Cloud: Google Drive, Dropbox ή OneDrive. Ποιο το καλύτερο;

Όταν το Dropbox κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σαν υπηρεσία Cloud για τις μάζες, πριν από μια δεκαετία ήμουν από αυτούς που ναι μεν το χρησιμοποιούσα για την αποστολή αρχείων σε φίλους ή και στον ίδιο μου τον εαυτό, αλλά πάντα ήμουν αρκετά σκεπτικός. Google Drive,Dropbox,google drive dropbox,google drive dropbox difference,iguru.gr,iguru

Φυσικά, ήταν μόνο η αρχή, δεν είμαστε τόσο συνδεδεμένοι με το διαδίκτυο όπως σήμερα, τα όρια αποθήκευσης ήταν πολύ αυστηρότερα και οι αλγόριθμοι συγχρονισμού δεν ήταν τόσο ισχυροί.

Η αποθήκευση στο σύννεφο έχει αλλάξει πολύ από τότε, έχει υιοθετηθεί ευρύτερα και οφείλω να παραδεχτών ότι μας έχει κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας ανά πάσα στιγμή και από οποιοδήποτε μηχάνημα, και λειτουργεί επίσης πολύ καλά και σαν τρόπος αποθήκευσης αντιγράφων ασφαλείας,

Όμως ποια υπηρεσία αποθήκευσης στο Cloud είναι αρκετά καλή για να την χρησιμοποιήσετε;

Εξαρτάται από τις ανάγκες σας: τον συνολικό αποθηκευτικό χώρο, τη διαθεσιμότητα της πλατφόρμας, και διάφορα άλλα που θα δούμε παρακάτω.

Διαβάστε και αυτό: Όλες οι clοud υπηρεσίες αποθήκευσης με δωρεάν χώρο

Dropbox Cloud

Ξεκίνησε το 2007 και είναι η πρώτη εταιρεία που έφερε το Cloud στις μάζες. Χωρίς αυτή την υπηρεσία μοιραζόμαστε αρχεία μεταξύ υπολογιστών, φορητών υπολογιστών, smartphones και tablet, με emails, με προσωπικούς διακομιστές FTP, ή με το rapidshare…Google Drive,Dropbox,google drive dropbox,google drive dropbox difference,iguru.gr,iguru

To Dropbox σαν πρώτη υπηρεσία Cloud, είχε ατέλειες. Όσοι το πρόλαβαν στις αρχές του, έζησαν περιόδους που ο συγχρονισμός αρχείων ήταν προβληματικός. Σήμερα όμως απλά λειτουργεί.

Ένα πράγμα που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι το Dropbox μπορεί να αυτοματοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους μέσω του IFTTT, εξοικονομώντας σας έτσι πολύ χρόνο.

Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Web, Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Windows Mobile.
Δωρεάν αποθήκευση: 2 GB
Πρόσθετη αποθήκευση: 1 TB για 8,25 δολάρια το μήνα.
Όριο μεγέθους αρχείου: Εάν ανέβει μέσω desktop ή εφαρμογών για κινητά, δεν υπάρχει όριο μεγέθους αρχείου. Εάν ανέβει online μέχρι και 20 GB ανά αρχείο.
Ειδικά χαρακτηριστικά: κρυπτογράφηση AES και SSL/TLS 256-bit, ιστορικό εκδόσεων αρχείων, συνδέσεις κοινής χρήσης που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης, κατάργηση δεδομένων συσκευών, συνεργασία με το Dropbox Paper και το Microsoft Office 365.

