Βερολίνο: Εφαρμογή για smartphones κατά των νεοναζί!

Εφαρμογή για κατά των ναζί, παρουσιάσε σήμερα ο Σύλλογος για τον Δημοκρατικό Πολιτισμό (VdK) στο Βερολίνο.smartphones application-mobile-contre-les-nazis

«Οι χρήστες θα λαμβάνουν, εφόσον το επιθυμούν, αυτόματες ενημερώσεις σχετικά με κάθε δραστηριότητα των οργανώσεων των νεοναζί στο Βερολίνο» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μπιάνκα Κλόζε, διευθύντρια του συλλόγου. Επιπλέον η εφαρμογή θα τους πληροφορεί για τις διαδηλώσεις και τις δράσεις που οργανώνονται κατά των ναζί.

Η VdK δοκίμασε πιλοτικά το πρόγραμμα αυτό με τα μέλη της ομάδας «Το Βερολίνο εναντίον των ναζί» (Berlin gegen Nazis), που ιδρύθηκε το Μάρτιο του προκειμένου να κινητοποιήσει την κοινωνία των πολιτών εναντίον της εξτρεμιστικής Δεξιάς.Rechtsextreme

Η εφαρμογή  «Gegen Nazis» (Εναντίον των Ναζί) μπορεί να εγκατασταθεί σε smartphones που διαθέτουν το λειτουργικό σύστημα και στα και είναι διαθέσιμη σε 3 γλώσσες: τα γερμανικά, τα αγγλικά και τα τούρκικα. Λειτουργεί βάση ενός διαδραστικού χάρτη του Βερολίνου όπου καταγράφονται οι διαδηλώσεις ακροδεξιών οργανώσεων και όλες οι διαδηλώσεις που διοργανώνονται εναντίον τους σε πραγματικό χρόνο.

Η Ντιλέκ Κολάτ, που είναι υπεύθυνη για τα χαρτοφυλάκια της Εργασίας, της Ένταξης και των Γυναικών στην κυβέρνηση του κρατιδίου, εξέφρασε την υποστήριξή της στην πρωτοβουλία αυτή.

«Το Βερολίνο είναι μία πόλη ανοικτή και ανεκτική. Η εφαρμογή στοχεύει στο να συνοδεύσει τους Βερολινέζους στη δέσμευσή τους εναντίον του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και του εξτρεμισμού» τόνισε η ίδια σε ένα δελτίο τύπου.

ΣΚΑΪ – Τεχνολογία

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).