Κατεβάστε μια εικόνα ανάκτησης απευθείας από τον OEM

Για ορισμένα στα Windows, μια καθαρή είναι η πιο γρήγορη λύση. Αν ο σκληρός σας δίσκος χαλάσει εντελώς και δεν έχετε κάποια εφεδρική εικόνα, είναι η μόνη λύση.

Η ολοκλήρωση αυτής της εργασίας με την τελευταία των Windows 10 είναι εύκολη, χάρη στο Media Creation Tool.

Όμως μετά την ολοκλήρωση αυτής της καθαρής εγκατάστασης, απομένει να βρείτε και να ενημερώσετε τυχόν προγράμματα (drivers) και τα βοηθητικά προγράμματα που υπήρχαν ειδικά για τη συγκεκριμένη συσκευή.

Η λύση;

Κατεβάστε μια εικόνα ανάκτησης για τη συσκευή σας απευθείας από τον OEM. Αυτή η εικόνα είναι συνήθως ενημερωμένη και συμπεριλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται να εντοπίσετε και να εγκαταστήσετε χειροκίνητα.

Φυσικά μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας μια εικόνα ανάκτησης του υπολογιστή σας και η καλύτερη στιγμή είναι όταν ο υπολογιστής σας λειτουργεί σωστά. Δημιουργήστε μια εικόνα με δυνατότητα εκκίνησης, αποθηκεύστε την σε ασφαλές μέρος και έτσι θα μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας γρήγορα σε περίπτωση κάποιου σοβαρού προβλήματος.

Για να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα ανάκτησης, πραγματοποιήστε εκκίνηση από το μέσο εγκατάστασης, επιλέξτε Αντιμετώπιση προβλημάτων από το περιβάλλον αποκατάστασης των Windows και στη συνέχεια, επιλέξτε Ανάκτηση από μονάδα δίσκου. Μετά από μερικές αρχικές οδηγίες, η διαδικασία είναι εντελώς αυτόματη.

Ας δούμε όμως που μπορείτε να βρείτε μια εικόνα ανάκτησης για τη συσκευή σας απευθείας από τον OEM

Dell

Ξεκινήστε από αυτήν τη σελίδα: How to Download and Use the Dell OS Recovery Image in Microsoft Windows. Αφού διαβάσετε τις οδηγίες, κατεβάστε το Dell OS Tool (μόνο για Windows) και τρέξτε το από έναν λογαριασμό με δικαιώματα διαχειριστή. Σημειώστε ότι το της Dell θα δημιουργήσει επίσης μια εικόνα ανάκτησης για συσκευές που είχαν πωληθεί αρχικά με παλαιότερες εκδόσεις των Windows ή με προεγκατεστημένο Linux.

HP

Για επαγγελματικούς υπολογιστές HP που πωλούνται με Windows 10 (64-bit) ή Windows 7 Professional, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βοηθητικό πρόγραμμα για επιτραπέζιους υπολογιστές Windows που ονομάζεται HP Cloud Recovery Download Tool. Ελέγξτε πρώτα τη λίστα των υποστηριζόμενων συσκευών. Αν το μοντέλο σας υποστηρίζεται, κατεβάστε και τρέξτε το Cloud Recovery , εισαγάγετε τον σειριακό αριθμό και τον αριθμό του μοντέλου και ακολουθήστε τις οδηγίες για τη δημιουργία μιας μονάδας flash με δυνατότητα εκκίνησης για εικόνα ανάκτησης.

Για υπολογιστές HP (μόνο 2018 ή νεότερη έκδοση), χρησιμοποιήστε το HP Cloud Recovery Tool. Αυτή η είναι διαθέσιμη από το Microsoft Store και μπορεί να εντοπίσει αυτόματα τον σειριακό αριθμό της συσκευής σας. Αν δημιουργείτε μια εικόνα ανάκτησης για μια συσκευή διαφορετική από αυτήν με την οποία εργάζεστε, μπορείτε να εισαγάγετε αυτές τις πληροφορίες με μη αυτόματο τρόπο.

Lenovo

Η Lenovo προσφέρει ψηφιακές λήψεις για συστήματα Windows 10 THINK και επιλεγμένα συστήματα Ideapad. Για παλαιότερες συσκευές ( και νεότερες εκδόσεις) που είχαν αρχικά πωληθεί με Windows 8.1 Pro ή Windows 10 Professional, η Lenovo θα προσφέρει μέσα εκκίνησης εντός 4-5 εργάσιμων ημερών. Για πλήρεις λεπτομέρειες, δείτε την σελίδα The Windows Recovery Media Systems Program.

Εάν το σύστημά σας διαθέτει κάποιο Lenovo OneKey Recovery, ενδέχεται να μπορείτε να δημιουργήσετε μια εικόνα ανάκτησης με μη αυτόματο τρόπο. Για οδηγίες, διαβάστε την σελίδα How can I create Recovery Media, or order from Lenovo.

Microsoft

Οι εικόνες ανάκτησης για όλες τις συσκευές Microsoft Surface είναι διαθέσιμες από εδώ: Download a recovery image for your Surface. Συνδεθείτε με έναν λογαριασμό Microsoft, αν η συσκευή σας είναι εγγεγραμμένη σε αυτόν τον λογαριασμό ή ακολουθήστε τους συνδέσμους στο κάτω μέρος της παραπάνω σελίδας για να δώσετε τον αριθμό μοντέλου και ένα σειριακό αριθμό.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).