Το εργαλείο ProvMon της Microsoft κυκλοφόρησε για Linux

Η εταιρεία Microsoft κυκλοφόρησε για λειτουργικά LInux, το ProcMon, ένα εργαλείο παρακολούθησης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Η Microsoft είπε αποκαλύψει πριν από λίγο καιρό, ότι σκόπευε να μεταφέρει στο Linux, ορισμένα από τα εργαλεία που παρέχονται από το Sysinternals. Ένα από αυτά τα εργαλεία που αναφέρθηκαν τότε, ήταν και το Process Monitor ή εν συντομία ProcMon. Μία preview έκδοσή της εφαρμογής είναι πλέον διαθέσιμη για λειτουργικά Linux.

Το Process Monitor είναι ένα προηγμένο εργαλείο παρακολούθησης για τα Windows, που εμφανίζει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, όπως το μητρώο, τη δραστηριότητα των thread κλπ. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο που υποστηρίζει την καταγραφή των πληροφοριών σε αρχεία, για μελλοντική ανάλυση.

Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά διαμορφώσιμο, υποστηρίζει μη καταστρεπτικά φίλτρα, μπορεί και συλλέγει στοίβες από threads, κάνει λήψη των διαδικασιών που τρέχουν, καθώς και την καταγραφή του χρόνου εκκίνησης των λειτουργιών.

Η έκδοση Linux του Procmon είναι πλέον διαθέσιμη στο GitHub. Το εργαλείο είναι ανοιχτού κώδικα και κυκλοφορεί ως Preview (προεπισκόπηση). Αυτό σημαίνει ότι περιορίζεται σε συστήματα που τρέχουν Ubuntu 18.04 με πυρήνα 4.18 έως 5.3.

Η Microsoft σκοπεύει να προσθέσει στο μέλλον περισσότερες διαμορφώσεις για διάφορα συστήματα Linux. Προς το παρόν οι οδηγίες εγκατάστασης σε συσκευές Ubuntu 18.04 είναι αρκετά απλές. Δεν έχετε παρά να εκτελέσετε τις ακόλουθες εντολές:

  1. wget -q https://packages.microsoft.com/config/ubuntu/$(lsb_release -rs)/packages-microsoft-prod.deb -O packages-microsoft-prod.deb
  2. sudo dpkg -i packages-microsoft-prod.deb
  3. sudo apt-get update
  4. sudo apt-get install procmon

Οι οδηγίες της κατασκευής παρέχονται επίσης στον ιστότοπο του GitHub όπου οι χρήστες των Linux μπορούν να κατεβάσουν ένα αρχείο .deb από την ενότητα εκδόσεων στη σελίδα GitHub του ProcMon.

Μετά την εγκατάσταση μπορείτε να εκτελέσετε την εντολή procmon -h για να δείτε την οθόνη βοήθειας. Γενικά, το Procmon είναι ένα ισχυρό εργαλείο παρακολούθησης του συστήματος σας, για προχωρημένες χρήσεις.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.097 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).