Μεγάλη ενημέρωση του Photoshop αξιοποιεί AI για νέα εφέ

Η Adobe μόλις έβγαλε μια μεγάλη ενημέρωση στο Photoshop που περιλαμβάνει πολλά εφέ που λειτουργούν με AI, όπως Neural Filters, Sky Replacement, Refine Hair και πολλά άλλα.

Η Adobe με την πρόσφατη ενημέρωση της υπερηφανεύεται ότι το Photoshop είναι η πιο προηγμένη AI για και εικόνας, αφού τροφοδοτείται πλέον από την τεχνολογία μηχανικής μάθησης της Adobe Sensei AI. Αλλά τι νέα εφέ μας έφερε η πρόσφατη ενημέρωση; Ας δούμε τα πιο κύρια.

Neural Filters
Αυτά τα φίλτρα που είναι αρχικά 8 ( “επιλεγμένα” φίλτρα και έξι “beta”), αναμένεται με την πάροδο του χρόνου να προστεθούν περισσότερα. Λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη και σήμερα μπορείτε να δείτε την εξομάλυνση του δέρματος, τη μεταφορά στυλ, τις επιλογές χρωματισμού και αφαίρεσης αντικειμένων JPEG και ένα φίλτρο έξυπνου πορτρέτου που σας δίνει δημιουργικό έλεγχο σε διάφορες παραμέτρους, όπως χαρακτηριστικά του προσώπου, βλέμμα κατεύθυνση, έκφραση, ακόμη και την ηλικία του αντικειμένου σας.

Και επειδή μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις μπορείτε να δείτε μερικά από αυτά τα φίλτρα σε δράση στο παρακάτω βίντεο:

Επίσης μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με όλα αυτά τα φίλτρα (και μερικά που “έρχονται σύντομα”) σε αυτόν τον σύνδεσμο. Όμως, ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε για τα νέα Neural Filters είναι να τα δοκιμάσετε μόνοι σας, οπότε ενημερώστε την εφαρμογή του Photoshop για να τα δείτε.

Sky Replacement
Επόμενο χαρακτηριστικό είναι το Sky Replacement (αντικατάσταση ουρανού). Χρησιμοποιώντας αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε είτε να επιλέξετε Αυτόματη επιλογή του Sky είτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη επιλογή “Sky Replacement” για να επιλέξετε έναν νέο ουρανό από τη βάση της Adobe.

Το Adobe Sensei χειρίζεται όλες τις λεπτομέρειες για την ανάμειξη του ουρανού, και οι αλγόριθμοι χρησιμοποιούνται για «εναρμόνιση του προσκηνίου της εικόνας σας με τον ουρανό», έτσι ώστε να μη συγκρούεται ο φωτισμός. Η πρώτη έκδοση αποστέλλεται με 25 «προεπιλεγμένους» ουρανούς για να διαλέξετε.

Όπως και με τα φίλτρα Neural, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δυνατότητες του Sky Replacement από εδώ ή να ενημερώσετε την τελευταία έκδοση του Photoshop και να τα δοκιμάσετε μόνοι σας.

Refine Hair and Object
Μια λιγότερο «συναρπαστική» (αλλά πιθανώς πολύ πιο πρακτική) δυνατότητα είναι η προσθήκη δύο νέων εργαλείων στο χώρο εργασίας Select and Mask: Refine Hair and Object Aware Refine Mode.

Το Refine Hair είναι ακριβώς αυτό που λέει: το κουμπί, τώρα στην επάνω δεξιά γωνία της γραμμής εργαλείων Select and Mask, προσαρμόζει το πινέλο για εσάς και προσπαθεί να επιλέξει έξυπνα τα του θέματος σας, ακόμα κι αν στέκονται μπροστά από το φόντο. Ο στόχος, λέει η Adobe, είναι να βελτιώσει αυτές τις δυνατότητες, τόσο ώστε οποιοδήποτε άτομο να μπορεί να καλεί το φίλτρο με δύο : Επιλογή θέματος + Βελτίωση μαλλιών.

Η δεύτερη ενημέρωση είναι το Object Aware Refine Mode, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να διαφοροποιεί τις μικρές λεπτομέρειες από παρόμοια υπόβαθρα. Το νέο κουμπί Object Aware επιτρέπει μια ειδική λειτουργία που σας επιτρέπει να επιλέξετε λεπτομέρειες με εκπληκτική ακρίβεια.

Επιπλέον ενημερώσεις
Οι υπόλοιπες ενημερώσεις όπως το Smart Object Reset, τα Live Shapes και το Pattern Preview αν και είναι σημαντικές για τους σχεδιαστές από τους φωτογράφους, ίσως δεν ενδιαφέρουν το ευρύ κοινό, αλλά αν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτά στο blog της Adobe.

Συμπέρασμα
Εν ολίγοις, η τελευταία ενημέρωση στο Photoshop δείχνει ότι η Adobe δεν σκοπεύει να μείνει πίσω στον αγώνα προς την κυριαρχία της επεξεργασίας φωτογραφιών με τεχνολογία AI. Εάν όντως αυτό είναι το μέλλον, όπου ακόμη και οι πιο περίπλοκες τροποποιήσεις μπορούν να γίνουν εύκολα κάνοντας κλικ σε ένα μόνο κουμπί ή βάζοντας ένα με δύο ρυθμιστικά, τότε η Adobe σκοπεύει να είναι παρούσα σε όλες τις εξελίξεις.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best straight into your inbox!

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).