FocusOn Image Viewer : Πρόγραμμα προβολής και επεξεργασίας φωτογραφιών

Το Image είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα ς φωτογραφιών με ενσωματωμένη δυνατότητα ς.

FocusOn

Η διαχείριση μιας τεράστιας βιβλιοθήκης φωτογραφιών είναι συνήθως μία τρομακτική εργασία. Γι’αυτό τα προγράμματα προβολής εικόνων, όπως το Image Glass, το FreeVimager, το qimgv, το DigiKam κλπ, είναι πολύ χρήσιμα, καθώς είναι ευκολότερο να περιηγηθείτε οπτικά σε ένα φάκελο φωτογραφιών παρά να χρησιμοποιήσετε την Εξερεύνηση των Windows. Το FocusOn Image Viewer είναι ένα αντίστοιχο, δωρεάν, πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών για Windows, με ενσωματωμένα χαρακτηριστικά επεξεργασίας ς και επιλογές βελτίωσης.

Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί μια προβολή τριών παραθύρων, όπως και τα πιο πολλά προγράμματα αυτού του είδους. Ένα αριστερό παράθυρο για το δέντρο των φακέλων και αρχείων. Ένα παράθυρο κάτω από αυτό με την προεπισκόπιση της κάθε φωτογραφίας και ένα δεξί παράθυρο με τις διαθέσιμες φωτογραφίες από τον επιλεγμένο φάκελο.

Υπάρχει μια γραμμή διευθύνσεων στο επάνω μέρος των παραθύρων και τα πλήκτρα πλοήγησης στα αριστερά. Στα δεξιά υπάρχουν κουμπιά για εναλλαγή μεταξύ της προβολής λεπτομερειών / μικρογραφιών, της ταξινόμησης και των επιλογών των αρχείων. Το πλαίσιο με το φίλτρο θα σας περιορίσει την εμφάνιση, δίνοντάς μόνο τις που αντιστοιχούν στην λέξη κλειδί.

Υπάρχει ένα ρυθμιστικό στην επάνω δεξιά γωνία, με το οποίο μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος των μικρογραφιών του φακέλου που εμφανίζονται στο δεξί παράθυρο. Επιλέξτε μια φωτογραφία και θα δείτε μια προεπισκόπηση της στον πίνακα προεπισκόπησης, στην κάτω αριστερή γωνία.

Μπορείτε να μεταβείτε σε πλήρη οθόνη, να περιστρέψετε μια εικόνα, να την μετακινήσετε σε διαφορετικό φάκελο, να δημιουργήσετε έναν νέο φάκελο χρησιμοποιώντας τη γραμμή εργαλείων. Υπάρχουν τέσσερις άλλες επιλογές στη γραμμή εργαλείων: Blog, Archive, Print και Slideshow. Το Blog είναι στην πραγματικότητα η επιλογή κοινής χρήσης που σας επιτρέπει να ανεβάσετε μια εικόνα και να τη δημοσιεύσετε στον ιστότοπό σας, ή στη σελίδα σας στο Twitter ή Facebook, ή να την στείλετε μέσω email σε κάποιον.

Η δυνατότητα Archive (αρχειοθέτησης) τοποθετεί την εικόνα στον φάκελο αρχειοθέτησης του FocusOn Image Viewer ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, στο φάκελο “Εικόνες” των Windows. Ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε την τοποθεσία σε ό,τι θέλετε, από το μενού Επιλογές. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί την ακόλουθη μορφή προτύπου: ΕΕΕΕ\ΜΜ\ΗΗ για να τοποθετήσει τις φωτογραφίες, Δηλαδή, δημιουργεί τρεις υποφακέλους για το Έτος, το Μήνα και την Ημερομηνία και τοποθετεί την εικόνα μέσα στο φάκελο της ημερομηνίας. Αυτή δεν είναι η τρέχουσα ημερομηνία, αλλά η ημερομηνία λήψης της φωτογραφίας. Για παράδειγμα, εάν θέλατε να αρχειοθετήσετε μια εικόνα που τραβήχτηκε στις 16 Μαρτίου 2019, θα την τοποθετήσει στον κατάλογο C:\Users\Dimitris\Εικόνες\2019\03\16.

Πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων
Κάντε διπλό κλικ σε μια εικόνα ή χρησιμοποιήστε την επιλογή προβολής στη γραμμή εργαλείων για να ανοίξετε την εικόνα σε μεγαλύτερο μέγεθος. Οι επιλογές της γραμμής εργαλείων θα αλλάξουν και θα σας δώσουν το δικαίωμα να δείτε την εικόνα σε πλήρη οθόνη, να την προσαρμόσετε στην οθόνη, να την μεγεθύνετε / σμικρύνετε και να προβάλετε την επόμενη / προηγούμενη φωτογραφία στο φάκελο. Κάντε κλικ στο κουμπί List (Λίστα) για να επιστρέψετε στην προεπιλεγμένη προβολή.

