COVID-19 χρησιμοποιούν φάρμακο αποπαρασίτωσης αλόγων

Νέο φαινόμενο αντιμετώπισης της παραλλαγής Δέλτα του αρχίζει να ανησυχεί τους επιστήμονες. Τελευταία παρατηρήθηκε μια επικίνδυνη αύξηση της κατάχρησης ενός φαρμάκου αποπαρασίτωσης που χρησιμοποιείται συνήθως στη κτηνοτροφία.

Το αποτέλεσμα είναι μια αύξηση των κλήσεων σε κέντρα ελέγχου δηλητηριάσεων, άδεια ράφια σε καταστήματα προμηθειών γεωργίας και εκκλήσεις από τις ρυθμιστικές αρχές.horse

Σε ένα tweet που τράβηξε την προσοχή το Σαββατοκύριακο, η Αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ανέφερε ξεκάθαρα: “Δεν είσαι άλογο. Δεν είσαι αγελάδα. Σοβαρά, σταματήστε το”.

Ο οργανισμός τόνισε ότι το φάρμακο με την δραστική ουσία ιβερμεκτίνη, δεν είναι εγκεκριμένο από τον FDA για τη ή την του COVID-19 και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάνει κάτι από αυτά.

Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες οι οποίες μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή, προειδοποίησε η υπηρεσία.

Οι υπερβολικές δόσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ναυτία, έμετο, διάρροια, υπόταση (χαμηλή αρτηριακή πίεση), αλλεργικές αντιδράσεις (κνησμό και κνίδωση), ζάλη, αα (προβλήματα ισορροπίας), επιληπτικές κρίσεις, κώμα, ακόμη και θάνατο.

Στους ανθρώπους, ο FDA έχει εγκρίνει δισκία ιβερμεκτίνης για τη θεραπεία καταστάσεων που προκαλούνται από παρασιτικά εντερικά σκουλήκια, καθώς και τοπικά σκευάσματα για ορισμένα εξωτερικά παράσιτα, όπως τις ψείρες της κεφαλής.

Όμως είναι κρίσιμο να σημειωθεί ότι τα φάρμακα της ιβερμεκτίνης που διατίθενται στους ανθρώπους περιλαμβάνουν σχετικά μικρές δόσεις και είναι σε σκευάσματα που είναι γνωστό ότι είναι για ανθρώπινη χρήση.

Τα φάρμακα για τα , από την άλλη, δεν έχουν κατασκευαστεί, ή δοκιμαστεί για ανθρώπινη χρήση και περιέχουν πολύ μεγαλύτερες δόσεις για τα πολύ μεγαλύτερα σώματα των ζώων.

Σε υψηλότερες συγκεντρώσεις, η ιβερμεκτίνη αρχίζει να παρεμβαίνει όχι μόνο σε κανάλια νηματωδών, αλλά και σε άλλους τύπους κρίσιμων καναλιών σε ανθρώπους και ζώα, όπως τα κανάλια των νευροδιαβιβαστών. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

covid-19,covid-19 gov.gr,iguru,iguru.gr

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Δηλαδή, τα …εμβόλια έχουν δοκιμαστεί πριν γίνουν σε δισ. ανθρώπων ;

    Παράλληλα, η χρήση της ουσίας δεν γίνεται σε δόσεις που γίνονται στα άλογα αλλά σε πολύ μικρότερες.

    Στο δια ταύτα, ο αναφερόμενος στο τέλος του άρθρου “εξαιρετικά μεγάλος κίνδυνος” αφορά τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ιατροί να ξεμείνουν από μίζες και από ιατρικούς επισκέπτες.

    Υγ. Ο υπόλοιπος ελληνισμός τρέμει από την αγωνία μήπως και χάσει τη θέση του στα κανάλια ένας συφερτος απο Ματίνες, Βασιλακοπουλους και λοιπούς συγγενείς (τους).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).