριν την κλοπή

Σαν λύση τρίτου κατασκευαστή το Android Lost δεν προϋπάρχει στο τηλέφωνό σας. Θα πρέπει πριν σας το κλέψουν να το έχετε εγκαταστήσει πλήρως στο κινητό σας τηλέφωνο.

Βήμα 1: Καταρχήν μπείτε στο Google Store και εγκαταστήστε στο κινητό σας την εφαρμογή. Υπάρχει περίπτωση το που έχετε να σας πει ότι είναι ιός. Δεν είναι, προχωρήστε άφοβα.

android lost 1

Βήμα 2: Θα σας ζητήσει διάφορες άδειες, μην τις φοβηθείτε και παραχωρήστε τις όλες. Στην τελευταία καρτέλα πατήστε το “Register” για να συνδεθεί η εφαρμογή με τους servers της Google για να πάρει ένα κλειδί. Στη συνέχεια, θα συνδεθεί με τον servcer της Android Lost και θα του στείλει το κλειδί μαζί με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Όλα αυτά γίνονται στο παρασκήνιο. Εσείς δεν θα πρέπει να κάτι κάποια κίνηση και αν όλα πάνε καλά, θα πρέπει να δείτε ένα αναδυόμενο μήνυμα στην οθόνη με την ένδειξη “Registration completed” (Η εγγραφή ολοκληρώθηκε). Ίσως να χρειαστούν 5-10 λεπτά για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Βήμα 3: Μπείτε σε ένα browser και πηγαίνετε στην ιστοσελίδα του Android Lost. Συνδεθείτε στην υπηρεσία κάνοντας κλικ στο “Sign in” και στην επόμενη καρτέλα δώστε το email σας και το password αυτού για να συνδεθείτε μέσω της Google (ή δώστε απλά την έγκριση για σύνδεση αν τα διαπιστευτήρια σας υπάρχουν ήδη στο browser).

android lost 2

Θα δείτε ένα αναδυόμενο μήνυμα που σας δίνει συγχαρητήρια γιατί το τηλέφωνό σας είναι πλέον συνδεδεμένο στο Android Lost και ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες ελέγχου (Congratulations! Your email account is now connected to your phone and you can use the controls).

Βήμα 4: Πηγαίνετε στον κινητό σας, ανοίξτε την εφαρμογή και δώστε της δικαιώματα διαχειριστή, πατώντας στη σχετική ένδειξη (Request Administrator rights). Θα βρεθείτε σε μία άλλη καρτέλα που θα πρέπει να της δηλώσετε “Eνεργοποίηση αυτής της εφαρμογής”. Πιθανά να σας προειδοποιήσει για τον κίνδυνο αυτής της ενέργειας και να ζητήσει εκ νέου επιβεβαίωση. Κάντε το.

  Κάντε το Android τηλέφωνό σας πιο γρήγορο

android lost register

Προσοχή: Αυτή είναι μια ενέργεια που δεν μπορεί να γίνει απομακρυσμένα από την ιστοσελίδα και θα πρέπει να την κάνετε εκ των προτέρων, πριν δηλαδή σας κλέψουν. Αν σε αργότερο χρόνο θέλετε να διαγράψετε πλήρως την εφαρμογή θα πρέπει να τις αφαιρέσετε τα δικαιώματα διαχειριστή πρώτα για να την σβήσετε.

Κλείστε την εφαρμογή και απλά ξεχάστε την. Να εύχεστε ότι δεν θα χρειαστεί να την θυμηθείτε ότι υπάρχει. σε περίπτωση που με το ίδιο email της Google έχετε πολλά τηλέφωνα, η ίδια δουλειά θα γίνει για κάθε τηλέφωνο και θα χρησιμοποιείτε μόνο ένα account στην ιστοσελίδα του Android Lost.

Αν σας κλέψουν

thief smartphone steal

Εξοικειωθείτε με το Android Lost παίζοντας μαζί του όσο ακόμα έχετε το τηλέφωνο στα χέρια σας, γιατί όταν θα το χάσετε θα χρειαστεί να κάνετε τα παρακάτω από το κινητό του φίλου σας που θα σας είναι άγνωστο σαν περιβάλλον εργασίας. Κάντε λοιπόν τις παρακάτω κινήσεις από πριν, σαν να σας έχουν κλέψει το κινητό. Τις ίδιες θα κάνετε και όταν θα έρθει η καταραμένη ώρα.