Google Drive

Ξεκίνησε το 2012. Το Google Drive είναι μια πολύ γνωστή υπηρεσία αποθήκευσης στο cloud, και κοινά αποδεκτή επειδή διατίθεται δωρεάν από την Google, με πολλές άλλες υπηρεσίες της εταιρείας. Είναι εγκατεστημένο σε όλα τα νέα Chromebook. Η αλήθεια είναι ότι το χρησιμοποιούν όλοι.Google Drive,Dropbox,google drive dropbox,google drive dropbox difference,iguru.gr,iguru

Εάν χρησιμοποιείτε το Office Suite της Google σαν το κύριο εργαλείο για τα έγγραφα σας, το Google Drive είναι απαραίτητο, καθώς όλα τα αρχεία του Google Docs αποθηκεύονται στο Drive.

Το Google Drive μπορεί να επεκταθεί με plugins και εργαλεία που αυξάνουν την παραγωγικότητά σας.

Φυσικά, έρχεται με ένα τεράστιο μειονέκτημα:

Έχετε εμπιστοσύνη με το τι κάνει η Google με τα δεδομένα σας; Είστε σίγουροι ότι η Google δεν θα διαρρεύσει ή δεν θα πουλήσει τα στοιχεία σας; Και αν δεν το κάνει, είστε εντάξει με το ότι η Google γνωρίζει τόσο πολλά για εσάς και για τις διαδικτυακές σας συνήθειες;

Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Web, Windows, Mac, Android, iOS.
Δωρεάν αποθήκευση: 15 GB
Πρόσθετη αποθήκευση: 100 GB για 2 δολάρια το μήνα, 1 TB για 10 δολάρια το μήνα, 10 TB για 100 δολάρια το μήνα, 20 TB για 200 δολάρια το μήνα ή 30 TB για 300 δολάρια το μήνα.
Όριο μεγέθους αρχείου: Τα αρχεία των Google Docs μπορούν να περιέχουν έως και 1,02 εκατομμύρια χαρακτήρες. Τα αρχεία του Google Sheets μπορούν να περιέχουν έως 2 εκατομμύρια κελιά.
Οι Παρουσιάσεις της Google μπορεί να είναι έως και 100 MB. Για όλους τους άλλους τύπους αρχείων, μέχρι και 5 TB ανά αρχείο.
Ειδικά χαρακτηριστικά: κρυπτογράφηση SSL/TLS, ιστορικό εκδόσεων αρχείων, μπορείτε να προσκαλέσετε άλλους να σχολιάσουν ή να συνεργαστούν σε οποιοδήποτε από τα αρχεία σας, μπορείτε να κατεβάσετε συνημμένα του Gmail απευθείας στο Drive, να αναζητήσετε κείμενο σε εικόνες και σαρωμένα έγγραφα, να αναζητήσετε εικόνες χρησιμοποιώντας περιγραφές κειμένων, Photos, να επεκτείνετε τη λειτουργικότητα του Drive με εκατοντάδες Google Apps.

OneDrive

Το OneDrive ξεκίνησε το 2007 και ήταν γνωστό σαν SkyDrive. Το OneDrive είναι η προσπάθεια της Microsoft να επικρατήσει στο δημόσιο cloud.Google Drive,Dropbox,google drive dropbox,google drive dropbox difference,iguru.gr,iguru

Το OneDrive απλά λειτουργεί. Έτσι αν πληρώνετε ήδη το Office 365, η λειτουργία συμπεριλαμβάνετε, αν δεν το πληρώνετε, σκεφτείτε ότι διαθέτει περισσότερο δωρεάν χώρο αποθήκευσης από το Dropbox. Αν τώρα εμπιστεύεστε περισσότερο την Microsoft από την Google, όσον αφορά τον σεβασμό στην ιδιωτηκότητα των δεδομένων σας μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία.

Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Web, Windows, Mac, Android, iOS, Windows Mobile.
Δωρεάν αποθήκευση: 5 GB
Πρόσθετη αποθήκευση: 50 GB για 2 δολάρια το μήνα ή 1 TB για 7 δολάρια το μήνα.
Μέγεθος αρχείου Όριο: Μέχρι 10 GB ανά αρχείο.
Ειδικές λειτουργίες: κρυπτογράφηση PFS, κοινή χρήση αρχείων ή φακέλων με άλλους, επιλογή φακέλων ή υποφακέλων που συγχρονίζονται, αναζήτηση κειμένου σε εικόνες και σαρωμένα έγγραφα.
Συνεργάζεται σε πραγματικό χρόνο με αρχεία Word, Excel, PowerPoint και OneNote.

