Δείτε πόσο χρόνο ξοδεύετε στο Facebook


Αν περνάτε πολλές ώρες στο κινητό σας χαζεύοντας το Facebook, ίσως να αναρωτηθείτε πόσες ώρες από την ζωή σας ξοδεύετε στα social media. Υπάρχει τρόπος να δείτε τους χρόνους χρήσης και ίσως εκπλαγείτε με τα νούμερα.

Facebook

Οι εφαρμογές κοινωνικών μέσων ενημέρωσης έχουν γίνει εξάρτηση. Και οι κατασκευαστές των κινητών τηλεφώνων, όπως τα iOS, αλλά και οι εφαρμογές έχουν φροντίσει για τον περιορισμό της υπερβολικής χρήσης των κοινωνικών μέσων. Το Instagram πρόσθεσε πρόσφατα ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να παρακολουθεί και να περιορίζει τη δραστηριότητα σας εκεί. Το Facebook ακολουθώντας το παράδειγμα του, έχει προσθέσει στην εφαρμογή για smartphones την δυνατότητα να μπορείτε να παρακολουθήσετε το χρόνο που ξοδεύετε σε αυτό.

Πρόκειται για ένα αρκετά πρόσφατο χαρακτηριστικό, που προστέθηκε στις εφαρμογές Facebook, και θα πρέπει πια να είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες. Δεν έχει προστεθεί ακόμα στην έκδοση για το web.

Για να παρακολουθήσετε το χρόνο που ξοδεύετε σερφάρωντας στο Facebοοk, ανοίξτε την εφαρμογή του Facebοοk στο κινητό σας τηλέφωνο και πατήστε τις τρεις οριζόντιες παύλες στα δεξιά του μενού. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε το “Ρυθμίσεις και Απόρρητο”. Θα δείτε την επιλογή αυτή να επεκτείνεται. Ψάξτε εκεί να βρείτε την επιλογή “Ο χρόνος σας στο Facebook”. Αγγίξτε το.

Στην οθόνη “ο χρόνος σας στο Facebook”, θα δείτε πόσο χρόνο έχετε ξοδέψει με τη χρήση της εφαρμογής. Αναλόγως πόσο παθιασμένος είστε, θα δείτε κάποια νούμερα που ίσως δεν θα τα πιστεύετε.

Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στην αλόγιστη χρήση, τότε μπορείτε να περιορίσετε τον χρόνο που ξοδεύετε στο Facebook αγγίζοντας την επιλογή “Ρύθμιση ημερήσιας υπενθύμισης”. Επιλέξτε πόσο χρόνο θέλετε να περνάτε στο Facebook κάθε ημέρα και πατήστε το “Ρύθμιση υπενθύμισης”

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news