Facebook και Facebook Messenger αδειάζουν σκόπιμα την μπαταρία σας

Μια φήμη που θέλει τις εφαρμογές και να εξαντλούν την μπαταρία στις κινητές συσκευές που είναι εγκατεστημένες, επιβεβαιώθηκε από τον πρώην υπάλληλο του Facebook, George Hayward.

battery

Ο επιστήμονας δεδομένων George Hayward αναφέρει ότι το Facebook μπορεί να αδειάσει κρυφά την μπαταρία στα κινητά τηλέφωνα των χρηστών του επίτηδες. Όπως αναφέρει η New York Post, στην πραγματικότητα υπάρχει ένα όνομα για αυτό που κάνει το Facebook, ονομάζεται “αρνητικό τεστ” (negative testing) και επιτρέπει στις εταιρείες τεχνολογίας να εξαντλούν κρυφά τις μπαταρίες στο τηλέφωνο κάποιου για να δοκιμάσουν διάφορες λειτουργίες σε μια εφαρμογή.

Ο Hayward απολύθηκε από την Meta επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει στο negative testing.

“Είπα στη μάνατζερ, “Αυτό μπορεί να βλάψει κάποιον” και μου απάντησε ότι βλάπτοντας μερικούς μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερο κόσμο. Κάθε επιστήμονας δεδομένων που αξίζει, γνωρίζει ότι δεν πειράζουμε ανθρώπους”, είπε στην Post. .

Ο Hayward απολύθηκε από την Μέτα τον Νοέμβριο και αρχικά υπέβαλε μήνυση κατά της εταιρείας στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μανχάταν.

Ο 33χρονος εργαζόταν για την εφαρμογή Facebook Messenger της Meta, η οποία παρέχει μηνύματα κειμένου, τηλεφωνικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις μεταξύ των χρηστών. Στη μήνυση, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Hayward, Dan Kaiser, ανέφερε ότι η εξάντληση των μπαταριών των smartphone των χρηστών θέτει τους ανθρώπους σε κίνδυνο, ειδικά “σε περιπτώσεις όπου πρέπει να επικοινωνήσουν με άλλους, όπως ανέφερε ενδεικτικά με την αστυνομία ή κάποιο συνεργείο διάσωσης”.

Η αγωγή όμως έπρεπε να αποσυρθεί επειδή οι όροι απασχόλησης της Meta ανάγκαζαν τον Hayward να πάει την υπόθεσή του σε διαιτησία. Ο Kaiser δήλωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα ότι το Facebook και άλλες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να εξαντλήσουν σκόπιμα την μπαταρία. Σχολιάζοντας δε την πρακτική των negative test, ο δικηγόρος πρόσθεσε, “Είναι ξεκάθαρα παράνομο. Είναι εξοργιστικό το ότι στο τηλέφωνό μου, η μπαταρία μπορεί να χειραγωγηθεί από οποιονδήποτε.”

Αρχικά ο Hayward προσλήφθηκε το 2019, με ένα εξαψήφιο ετήσιο μισθό από τη Meta. Όταν όμως είδε στο αίτημα της εταιρείας να πραγματοποιήσει το negative test, είπε: “Αρνήθηκα να κάνω αυτό το τεστ. Αποδεικνύεται ότι αν πείτε στο αφεντικό σας, “Όχι, αυτό είναι παράνομο”, δεν πάει πολύ καλά.”

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της απασχόλησής του στη Meta, η εταιρεία παρέδωσε στον Hayward ένα εσωτερικό έγγραφο εκπαίδευσης με τίτλο “Πώς να τρέξετε προσεκτικά αρνητικά τεστ”. Το έγγραφο περιλάμβανε παραδείγματα για τον τρόπο εκτέλεσης τέτοιων δοκιμών. Αφού διάβασε το έγγραφο, ο Hayward είπε ότι του φάνηκε ότι το Facebook είχε χρησιμοποιήσει αρνητικά τεστ στο παρελθόν και πρόσθεσε:

“Δεν έχω ξαναδεί πιο φρικτό έγγραφο στην καριέρα μου”.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

battery,Facebook,Facebook Messenger

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).