Και μετά το RARBG τι;

To διάσημο torrent site RARBG έκλεισε μετά από 15 χρόνια λειτουργίας. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στους κύκλους των παράνομων torrent με ειδίκευση στις ταινίες. Ποιοι ιστότοποι άραγε θα πάρουν την θέση του;

rarbg logo

Το RARBG ιδρύθηκε το 2008 και από τότε λειτουργούσε ανελλιπώς για 15 χρόνια. Μέχρι που πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε τον τερματισμό των υπηρεσιών του για διάφορους λόγους, όπως προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τον COVID που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο ενός από τους εμπλεκόμενους.

Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας επηρέασε επίσης την ομάδα, με το RARBG να υποδηλώνει ότι είχε μέλη που πολεμούσαν και στις δύο πλευρές.

Το αυξανόμενο κόστος λειτουργίας στα κέντρα δεδομένων στην Ευρώπη έπαιξε επίσης το ρόλο του. Με έσοδα να δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με το αυξανόμενο κόστος, το κλείσιμο του ιστότοπου φαινόταν τελικά η καλύτερη λύση.

Φυσικά, το κενό που αφήνει το RARBG θα αντικατασταθεί πολύ γρήγορα από πολλούς επίδοξους αντικαταστάτες. Η ιστορία των παράνομων ιστότοπων είναι γεμάτο με τέτοια παραδείγματα που θυμίζουν την λερναία ύδρα. Ένα κεφάλι κόβεις δύο βγαίνουν.

Δεδομένου ότι αυτού τους είδους τα sites έχουν τεράστια κέρδη από διαφημίσεις, σύντομα θα δούμε να αντρειεύουν άλλα αντίστοιχα, παίρνοντας την μερίδα του λέοντος.

Ποια είναι όμως αυτά τα site που μπορούν να καλύψουν το κενό του RARBG; Πάμε να δούμε τα πέντε πιο διάσημα που έχουν καλές προοπτικές.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

torrent,rarbg,seed
Λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι το κατέβασμα ταινιών, παιχνιδιών, τηλεοπτικών σειρών, μουσικής, εφαρμογών κλπ που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και επιφέρει σοβαρά πρόστιμα.

Αν και η τεχνική P2P δεν είναι παράνομη και υπάρχουν ένα σωρό νόμιμα torrent, αν το περιεχόμενο διέπεται από προστασία πνευματικών δικαιωμάτων στην χώρα σας δεν θα πρέπει να το κατεβάσετε.

Έτσι η χρήση των παρακάτω torrent sites γίνεται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη και δεν σας ενθαρρύνουμε καθόλου να κάνετε παράνομη χρήση. Το iGuru και οι συνεργάτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν δικές σας παράνομες πράξεις και για κυρώσεις που θα προκύψουν.

Η παρακάτω λίστα δίνεται μόνο για ερευνητικούς σκοπούς και για γνώση του τι υπάρχει στο αχανές κόσμο του διαδικτύου. Για την διεξαγωγή της έρευνάς σας και μόνο, αν η χώρα σας έχει μπλοκάρει την ip τους μέσω των παρόχων internet, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε DNS και να τα δείτε κανονικά.

Λόγω της μη νόμιμης δραστηριότητάς τους υπάρχει ενδεχόμενο οι χρήστες πίσω από τα sites αυτά να σας παρακολουθήσουν με σκοπό το hacking. Όπως και να έχει σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε πάντα VPN ώστε να μην μπορεί κανείς από αυτά τα sites να ανιχνεύσει τη δραστηριότητά σας.

YTS.mx

ytsmx

Το YTS είναι το ίδιο διάσημο με το RARBG. Για πολλά χρόνια ανεβάζει ταινίες και μάλιστα με δικές του συμπιέσεις. Το όνομά του στο τέλος των ονομάτων των torrent θεωρείται από πολλούς εγγύηση για την ποιότητα της παράνομης ταινίας.

Το όνομα YTS έχει χρησιμοποιηθεί από αρκετά sites, πιθανά λόγω της εσωτερικής διάσπασης της αρχικής ομάδας (YIFY). Λόγω της παράνομης δραστηριότητά τους δεν είναι δυνατόν να καταλάβουμε ποιο site είναι το πραγματικό YTS, αλλά το YTS.mx έχει ένα καλό ιστορικό και χωρίς δυσάρεστους επισκέπτες.

Έχει όμορφο και καθαρό περιβάλλον, μπορείτε να δείτε άμεσα τις πιο πρόσφατες ταινίες, υποστηρίζει σχόλια χρηστών και πολλές πληροφορίες για κάθε ταινία που ανεβάζει.

1337X.to

1337x

Το 1337x έχει μια σταθερή παρουσία στο χώρο. Έχει μια αφοσιωμένη ομάδα uploaders που ανεβάζουν φρέσκο ​​περιεχόμενο. Παρά τα εμπόδια που βάζουν οι ISP σε πολλές χώρες, η κυκλοφορία του συνεχίζει να αυξάνεται.