Βήμα 1: Ανοίξτε την ιστοσελίδα του Android Lost. Μην αρκεστείτε στην ευκολία του link πατώντας απλά επάνω του, αλλά δείτε το url και κρατήστε το στην μνήμη σας. Κάντε σύνδεση με το κινητό σας πατώντας το “Sign in”.

Αν έχετε δηλώσει πολλά τηλέφωνα, επιλέξτε από την λίστα το τηλέφωνο που σας κλέψανε.

Θυμηθείτε ότι είστε σε κινητό ή pc ενός τρίτου προσώπου και θα πρέπει να θυμάστε το email σας και το password αυτού.

smartphone,Android,Lost,thief,steal,κλεμμένο,κινητό

Κοιτάξτε τώρα έναν ωραίο φαύλο κύκλο. Όσοι έχετε ενεργοποιήσει την επαλήθευση 2 βημάτων στο λογαριασμό σας στο Google σίγουρα το έχετε ρυθμίσει να έχει σαν δεύτερο βήμα το τηλέφωνο. Δηλάδη χρειάζεστε το τηλέφωνό σας για να επαληθεύσετε ότι αυτός που προσπαθεί να συνδεθεί με τα στοιχεία σας στην Google με το τηλέφωνο του φίλου σας, είστε εσείς. Αλλά δεν έχετε το τηλέφωνο!!! Σας το κλέψανε. Εναλλακτικά θα μπορούσατε να ρυθμίσετε το 2FA με μία λίστα εκτυπώσιμων εφεδρικών αριθμών, αλλά σιγά μην τους κουβαλάτε μαζί σας.

Εδώ μάλλον γεννάται το δίλλημα… τι να διαφυλάξω; Τηλέφωνο ή Goolge λογαριασμό;   

Υποθέτουμε το πρώτο, οπότε πάμε στα παρακάτω βήματα.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο τηλέφωνο με το γρανάζι (που βρίσκεται δίπλα στο όνομα του τηλεφώνου σας) και τσεκάρετε το “Check for a new SIM card when booting phone”. Αν ο κλέφτης αλλάξει την κάρτα SIM, το Android Lost έχει την δυνατότητα να σας στείλει SMS από την νέα κάρτα του. Το sms θα παραδοθεί στον αριθμό τηλεφώνου που θα του υποδείξετε, όπως για παράδειγμα, αυτό του φίλου σας. Γράψτε το τηλέφωνο πιο κάτω, στο πεδίο “SMS notification number” και κάντε κλικ στο πλήκτρο SET NUMBER.

Με το τηλέφωνο που χρησιμοποιεί το νούμερο τηλεφώνου που του έχετε μόλις δηλώσει μπορείτε να στέλνετε sms στο κλεμμένο τηλέφωνό σας με εντολές ασφαλείας, που θα τις δούμε παρακάτω.

Βήμα 3: Μπορείτε επίσης να του πείτε να σας στέλνει και email, μαρκάροντας το “Send email” και επιπρόσθετα και σε ένα δεύτερο email, ίσως αυτό του φίλου σας.

android lost 5

Τα emails θα σας ενημερώσουν για τις κινήσεις που έχετε κάνει όσο αυτό ήταν σβηστό και δεν ανταποκρινόταν. Ταυτόχρονα θα σας ενημερώσουν άμεσα όταν το κινητό σας ανοίξει και πάλι, άσχετα αν θα έχει την δική σας sim μέσα ή κάποια άλλη. Τέλος θα σας πληροφορήσουν τι κατάληξη έχουν οι εντολές σας.

Βήμα 4: Εντολές SMS
Οι εντολές μέσω SMS από το φιλικό smartphone είναι οι πιο χρήσιμες, καθώς μπορούμε να μάθουμε πού βρίσκεται η συσκευή μας και ας μην είναι συνδεδεμένη στο ίντερνετ, ή εάν ο λογαριασμός σας Google έχει απενεργοποιηθεί στο τηλέφωνό σας. Είναι εφικτές, είτε έχουν αλλάξει την SIM, είτε όχι.

