goolge maps

Ξεθολώστε τους χάρτες της Google

Σας έχει τύχει να κοιτάτε ένα χάρτη της Google και το σημείο που σας ενδιαφέρει να είναι θολωμένο; Αν ναι, σίγουρα θα έχετε εκνευριστεί γιατί δε μπορείτε να κάνετε την δουλειά σας.

Σε εμάς πάντως έχει τύχει αρκετές φορές. Είτε θέλαμε να δείξουμε σε μία οδική βοήθεια σε ποιο ακριβώς σημείο είμαστε, είτε σε κινητής τηλεφωνίας σε ποιο σημείο θέλουμε , είτε σε κάποιον επισκέπτη σε ποιο σημείο είναι τα γραφεία μας, όταν τα σημεία αυτά ήταν σε θολωμένη περιοχή της Google είχαμε τεράστιο να συνεννοηθούμε.

Ακόμα και να δίναμε συντεταγμένες από το τηλέφωνο, όταν ο παραλήπτης τις έβαζε στους χάρτες της Google αδυνατούσε να διαπιστώσει ποιο είναι το ακριβές σημείο γιατί και σε αυτόν εμφανιζόταν η ίδια θολή περιοχή.

Υπάρχει όμως ένας τρόπος που αντί για συντεταγμένες να μπορέσετε να στείλετε μία φωτογραφία του χάρτη, πλήρως ξεθολωμένη και με μία επισήμανση του σημείου που θέλετε. Φυσικά τις κινήσεις που θα περιγράψουμε παρακάτω μπορεί να τις κάνει και ο παραλήπτης, αλλά πιστέψτε μας, είναι καλύτερο να του στείλετε μία έτοιμη φωτογραφία με την θέση σας, παρά να κάτσετε να του πείτε τι να κάνει για να σας βρει.

Υπάρχουν δύο λύσεις στο πρόβλημά. Πάμε να τις δούμε:

A λύση. Με το Pro
1. Ανοίξτε το πρόγραμμα Google Earth Pro. Αν δεν το έχετε κατεβάστε το και εγκαταστήστε το. Είναι εντελώς δωρεάν.

2. Μεταβείτε στο σημείο του χάρτη που θέλετε και που περιέχει τη θολωμένη περιοχή.

3. Στη κάτω αριστερή γωνία θα δείτε μία χρονολογία, όπως η 2001 που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία. Κάντε απάνω της.

4. Θα ανοίξει μία μπάρα πάνω αριστερά, η οποία θα φέρει ένα δείκτη που μπορεί να μετακινηθεί. Κουνώντας τον δείκτη με το ποντίκι σας, δεξιά αριστερά, θα σας παρουσιάζονται παλαιότερες χρονολογικά εικόνες από την συγκεκριμένη περιοχή. Πηγαίνετε τον δείκτη τέρμα δεξιά, στην πιο πρόσφατη φωτογραφία και αν και αυτή είναι θολή μετακινήστε ένα σκαλί αριστερά, μέχρι να βρείτε κάποια που να είναι καθαρή.

Τώρα μπορείτε να σημειώσετε επάνω στην καθαρή φωτογραφία την θέση σας, να πάρετε ένα screenshot της οθόνη σας και να την στείλετε όπου θέλετε.

Η λογική πάνω σε αυτό είναι ότι η Google είναι υποχρεωμένη να θολώνει περιοχές στρατιωτικού ή δημόσιου ενδιαφέροντος (όπως το πεντάγωνο που έχουμε σαν παράδειγμα) καθώς και όποιες άλλες της ζητηθούν ακόμα και από ιδιώτες, όμως χρονολογικά μέχρι τους τελευταίους έξι μήνες.

Πριν το εξάμηνο υποτίθεται ότι έχουν γίνει αλλαγές και έτσι ο εχθρός ή ο παράνομος δεν μπορεί να γνωρίζει την σημερινή κατάσταση.

Β Λύση. Μέσω του ιστοτόπου της ΓΥΣ
1. Μπείτε στον χάρτη που προσφέρει ο ιστότοπος της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού.

2. Εστιάστε και μεταβείτε στην περιοχή που θέλετε και θα δείτε ότι ως εκ θαύματος αυτή δεν είναι θολωμένη. Απλά στο ΓΥΣ δίνουν κατευθείαν τις παλιές φωτογραφίες χαρτών και είναι όλες χωρίς θολωμένα πεδία.

3. Εδώ δεν έχετε τα εργαλεία της Google ( απόστασης, περιοχής κλπ) αλλά μπορείτε να μαρκάρετε ένα σημείο πατώντας το σύμβολο + που βρίσκεται κάτω αριστερά, δίπλα από τις συντεταγμένες σε μοίρες.

Και εδώ, μόλις σημειώστε το σημείο πάρτε ένα screenshot της οθόνης και στείλτε την στον ενδιαφερόμενο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).