Αλλαγή εικόνας φακέλου στα Windows 10

Στα 10, μπορείτε να αντιστοιχίσετε μια εικόνα σε ένα φάκελο. Αυτή η εικόνα θα εμφανιστεί στο εικονίδιο του φακέλου αντί για την προεπιλεγμένη προεπισκόπηση μικρογραφιών των περιεχομένων του φακέλου.

Windows

Το είναι η προεπιλεγμένη εφαρμογή διαχείρισης αρχείων των Windows και μπορεί να προσαρμοστεί με διάφορους τρόπους. Όσο αναφορά την εμφάνιση του ο χρήστης μπορεί να την προσαρμόσει κατά πολλούς τρόπους και σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Διαβάζοντας τα αρχεία και τους φακέλους σε ένα σημείο του σκληρού σας δίσκου, ο File explorer προσαρμόζει τα εικονίδια των φακέλων έτσι ώστε να βλέπετε τι περίπου περιέχει μέσα του ο κάθε φάκελος.

Αν δεν σας ικανοποιεί αυτός ο τρόπος ένδειξης του περιεχομένου του κάθε φακέλου, μπορείτε να ορίσετε οποιοδήποτε αρχείο εικόνας *.jpg, *., *.gif, *.png, *.bmp ή *.ico θέλετε, σαν εικόνα στο εικονίδιο οποιοδήποτε φακέλου. Δείτε σε αυτό το άρθρο πως μπορείτε να το κάνετε.

1. Κάντε δεξί κλικ σε ένα φάκελο και επιλέξτε το “Ιδιότητες” από το μενού περιβάλλοντος. Εναλλακτικά, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ALT και κάντε διπλό κλικ στο φάκελο.
2. Μεταβείτε στην καρτέλα Προσαρμογή. Εκεί θα δείτε την ομάδα “Εικόνες Φακέλου” όπου κάτω από αυτήν υπάρχει το κουμπί “Επιλογή αρχείου”. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί.

  Καλύτερα και από JPEG; Stable Diffusion καλύτερη συμπίεση εικόνων


3. Αναζητήστε την εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως εικόνα φακέλου. Τα Windows σας ανοίγουν ένα παράθυρο επιλογής αρχείου εικόνας που από προεπιλογή είναι ο ίδιος ο φάκελος που θέλετε να αλλάξετε εικονίδιο. Μπορείτε είτε να διαλέξετε μία εικόνα μέσα από τον ίδιο τον φάκελο ή μπορείτε να πάρετε μία οποιαδήποτε εικόνα από όποιο μέρος τους σκληρού σας δίσκου θέλετε.
4. Μόλις επιλέξετε πατήστε το κουμπί “Άνοιγμα” για να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας και μετά πατήστε το κουμπί “Εφαρμογή” για να εφαρμόσετε την αλλαγή.
5. Επαναδιαβάστε με τον File Explorer τον συγκεκριμένο φάκελο για να δείτε την αλλαγή σας.

Για να επαναφέρετε την προεπιλεγμένη εικόνα φακέλου ανοίξτε και πάλι τις Ιδιότητες του φακέλου, πηγαίνετε στην καρτέλα “Προσαρμογή” και τώρα επιλέξτε το κουμπί “Επαναφορά προεπιλογής”.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


34  +    =  41