Πηγαίνετε στην ενότητα “SMS” στην ιστοσελίδα της εφαρμογής. Θα δείτε μία τεράστια λίστα εντολών που περιλαμβάνουν όλα τα είδη κλειδώματος, απενεργοποίησης και ειδοποιήσεων.

android lost 4

Από τις πιο χρήσιμες είναι οι:

 • androidlost gps = Εντοπισμός τοποθεσίας και ενημέρωσή σας με sms. Θα πρέπει όμως το gps να είναι ανοικτό από πριν στο τηλέφωνό σας.
 • androidlost wifi start = Ενεργοποίηση του Wi-Fi
 • androidlost recordsound 30 = Ηχογράφηση 30 δευτερολέπτων με το τι συμβαίνει στο περιβάλλον που βρίσκεται η κλεμμένη συσκευή
 • androidlost alarm 5 = Ακούγεται ένα δυνατός ήχος συναγερμού για πέντε δευτερόλεπτα
 • androidlost lock 1234 = Κλειδώνει το κινητό με τον κωδικό 1234. Φυσικά μην βάλετε 1234, βάλτε κάτι πιο δύσκολο.
 • androidlost erasesdcard = Διαγράφει όλα τα δεδομένα στην SD κάρτα
 • androidlost status = Στέλνει την κατάσταση του κινητού εκείνη τη στιγμή
 • androidlost message Hi there! Call 55523424 to get the reward = Στέλνει ένα μήνυμα στον κλέφτη. Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει για το τι θα γράφει το μήνυμα.

Πρέπει ξανατονίσουμε ότι όλες αυτές οι ενέργειες χρειάζεται να γίνουν άμεσα για να έχετε κάποια πιθανότητα να ξαναβρείτε το κινητό σας. Γι’αυτό, θα πρέπει να τις έχετε δοκιμάσει πριν την κλοπή.

  Οι ενημερώσεις της Samsung θα γίνουν νόμος στην ΕΕ;

Βήμα 5: Ήχος και κάμερα με internet
Εκτός από τις εντολές μέσω sms που δεν απαιτούν σύνδεση στο διαδίκτυο, στο Android Lost υπάρχουν και λειτουργίες που θα ενεργοποιηθούν όταν το τηλέφωνο συνδεθεί με οποιοδήποτε τρόπο στο διαδίκτυο. Οι εντολές για αυτές τις λειτουργίες μπορούν να δοθούν εκ των προτέρων, αλλά θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση καθώς ο κλέφτης μπορεί να ανοίξει το τηλέφωνο οποιαδήποτε στιγμή.

Οι εντολές αυτές γίνονται από το πεδίο “Controls” και μετά κάνοντας κλικ στο “Mobile”. Υπάρχουν οι εξής δυνατότητες:

 • Sound Recording = Ενεργοποίηση ηχογράφησης. Ορίζετε τα δευτερόλεπτα ηχογράφησεις, κάντε κλικ στο “Record high quality sound” και μετά στο “Record”
 • Front camera = Ενεργοποίηση μπροστινής κάμερας. Κάντε κλικ στο “Take picture” για να πάρετε μία φωτογραφία από την μπροστά κάμερα
 • Rear camera = Ενεργοποίηση πίσω κάμερας. Κάντε κλικ στο “Take picture” για να πάρετε μία φωτογραφία από την πίσω κάμερα

Ας ελπίσουμε ότι θα δείτε το πρόσωπο του κλέφτη ή θα ακούσετε κάποια συνομιλία με το όνομά του. Η εφαρμογή παίρνει φωτογραφίες με κλειδωμένη οθόνη, χωρίς να το αντιληφθεί αυτός που το κρατάει.

Βήμα 6: Εντοπισμός τοποθεσίας με internet
Από το “Controls” πηγαίνετε στο “Basic” και μετά κάντε κλικ στο “Send location” και όταν το κινητό σας συνδεθεί στο διαδίκτυο θα εμφανιστεί στο broswer σας η ακριβής τοποθεσία του.

Εάν η εφαρμογή δε βρει το gps απενεργοποιημένο, θα σταλεί η τοποθεσία δικτύου. Εάν το gps και το δίκτυο είναι απενεργοποιημένα, θα σταλεί η τελευταία γνωστή τοποθεσία. Εάν δεν βρεθεί τοποθεσία μετά από 5 λεπτά, θα προσπαθήσει να σαρώσει κοντινά δίκτυα WIFI και να τα χρησιμοποιήσει για να ορίσει μια θέση.

Βήμα 7: Ενεργοποίηση Alarm και Φλας
Και πάλι από το “Controls” > “Basic” στο πεδίο Alarms ρυθμίστε το χρόνο συναγερμού σε δευτερόλεπτα και κάντε κλικ στο κουμπί “ALARM”. Αν η συσκευή είναι ακόμα κοντά σας θα την ακούσετε. Ο ήχος θα ηχήσει ακόμα και αν το κινητό είναι σε σίγαση.

