Αλλαγή εικόνας φακέλου στα Windows 10


Στα Windows 10, μπορείτε να αντιστοιχίσετε μια εικόνα σε ένα φάκελο. Αυτή η εικόνα θα εμφανιστεί στο εικονίδιο του φακέλου αντί για την προεπιλεγμένη προεπισκόπηση μικρογραφιών των περιεχομένων του φακέλου.

Windows

Το File Explorer είναι η προεπιλεγμένη εφαρμογή διαχείρισης αρχείων των Windows και μπορεί να προσαρμοστεί με διάφορους τρόπους. Όσο αναφορά την εμφάνιση του File Explorer ο χρήστης μπορεί να την προσαρμόσει κατά πολλούς τρόπους και σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Διαβάζοντας τα αρχεία και τους φακέλους σε ένα σημείο του σκληρού σας δίσκου, ο File explorer προσαρμόζει τα εικονίδια των φακέλων έτσι ώστε να βλέπετε τι περίπου περιέχει μέσα του ο κάθε φάκελος.

Αν δεν σας ικανοποιεί αυτός ο τρόπος ένδειξης του περιεχομένου του κάθε φακέλου, μπορείτε να ορίσετε οποιοδήποτε αρχείο εικόνας *.jpg, *.jpeg, *.gif, *.png, *.bmp ή *.ico θέλετε, σαν εικόνα στο εικονίδιο οποιοδήποτε φακέλου. Δείτε σε αυτό το άρθρο πως μπορείτε να το κάνετε.

1. Κάντε δεξί κλικ σε ένα φάκελο και επιλέξτε το “Ιδιότητες” από το μενού περιβάλλοντος. Εναλλακτικά, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ALT και κάντε διπλό κλικ στο φάκελο.
2. Μεταβείτε στην καρτέλα Προσαρμογή. Εκεί θα δείτε την ομάδα “Εικόνες Φακέλου” όπου κάτω από αυτήν υπάρχει το κουμπί “Επιλογή αρχείου”. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί.


3. Αναζητήστε την εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως εικόνα φακέλου. Τα Windows σας ανοίγουν ένα παράθυρο επιλογής αρχείου εικόνας που από προεπιλογή είναι ο ίδιος ο φάκελος που θέλετε να αλλάξετε εικονίδιο. Μπορείτε είτε να διαλέξετε μία εικόνα μέσα από τον ίδιο τον φάκελο ή μπορείτε να πάρετε μία οποιαδήποτε εικόνα από όποιο μέρος τους σκληρού σας δίσκου θέλετε.
4. Μόλις επιλέξετε πατήστε το κουμπί “Άνοιγμα” για να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας και μετά πατήστε το κουμπί “Εφαρμογή” για να εφαρμόσετε την αλλαγή.
5. Επαναδιαβάστε με τον File Explorer τον συγκεκριμένο φάκελο για να δείτε την αλλαγή σας.

Για να επαναφέρετε την προεπιλεγμένη εικόνα φακέλου ανοίξτε και πάλι τις Ιδιότητες του φακέλου, πηγαίνετε στην καρτέλα “Προσαρμογή” και τώρα επιλέξτε το κουμπί “Επαναφορά προεπιλογής”.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news