Το νέο χαρακτηριστικό του Facebook απαντά στην ερώτηση “Γιατί βλέπω αυτή την ανάρτηση;”

Το ανακοίνωσε εχθές ότι προσθέτει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται “Γιατί βλέπω αυτή την ανάρτηση;”. Πρόκειται για κάτι παρόμοιο με το “Γιατί βλέπω αυτή τη διαφήμιση;”, το οποίο εμφανίστηκε το δίπλα στις διαφημίσεις.

Facebook

Το νέο χαρακτηριστικό του Facebook διαθέτει ένα αναπτυσσόμενο μενού που δίνει στους χρήστες πληροφορίες σχετικά με τους λόγους για τους οποίους μία ανάρτηση εμφανίστηκε στη ροή ειδήσεων, μαζί με συνδέσμους για ελέγχους εξατομίκευσης.

Σκοπός είναι να δοθεί στους χρήστες περισσότερη διαφάνεια ως προς τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο αλγόριθμος ειδήσεων του Facebook. Η ενημέρωση αυτή έρχεται καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει μερικά σημαντικά γεγονότα που έχουν επισημάνει τις αδυναμίες της πλατφόρμας και που θεωρούνται επιβλαβή. Αυτά περιλαμβάνουν και τον ρόλο που έπαιξε το Facebook στην διάδοση ενός που τραβήχτηκε κατά τη επίθεση στα τζαμιά της Νέας Ζηλανδίας πριν από δύο εβδομάδες.

Η ανακοίνωση του Facebook αναφέρει ότι οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στο “Γιατί βλέπω αυτή την ανάρτηση;” ως αναπτυσσόμενο μενού, στη δεξιά γωνία των αναρτήσεων από τους φίλους, Σελίδες και Ομάδες και θα εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο αλγόριθμος αποφάσισε να ταξινομήσει τη θέση της κάθε ανάρτησης, συμπεριλαμβανομένων:

  • Γιατί βλέπετε μια συγκεκριμένη ανάρτηση στη ροή ειδήσεων σας – για παράδειγμα, αν η ανάρτηση προέρχεται από ένα φίλο που έχετε, μια ομάδα στην οποία συμμετέχετε ή μια σελίδα που ακολουθείτε.
  • Ποιες πληροφορίες έχουν γενικά τη μεγαλύτερη επιρροή στη σειρά των αναρτήσεων, μεταξύ των οποίων: (α) πόσο συχνά αλληλεπιδράτε με αναρτήσεις σε άτομα, Σελίδες ή Ομάδες. (β) πόσο συχνά αλληλεπιδράτε με έναν συγκεκριμένο τύπο δημοσίευσης, για παράδειγμα, βίντεο, φωτογραφίες ή συνδέσμους. και (γ) τη δημοτικότητα των αναρτήσεων που μοιράζονται οι άνθρωποι, των Σελίδων και των Ομάδων που ακολουθείτε.
  Διεθνής διπλή διάκριση στο πεδίο γλωσσών προγραμματισμού

Το ίδιο μενού θα περιλαμβάνει επίσης συνδέσμους για επιλογές εξατομίκευσης, συμπεριλαμβανομένου του See, Unfollow, Προτιμήσεις ροών ειδήσεων και Συντομεύσεις προστασίας προσωπικών .

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  31  =  40