Απενεργοποιήστε τις Ειδήσεις και Ενδιαφέροντα στα Windows 10

Οι Eιδήσεις και Eνδιαφέροντα είναι πλέον διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες των Windows 10. Θα δείτε την νέα υπηρεσία σαν αναφορά στον καιρό στην κάτω δεξιά γωνία της γραμμής εργασιών.

windows news

Όσοι κάνουν τις ενημερώσεις των Windows 10 γνωρίζουν ότι οι μηνιαίες ενημερώσεις συνήθως δεν φέρουν σημαντικές ή ορατές αλλαγές. Παραδοσιακά, οι ενημερώσεις αυτές διορθώνουν σφάλματα και ζητήματα ασφαλείας, αφήνοντας τις νέες δυνατότητες στις εξαμηνιαίες “μεγάλες” ενημερώσεις. Αυτό όμως δεν συνέβη με την ενημέρωση Ιουνίου 2021 των Windows 10.

Αυτή τη φορά, η ενημέρωση που κυκλοφόρησε την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, έφερε μια νέα δυνατότητα σε όλους τους χρήστες. Αυτή η δυνατότητα είναι η “Ειδήσεις και Ενδιαφέροντα”. Πρόκειται για ένα κομμάτι της οθόνης σας που περιέχει διάφορα στοιχεία, τα οποία η Microsoft θεωρεί ότι σας ενδιαφέρουν. Από προεπιλογή, σας δείχνει την πρόγνωση του καιρού στη γραμμή εργασιών, καταλαμβάνοντας αρκετό χώρο. Ευτυχώς, μπορείτε να συμπτύξετε αυτό το πλαίσιο σε ένα εικονίδιο ή να απενεργοποιήσετε εντελώς τις Ειδήσεις και Ενδιαφέροντα.

Όταν πατήσετε το εικονίδιο ή απλά όταν παραμείνει ο κένσορας επάνω του για 2 δευτερόλεπτα, τότε θα δείτε να επεκτείνεται ένα παράθυρο όπου θα περιέχει τίτλους ειδήσεων, ενημερώσεις κυκλοφορίας, πληροφορίες καιρού, οικονομικά, αθλητικά αποτελέσματα κ.λπ. Μπορείτε να προσαρμόσετε το περιεχόμενο των Ειδήσεων και ενδιαφερόντων αλλάζοντας την προεπιλεγμένη τοποθεσία, τις μονάδες καιρού, τη γλώσσα ειδήσεων ή αφαιρώντας ολόκληρα τμήματα πληροφοριών.

windows news 1

Αν αναρωτιέστε που βρήκε η Microsoft τι σας ενδιαφέρει, μάλλον δεν έχετε καταλάβει ακόμα ότι η μαμά εταιρεία του λειτουργικού σας προγράμματος σας παρακολουθεί. Αν και αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα καθώς καμία σχέση δεν έχω με τα Αθηναϊκά κουτσομπολιά και τα καλλιτεχνικά κους κους, παρόλα αυτά μου δείχνει την Λέχου και τι φόραγε, που μου εντελώς αδιάφορο. Πάντως για να μην παραπονιέστε, σας δίνει το δικαίωμα να ρυθμίσετε τι θα βλέπετε.

windows news 2

Η αυτόματη ανάπτυξη του παραθύρου όταν τοποθετείτε το δείκτη πάνω από την πρόβλεψη καιρού στη γραμμή εργασιών, ίσως να θεωρείται από πολλούς χρήστες εξαιρετικά ενοχλητικό. Ευτυχώς, η Microsoft σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε αυτήν τη συμπεριφορά και να ανοίγει μόνο με κλικ. Τέλος, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οποιοδήποτε περιεχόμενο προσπαθείτε να ανοίξετε στις Ειδήσεις και Ενδιαφέροντα, εκκινεί από προεπιλογή το Microsoft Edge ανεξάρτητα από τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας.

Η Microsoft δεν παρέχει κανέναν επίσημο τρόπο για να ανοίξουν οι Ειδήσεις στο Chrome ή στον Firefox, οπότε οι φανατικοί των δύο αυτών browsers θα πρέπει να υπομείνουν τα καπρίτσια της Microsoft.

Οι δυνατότητες που έχετε για την υπηρεσία Ειδήσεις και Ενδιαφέροντα είναι οι ακόλουθες:
Απενεργοποίηση της υπηρεσίας: Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών > Ειδήσεις και Ενδιαφέροντα > Απενεργοποίηση.

Μείωση της αναφοράς καιρού σε εικονίδιο: Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών > Ειδήσεις και Ενδιαφέροντα > Εμφάνιση μόνο εικονιδίου

Άνοιγμα μόνο με κλικ: Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών > Ειδήσεις και Ενδιαφέροντα > Άνοιγμα κατά την κατάδειξη

Εξατομίκευση των Ειδήσεων: Ανοίξτε τις Ειδήσεις και Ενδιαφέροντα > Κάντε κλικ στο Διαχείριση (επάνω δεξιά). Θα σας οδηγήσει στο https://www.msn.com/el-gr/feed/personalize?ocid=winp1taskbar που μπορείτε να το ρυθμίσετε ανάλογα

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.
Microsoft,Windows 10,News

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).