Άλλες αξιοσημείωτες υπηρεσίες Cloud

Εάν κάποιος από εσάς δεν πείθεται με τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες Cloud που αναφέραμε παραπάνω αναφέρουμε μερικές εναλλακτικές λύσεις

Box προσφέρει 10 GB δωρεάν αποθήκευσης, αλλά το μειονέκτημα του είναι ότι υπάρχει όριο μεγέθους 250 MB στα αρχεία που ανεβάζετε. Google Drive,Dropbox,google drive dropbox,google drive dropbox difference,iguru.gr,iguru

Αν δεν αποθηκεύετε μεγάλα αρχεία, τότε είναι άλλη μια εναλλακτική για εσάς.
Μπορείτε επίσης να κάνετε αναβάθμιση στον χώρο αποθήκευσης με 100 GB και όριο 5 GB ανά αρχείο για $ 10 το μήνα. Όπως βλέπετε οι τιμές του Box δεν είναι ανταγωνιστικές.

Google Drive,Dropbox,google drive dropbox,google drive dropbox difference,iguru.gr,iguruiCloud Drive το προτιμούν οι φίλοι της Apple. Έρχεται στάνταρ σε οποιαδήποτε συσκευή που τρέχει από iOS 8 και πάνω ή από OS X Yosemite (10.10) και πάνω.

Οι δωρεάν χρήστες έχουν αποθηκευτικό χώρο στα 5 GB, αλλά μπορείτε να αναβαθμίσετε στα 50 GB, 200 GB, 1 TB ή 2 TB για $ 1, $ 3, $ 10 και $ 20 το μήνα, αντίστοιχα.

 

Google Drive,Dropbox,google drive dropbox,google drive dropbox difference,iguru.gr,iguruSpiderOak η καλύτερο υπηρεσία για όσους ανησυχούν για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια. Οι συνδέσεις και τα δεδομένα κρυπτογραφούνται με έναν συνδυασμό 256-bit AES και RSA 2048-bit. Μπορείτε να πάρετε 100 GB για 5 δολάρια το μήνα, 250 GB με 9, ή 1 TB για 12 δολάρια μήνα. Δεν διαθέτει δωρεάν υπηρεσία.

Amazon Drive έρχεται με μια συνδρομή στο Amazon Prime. Google Drive,Dropbox,google drive dropbox,google drive dropbox difference,iguru.gr,iguru

Ως χρήστης του Prime, έχετε απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο για φωτογραφίες και 5 GB αποθηκευτικό χώρο για όλους τους άλλους τύπους αρχείων. Μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο με 60 δολάρια ανά έτος.

___________________________________________

Εάν πάλι δεν εμπιστεύεστε κανέναν από τους παραπάνω και εμπιστεύεστε καλύτερα τον εαυτό σας, μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας αποθηκευτικό χώρο στο cloud χρησιμοποιώντας το ownCloud, το οποίο είναι δωρεάν και ανοιχτό.
Μια άλλη επιλογή που έχετε θα ήταν να δημιουργήσετε μια συσκευή NAS, η οποία είναι σαν μια διασταύρωση μεταξύ μιας εξωτερικής μονάδας δίσκου και αποθήκευσης στο σύννεφο.

Αυτά από εμάς, αν πιστεύετε ότι κάποιο άλλο Cloud αξίζει την προσοχή μας μπορείτε να το προσθέσετε στα σχόλια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.
Google Drive,Dropbox,google drive dropbox,google drive dropbox difference,iguru.gr,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).