Ένα εύχρηστο νέο χαρακτηριστικό ανάλυσης έρχεται στα Windows 10

Η Microsoft φέρνει στα Windows 10 ένα νέο εύχρηστο εργαλείο ανάλυσης σκληρών δίσκων. Μέχρι στιγμής βρίσκεται στην προεπισκόπηση και αναμένεται σύντομα και στην σταθερή έκδοση.

Ποιος καλύτερος τρόπος για να κυκλοφορήσετε ένα εύχρηστο νέο χαρακτηριστικό από το να μην πείτε σε κανέναν γι'αυτό και να περιμένετε μέχρι κάποιος θα το καταλάβει; Λοιπόν, αυτή η προσέγγιση φαίνεται να λειτουργεί για τη Microsoft, η οποία εισήγαγε ήσυχα ένα νέο εργαλείο ανάλυσης δίσκου στις τελευταίες εκδόσεις Insider .

Η χρήση δίσκου σάς επιτρέπει να ελέγχετε πόσος χώρος καταλαμβάνουν οι μονάδες σας χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών. Υπάρχουν και άλλες χρήσιμες παράμετροι για ανάλυση.

Τι είναι το νέο εργαλείο χρήσης δίσκου των Windows 10;
Παρόλο που η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει το νέο εργαλείο χρήσης δίσκων, οι χρήστες Windows 10 Insider Preview βρήκαν τη νέα δυνατότητα. Ονομάζεται Disk Usage (χρήση δίσκου) και είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών που αναλύει το χώρο του δίσκου σας. Εκτελείτε ως diskusage από τη Γραμμή εντολών και συνοδεύεται από μια εκτενή σειρά επιλογών και παραμέτρων που θα σας βοηθήσουν να σαρώσετε και να διαχειριστείτε σωστά το χώρο του δίσκου σας.

Επί του παρόντος, το εργαλείο βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10 Insider Preview build 20277 ή 21277 (ή νεότερη έκδοση), θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το diskusage σε μια μονάδα.

Καθώς το εργαλείο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ορισμένες λειτουργίες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν επακριβώς. Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα χρηστικότητας. Για παράδειγμα, το εργαλείο απαιτεί αυτήν τη στιγμή να αναζητήσετε μεγέθη αρχείων χρησιμοποιώντας byte αντί για megabyte ή .

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάπως περίπλοκες συμβολοσειρές αναζήτησης που περιλαμβάνουν τεράστιους αριθμούς. Εάν θέλετε να αναζητήσετε αρχεία μεγαλύτερα από 1,73 gigabyte, θα πρέπει να εισαγάγετε 1.857.573.355,52 byte.

Προς το παρόν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν μετατροπέα μονάδων για να βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις σωστές τιμές . Τίποτα κακό δεν θα συμβεί αν δεν το κάνετε, αλλά μπορεί να μην βρείτε τα αρχεία ή τους φακέλους που αναζητάτε.

Όταν η χρήση δίσκου θα είναι πλήρως λειτουργική, θα μπορείτε να δημιουργήσετε συγκεκριμένα αρχεία διαμόρφωσης που περιέχουν τις επιλογές αναζήτησης και ανάλυσης που χρησιμοποιείτε τακτικά, εξοικονομώντας επιπλέον χρόνο κατά την ανάλυση των δεδομένων σας.

Γιατί είναι συναρπαστικό το χαρακτηριστικό χρήσης των νέων δίσκων των Windows 10;
Πριν από τη χρήση του δίσκου στο Windows 10 Insider Preview build, οι χρήστες των Windows 10 έπρεπε να χρησιμοποιήσουν εργαλεία όπως το WinDirStat ή το TreeSize ή το , για να σαρώσουν μια ολόκληρη μονάδα δίσκου και να καταγράψουν τους φακέλους που χρησιμοποιούν τον περισσότερο χώρο.

Η εισαγωγή του Disk Usage είναι ιδανική για όσους αρέσκονται να χρησιμοποιούν τη γραμμή εντολών και αισθάνονται άνετοι με τις λειτουργίες αυτής.

Τρόπος χρήσης της diskusage στα Windows 10
Εάν χρησιμοποιείτε μία από τις σωστές εκδόσεις Windows 10 Insider Preview (έκδοση 20277 ή 21277 ή νεότερη έκδοση), μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας τη χρήση δίσκου.

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο της γραμμής εντολών ως διαχειριστής.
  2. Πληκτρολογήστε diskusage /? και πατήστε Enter.

Η εντολή ανοίγει το βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών “Disk Usage” και εμφανίζει μια εκτενή λίστα παραμέτρων και επιλογών χρήσης.

Εναλλακτικά για όσους δεν είναι στο πρόγραμμα Insider
Όσοι δεν τρέχετε κάποιο από τα προγράμματα των Insiders η Microsoft έχει φέρει αυτήν τη δυνατότητα σαν stand alone. Μπορείτε δηλαδή να κατεβάσετε το αντίστοιχο exe αρχείο από την μαμά εταιρεία και να το δοκιμάσετε. Πάμε να δούμε πως.

  1. Πηγαίνετε εδώ και κατεβάστε την εφαρμογή DU (κάντε κλικ εκεί που λέει Download DU)
  2. Αποσυμπιέστε το αρχείο σε ένα σημείο στο δίσκο σας. θα δείτε 3 exe. Το du.exe, το du64.exe και το du64a.exe
  3. Ανοίξτε μία γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή, και προηγηθείτε στο σημείο του δίσκου που υπάρχουν τα exe αρχεία.
  4. Τρέξτε αναλόγως το λειτουργικό σας την αντίστοιχη εντολή (π.χ. du.exe /?)

H εντολή θα δείτε ότι υπολείπεται σε διακόπτες και ρυθμίσεις με αυτήν των Insiders, αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να έχετε μία καλή εικόνα του τι έρχεται στο άμεσο μέλλον.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).