Το FocusOn Image Viewer διαθέτει ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας, το οποίο είναι διαθέσιμο όταν φορτώνεται μια εικόνα στη λειτουργία “Προβολή”. Οι επιπλέον επιλογές που εμφανίζονται στη γραμμή εργαλείων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αλλαγή μεγέθους και περικοπή της εικόνας. Υπάρχει ένα πλευρικό πλαίσιο στα δεξιά με μερικές καρτέλες. Η προεπιλεγμένη είναι η καρτέλα EXIF, η οποία εμφανίζει τα μεταδεδομένα της εικόνας.

  Οι καλύτερες δωρεάν διαδικτυακές εφαρμογές για κολάζ

FocusOn

Το πρόγραμμα διαθέτει διάφορα φίλτρα και εφέ που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο εμφάνισης μιας φωτογραφίας. Τροποποιήστε το επίπεδο φωτεινότητας, αντίθεσης, γάμμα, θερμοκρασίας χρώματος, RGB, απόχρωσης, κορεσμού, ευκρίνειας και μείωσης θορύβου χρησιμοποιώντας τα ρυθμιστικά στην καρτέλα Προσαρμογή. Δεν θέλετε να παίξετε με αυτές τις ρυθμίσεις; Χρησιμοποιήστε την Auto Adjust (Αυτόματη ρύθμιση) στην καρτέλα Φίλτρο για να βελτιώσετε αυτόματα την εικόνα. Ή μπορείτε να επιλέξετε μία από τις ακόλουθες επιλογές: Sharpen, Blur, Monochrome, Nostalgia, Beauty, Outline, Painting, Mozaic, Vignette, Film. Πατήστε την επιλογή επαναφοράς για να φορτώσετε την αρχική εικόνα.

Η επιλογή Frame (κορνίζα) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσετε ένα πλαίσιο γύρω από τα όρια της εικόνας. Κάντε κλικ στην καρτέλα κειμένου για να τοποθετήσετε ένα υδατογράφημα στη φωτογραφία σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη θέση, το κείμενο, το στυλ γραμματοσειράς, το μέγεθος, το χρώμα και την αδιαφάνεια.

Κάντε δεξί κλικ σε μια φωτογραφία για να δείτε ένα εκτεταμένο μενού περιβάλλοντος. Οι περισσότερες επιλογές σε αυτό το μενού είναι διαθέσιμες στη γραμμή εργαλείων, αλλά υπάρχουν μερικές που δεν είναι, όπως το πλέγμα (σε κατάσταση επεξεργασίας), αφαίρεση των δεδομένων EXIF, αντιγραφή της τιμής χρώματος. Η επιλογή Convert (Μετατροπή) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποθηκεύσετε την εικόνα σε μορφές JPG, PNG, GIF, BMP, TIF.

Το FocusOn Image Viewer υποστηρίζει τις ακόλουθες μορφές:
3FR, AAI, AI, ART, ARW, AVS, BIE, BMP, BRF, CAL, CALS, CIN, CIP, CR2, CRW, CUR, CUT, DCM, DCR, DCX, DDS, DFONT, DNG, DPX, DXT1, DXT5, EPDF, EPI, EPS, EPS2, EPS3, EPSF, EPSI, EPT, EPT2, EPT3, ERF, FAX, FITS, FTS, G3, GIF, HDR, HRZ, HTM, HTML, ICB, ICO, ICON, IPL, ISOBRL, J2C, J2K, JBG, JBIG, JNG, JNX, JP2, JPC, JPEG, JPG, JPX, K25, KDC, MAC, MAT, MATTE, MEF, MIFF, MNG, MRW, MSL, MTV, NEF, NRW, ORF, OTB, OTF, PALM, PAM, PBM, PCD, PCDS, PCL, PCT, PCX, PDB, PDF, PDFA, PEF, PES, PFA, PFB, PFM, PGM, PGX, PICON, PICT, PIX, PNG, PNM, PPM, PS, PS2, PS3, PSB, PSD, PTIF, PWP, RAF, RAS, RGF, RLA, RLE, RW2, SCR, SCT, SFW, SGI, SHTML, SPARSE-, SR2, SRF, SUN, SVG, SVGZ, TGA, TIF, TIFF, TIM, TTC, TTF, UBRL, UIL, VDA, VICAR, VIFF, VST, WBMP, WEBP, WPG, X3F, XBM, XCF, XPM, XPS, XV

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την προβολή PDF, αλλά θα πρέπει να εγκαταστήσετε το GhostScript για να λειτουργήσει. Η εφαρμογή υποστηρίζει μετονομασία ομάδων φωτογραφιών.

Το FocusOn Image Viewer φαίνεται να είναι ένα ακόμα πρόγραμμα εμφάνισης φωτογραφιών, αλλά διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα. Τόσο οι κανονικές εκδόσεις όσο και portable εκδόσεις του προγράμματος είναι διαθέσιμες για συστήματα 32-bit και 64-bit. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).