Η λειτουργία αυτή, όπως καταλαβαίνετε, είναι χρήσιμη και αν απλά έχετε χάσει το κινητό σας κάπου στο σπίτι. Βέβαια μπορείτε να την καλέσετε αλλά αν δεν έχετε δεύτερο τηλέφωνο, το Android Lost θα σας λύσει τα χέρια. Αν η συσκευή ήταν συνδεδεμένη σε Bluetooth ακουστικά, έχετε την δυνατότητα να τα απενεργοποιήσετε (controls > status > bluetooth), έτσι ώστε ο ήχος να γίνει ανιχνεύσιμος. Όπως επίσης μπορείτε να ενεργοποιήσετε και το φλας, αν χρειασθεί.

Βήμα 8: Αφήστε ένα μήνυμα στο κλέφτη
Από την ιστοσελίδα της εφαρμογής μπορείτε να στείλετε ό,τι μηνύματα επιθυμείτε. Αυτά απλά θα εμφανιστούν στην οθόνη του χαμένου κινητού, ανεξάρτητα αν έχει την οθόνη κλειδωμένη.

Πηγαίνετε Controls > Messages, γράψτε το μήνυμά σας και πατήστε το κουμπί SEND. (Σε ένα Xiaomi πάντως ακόμα περιμένουμε το μήνυμα να έρθει !!)

Προϋποθέσεις να ξαναβρείτε το τηλέφωνό σας

smartphone,Android,Lost,thief,steal,κλεμμένο,κινητό

Για να μπορέσετε να κάνετε εντοπισμό του κλεμμένου τηλέφωνού σας θα πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει το GPS σε αυτό, αλλά το βασικότερο είναι να είστε πολύ γρήγορος (η).

Αν δεν προλάβετε να ενεργοποιήσετε τις λειτουργίες των εντολών SMS και αλλαγής SIM και ο κλέφτης αφαιρέσει την κάρτα πριν από εσάς, κρατώντας ταυτόχρονα τη συσκευή μονίμως ανενεργή και χωρίς SIM θα είναι πολύ δύσκολο να την εντοπίσετε.

Από την άλλη, αν είστε τελείως άτυχος και πέσετε σε κύκλωμα που ζει από αυτό, τα πράγματα δεν θα πάνε καλά για εσάς. Γνωρίζει τα κόλπα όπως και εσείς, και θα φροντίσει αμέσως μετά την κλοπή να αφαιρέσει την κάρτα, να έχει το τηλέφωνο συνεχώς κλειστό, να κάνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και αν δει ότι είναι root να περάσει ξανά την επίσημη έκδοση. Στο τέλος θα “πουλήσει” την συσκευή σε άλλη χώρα.

Η πώληση σε άλλη χώρα, τον διαφυλάσσει από το μπλοκάρισμα του αριθμού IMEI, που είναι το serial number του τηλεφώνου και που μπορεί να μπλοκαριστεί από τους παρόχους της χώρας σας, μετά από αίτημά σας (απαιτείται να πάτε στην αστυνομία πρώτα και να δηλώσετε την κλοπή). Η συσκευή αυτομάτως θα γίνει άχρηστη για την χώρα σας αλλά θα δουλεύει μία χαρά σε ξένη χώρα.

Yπάρχουν κλέφτες που ζουν από τον εκβιασμό, που θα επικοινωνήσουν μαζί σας και θα σας ζητήσουν χρήματα ως αμοιβή που το “βρήκαν” στο δρόμο, ή το πήραν από τον κλέφτη που “κυνήγησαν” με κινδυνο της ζωής τους ή … οτιδήποτε ευφάνταστο άλλο. Σε αυτή την περίπτωση σας συνιστούμε να μην παραδοθείτε αμαχητί και να ενεργοποιήσετε τις δυνατότητες του Android Lost.

Τέλος υπάρχουν και διάφοροι κλεπταποδόχοι που θα πουλήσουν το κινητό σας, μέσα από καταστήματα ή σε παζάρια. Ειδικότερα αν βρεθεί σε βιτρίνα καταστήματος, τότε μιλάμε για επαγγελματίες και μόνο αν είναι σημαδεμένο ανεξίτηλα μπορείτε να το αναγνωρίσετε και να το διεκδικήσετε. Αν πέσετε φυσικά επάνω του.

smartphone,Android,Lost,thief,steal,κλεμμένο,κινητό

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).