Το 2016 έκανε μία ανανέωση του σχεδιασμού του και η εμφάνισή του είναι απλή, λιτή, χωρίς πολλές φωτογραφίες και πολλά φρου-φρου. Όμως το 1337X.to διαθέτει φρέσκο περιεχόμενο σε καθημερινή βάση.

Δεν στοχεύει μόνο σε ταινίες αλλά διαθέτει μεγάλη γκάμα σε όλα τα είδη, όπως μουσική, tv, παιχνίδια και εφαρμογές.

The Pirate Bay

torrent,rarbg,seed

Και όμως το Pirate Bay είναι ακόμα εδώ!! Μετά από αρκετά προβλήματα, επαναλαμβανόμενες διακοπές λειτουργίας, το Pirate Bay έχει πλέον υποχωρήσει αρκετά στην κατάταξη.

Ωστόσο υπάρχει ακόμα και συνεχίζει να προσελκύει κόσμο κάτω από το τομέα .org. Υπάρχει και σε άλλα proxies αλλά το κλασσικό thepiratebay.org ζει και βασιλεύει.

Oι εγγραφές παραμένουν κλειστές και τα σχόλια εξακολουθούν να είναι απενεργοποιημένα, αλλά μπορείτε να κατεβάσετε τα torrent που ανεβάζουν οι ήδη εγγεγραμμένοι χρήστες του. Και είναι αρκετά σε καθημερινή βάση.

TorrentGalaxy

torrentgalaxy

Το TorrentGalaxy είναι σχετικά νέο site, έχει ιστορία μόνο τεσσάρων χρονών, αλλά έχει καλές κριτικές και επισκεψιμότητα.

Η εμφάνισή του είναι η “κλασσική” των sites με ταινίες, με πολλές κυλιόμενες φωτογραφίες των νέων ταινιών και χρώματα. Διαθέτει μία ενεργή κοινότητα και μια αποκλειστική ομάδα χρηστών που ανεβάζουν συνεχώς φρέσκο περιεχόμενο.

Εκτός από τα torrents προσφέρει και άμεσο streaming σε ταινίες, σειρές και ΧΧΧ.

LimeTorrents.lol

limetorrents

Το LimeTorrents υπάρχει εδώ και 6 χρόνια και “καλά κρατεί”. Απλό στην εμφάνιση, αλλά με μεγάλη γκάμα από καθημερινά torrents.

Εκτός από ταινίες, περιέχει και σειρές, μουσική, παιχνίδια και εφαρμογές. Δώστε λίγο προσοχή στο ακριβές domain καθώς κυκλοφορούν proxies που δεν έχουν σχέση. Το τρέχον site είναι το limetorrents.lol.

Πλαστά και επικίνδυνα torrent

Όταν κινείστε σε παράνομους τόπους μην περιμένετε τα πάντα να είναι ρόδινα. Δεν διατρέχετε κίνδυνο μόνο γιατί κατεβάζετε παράνομο προϊόν αλλά και γιατί υπάρχουν εκεί πέρα και πολλοί επιτήδειοι που με κακόβουλα torrent προσπαθούν να βγάλουν χρήματα από εσάς.

Και όπως αντιλαμβάνεστε δεν μπορείτε να διαμαρτυρηθείτε γιατί έχετε ήδη λερωμένη την φωλιά σας. Μπορείτε όμως να είστε προσεκτικοί ακολουθώντας μερικούς απλούς, λογικούς κανόνες και διαβάζοντας τα σημάδια. Όπως:

  • Να διαβάζετε πάντα τα σχόλια από κάθε torrent που πιθανά να σας προειδοποιούν για τον κίνδυνο

  • Μην εμπιστεύεστε torrent με πολλά seeds που έχουν ελάχιστα ή καθόλου σχόλια

  • Προτιμήστε αρχεία AVI και MKV και αποφύγετε αρχεία WMA, WMV, EXE

  • Να είστε προσεκτικοί με τα συμπιεσμένα αρχεία, όπως RAR, TAR, ACE ή αν έχουν κωδικό αποσυμπίεσης

  • Να χρησιμοποιείτε πάντα ένα κάλο antivirus πρόγραμμα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.113 εγγεγραμμένους.
torrent,rarbg,seed

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply
  1. PSA. Με καλή κωδικοποίηση, πολυφωνικό ήχος, εικόνα καλή (συγκριτικά με τα RARBG σχεδόν στο 85-95% – με ελάχιστο πρόβλημα στα μαύρα της εικόνας) και μονίμως με χαμηλή ένταση στον ήχο που σε αναγκάζει να προσθέτει ~10 db στον ενισχυτή σου, για να έχεις γεμάτο ηχητικό αποτέλεσμα.
    Κάτι ακόμη. Ίσως και με όχι τόσο άρτιο διαχωρισμό στα πολλά κανάλια ήχου όσο το RARBG. Δεν παύει όμως να είναι η για την ώρα καλύτερη λύση.

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).