Φοβάστε το revenge porn; Ανεβάστε γυμνές εικόνες στο Facebook

Η Αυστραλία και το Facebook συνεργάζονται για να δοκιμάσουν ένα νέο πειραματικό μέτρο κατά της εκδικητικής πορνογραφίας που θα μπορούσε ενδεχομένως να σταματήσει τη κυκλοφορία εικόνων πριν συμβεί.Facebook

Σύμφωνα με το Australian Broadcasting Corporation (ABC), το Facebook διεξάγει δοκιμές για ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα το οποίο ελπίζει ότι τελικά θα κυκλοφορήσει σε παγκόσμιο επίπεδο. Το κοινωνικό δίκτυο φέρεται ότι θα συνεργάζεται πολύ στενά με το γραφείο ηλεκτρονικής ασφάλειας της κάθε χώρας, για τη νέα ασφαλείας.

Πως θα λειτουργεί;

Οι χρήστες θα μπορούσαν να μπλοκάρουν μια , απλά αποθηκεύοντάς την στο κοινωνικό δίκτυο, και με αυτό τον τρόπο κάθε προσπάθειες δημοσίευσης από τρίτους στο Facebook, το Messenger ή το Instagram δεν θα λειτουργούν.

Οι χρήστες που αρχικά συμφωνούν να ανεβάσουν μια εικόνα, αλλά δεν θέλουν να διανεμηθεί της υπηρεσίας που την ανεβάζουν, θα μπορούν να αναφέρουν την εικόνα προληπτικά σαν μια “μη συναινετικά οικεία εικόνα”. Οι χρήστες της Αυστραλίας, για παράδειγμα, μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα με e-Safety office και, και στη συνέχεια, να στείλουν την εικόνα με ένα μήνυμα στον εαυτό τους στο Messenger.

Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία μπορεί να συλλέξει το hash της , οπότε θα μπορεί να την αναγνωρίζει από το ηλεκτρονικό της αποτύπωμα. Έτσι αν κάποιος προσπαθήσει ποτέ να τις ανεβάσει σε άλλες της εταιρείας δεν θα μπορέσει.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Facebook, οποιεσδήποτε εικόνες αναφερθούν σαν εικόνες που δεν κυκλοφορούν συναινετικά, θα αναγνωριστούν από την τεχνολογία αντιστοίχισης φωτογραφιών του Facebook και θα ενημερώσουν τον χρήστη που προσπαθεί να τις ανεβάσει ότι παραβιάζει τις πολιτικές του Facebook.

Περιττό να πούμε ότι αυτή η επιλογή λειτουργεί μόνο αν είστε ο κάτοχος της αρχικής φωτογραφίας ή τουλάχιστον αν έχετε πρόσβαση σε αυτήν, κάτι που δεν ισχύει πάντα για τα θύματα αυτού του είδους της πράξης.

Η αυστραλιανή Επίτροπος αρμόδια για την ηλεκτρονική ασφάλεια Julie Inman Grant αναγνώρισε ότι η συγκεκριμένη λύση αυτή απευθύνεται κυρίως σε όσους είναι πολύ προσεκτικοί

Βέβαια όπως καταλαβαίνετε το συγκεκριμένο μέτρο δεν λύνει εντελώς στο πρόβλημα ειδικά αν δεν διανέμονται μέσω του Facebook.

Είναι όμως μια αρχή …

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via

Subscribe to this blog and receive of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).