Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο Chrome

Το 73 έχει την δυνατότητα της σκοτεινής λειτουργίας ή αλλιώς mode. Αυτή η νέα δυνατότητα είναι διαθέσιμη τόσο για τα 10 όσο και για τα MacOS. Δυστυχώς, ενώ λειτουργεί εξαιρετικά για το MacOS, στα Windows 10 εργάζεται κατά το ήμισυ.

Chrome

Επίσης αν χρησιμοποιείτε Mac, μπορείτε εύκολα να ορίσετε την σκοτεινή λειτουργία στο Chrome. Εάν όμως βρίσκεστε στα Windows 10, χρειάζεται να κάνετε ένα μικρό τέχνασμα για να μπορέσει να λειτουργήσει. Πάμε να δούμε:

Σκοτεινή Λειτουργία Chrome σε λειτουργικό MacOS
Ενημερώστε το Chrome για την τελευταία έκδοση. Για να ενημερώσετε το Chrome, κάντε κλικ στο κουμπί “Περισσότερες επιλογές” που βρίσκεται επάνω δεξιά και επιλέξτε Βοήθεια > Σχετικά με το Chrome. Θα μεταβείτε στη σελίδα “Chrome About”, όπου ο θα ελέγξει αυτόματα τις ενημερώσεις και θα ενημερώσει το πρόγραμμα περιήγησης στη έκδοση 73. Η ενημέρωση θα απαιτήσει την επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης.

Στο macOS, το Chrome θα αλλάξει στη σκοτεινή λειτουργία μόνο αν χρησιμοποιείτε το σκοτεινό θέμα του συστήματος. Για να το εφαρμόσετε, ανοίξτε την εφαρμογή “Προτιμήσεις συστήματος” και μεταβείτε στην επιλογή “Γενικές προτιμήσεις”. Επιλέξτε το σκοτεινό θέμα και το Chrome θα αλλάξει το περιβάλλον εργασίας του για να το αντικατοπτρίσει.

  VeraCrypt : Πως να κρυπτογραφήσετε ένα εξωτερικό SSD ή ένα USB Stick

Σκοτεινή Λειτουργία Chrome σε λειτουργικό Windows 10
Η σκοτεινή λειτουργία στο Chrome δεν είναι επίσημα διαθέσιμη για τα Windows 10. Μπορείτε να την αναγκάσετε να ενεργοποιηθεί βάζοντας ένα διακόπτη.

Για να χρησιμοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία του Chrοme στα Windows 10 , δημιουργήστε μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας για το Chrοme. Κάντε δεξί κλικ επάνω της και επιλέξτε “Ιδιότητες” από το μενού περιβάλλοντος. Στο παράθυρο των ιδιοτήτων, μεταβείτε στην καρτέλα “Συντόμευση” και στο πεδίο “Προορισμός”, πληκτρολογήστε αμέσως μετά από το κείμενο που ήδη υπάρχει, τα ακόλουθα μετά την προσθήκη ενός διαστήματος.

-force-dark-mode

Κλείστε το Chrοme και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση για να το ανοίξετε. Θα πρέπει να δείτε τη σκοτεινή λειτουργία. Εάν δεν την δείτε, κάντε επανεκκίνηση του συστήματός σας.

Chrome

Είπαμε ότι η σκοτεινή λειτουργία του Chrοme στα Windows 10 έχει ακόμα ελλείψεις γιατί το πρόβλημα εδώ είναι ότι το Chrοme 73 δεν ακολουθεί το σκοτεινό / ανοιχτόχρωμο θέμα των Windows.

Προς το παρόν, αν χρειάζεται να τρέχετε πότε τη σκοτεινή λειτουργία και πότε την ανοιχτή λειτουργία στο Chrοme, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε μια δεύτερη συντόμευση για το Chrοme την οποία  αφήστε την αμετάβλητη, χωρίς δηλαδή να συμπληρώσετε το -force-dark-mode. Χρησιμοποιήστε τη συντόμευση που έχετε επεξεργαστεί όταν χρειαστεί να ανοίξετε το Chrome στη σκοτεινή λειτουργία και χρησιμοποιήστε τη μη πειραγμένη συντόμευση για να ανοίξετε το Chrοme σε ανοιχτόχρωμη λειτουργία.

  Πώς να αλλάξετε το μέγεθος της οθόνης των Windows στο VirtualBox

Από τη στιγμή που θα ανοίξετε το Chrοme με μία συγκεκριμένη λειτουργία (σκοτεινή ή ανοικτή), δεν θα μπορείτε να ανοίξετε οποιοδήποτε άλλο νέο παράθυρο του Chrοme με διαφορετική λειτουργία από την πρώτη. Η εναλλακτική λύση είναι να περιμένετε να φτάσει το Chrοme στην έκδοση 74. Θα διαρκέσει μόνο μερικές εβδομάδες και θα λειτουργεί με το θέμα / dark των Windows 10.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


5  +  3  =