Microsoft Designer : Δωρεάν δημιουργία γραφικών μέσω AI

Το Microsoft Designer είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή κατασκευής γραφικών μέσω κειμένου, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και μπορεί να δημιουργήσει για εσάς εικόνες για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, banner, λογότυπα, πινακίδες, φυλλάδια και πολλά άλλα με ελάχιστη προσπάθεια.

a logo for website iguru 2gr

Το Microsoft Designer είναι ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να δημιουργείτε επαγγελματικά σχέδια για διάφορους σκοπούς, αλλά έχει σχεδιαστεί κυρίως για να μοιράζεστε γραφικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλα κανάλια.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην εφαρμογή μέσω ενός browser κάνοντας κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο, που σημαίνει ότι εργάζεται σε όλα τα λειτουργικά.

Το Microsoft Designer βασίζεται στο DALL-E 2.5 από το OpenAI, το οποίο μπορεί να μεταφράσει κείμενο σε εικόνες, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, σε γραφικά, αφίσες και παρουσιάσεις.

Επιπλέον, η εφαρμογή Designer μπορεί να προσφέρει προτάσεις, να δημιουργεί λεζάντες και hashtags, να δημιουργεί κινούμενα γραφικά, φόντο, μεταβάσεις κειμένου και πολλά άλλα.

Προσοχή. Η εφαρμογή είναι προς το παρόν δωρεάν για οποιονδήποτε, αλλά τελικά, θα γίνει διαθέσιμη ως δωρεάν προσθήκη για τους συνδρομητές του Microsoft 365. Οπότε δουλέψτε μαζί της όσο προλαβαίνετε.

Πως να ξεκινήσετε
Βήμα 1: Ανοίξτε ένα browser και περιηγηθείτε στην διεύθυνση https://designer.microsoft.com. Στην αρχική σελίδα της κάντε κλικ στο πάνω δεξιά κουμπί “Try Designer for free” (Δοκιμάστε το Designer δωρεάν).

microsoft designer 1

Θα απαιτηθεί να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στην Microsoft. Οι χρήστες των Linux θα πρέπει να φτιάξουν ένα email στο Hotmail.com για αυτή την δουλειά.

Βήμα 2: Στην εφαρμογή Ιστού, θα βρείτε στα αριστερά ένα πλαίσιο προτροπής για chatbot όπου μπορείτε να δώσετε ένα κείμενο στο AI για να δημιουργήσετε πρότυπα με βάση την περιγραφή σας.

microsoft designer 2

Στη δεξιά πλευρά, θα βρείτε μια λίστα με τα πρότυπα που μπορείτε να επιλέξετε συμπληρωματικά για να ξεκινήσετε να ζητήσετε από την εφαρμογή να δημιουργήσει μια εικόνα.

Για παράδειγμα, μπορείτε να δώσετε το κείμενο που θέλετε και επιπλέον να του επιλέξετε ένα από τα πρότυπα, ας πούμε το “Creative writing workshop” όπου η εφαρμογή θα καταλάβει ότι ζητάτε μία ένα γραφικό για το instagram.

Κάνοντας κύλιση προς τα κάτω θα βρείτε αρκετά πρότυπα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την επιλογή “Add Image” (Προσθήκη εικόνας) για να ανεβάσετε εικόνες που μπορεί να χρησιμοποιήσει το εργαλείο για να δημιουργήσει ένα νέο σχέδιο.

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο “Generate” (Δημιουργία εικόνας) και περιμένετε τα αποτελέσματα.

microsoft designer 3

Μπορείτε να επιλέξετε μία από τις εικόνες που δημιουργούνται από AI, να την κατεβάσετε δωρεάν ή να του πείτε να σας δώσει ένα μοναδικό link που να την περιέχει, όπως αυτό ή αυτό.

Γραμμή εργαλείων Microsoft Designer
Στα αριστερά, θα βρείτε τα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επεξεργαστείτε και να δημιουργήσετε την εικόνα σας. Η καρτέλα “Templates” (Πρότυπα) περιλαμβάνει κάθε πρότυπο σχεδίασης που είναι διαθέσιμο στο Microsoft Designer.

Η καρτέλα “My media” (Τα πολυμέσα μου) σάς επιτρέπει να ανεβάσετε εικόνες από τον υπολογιστή σας ή άλλες υπηρεσίες, όπως το Dropbox, το Google Photos, το Google Drive και το OneDrive, και από το τηλέφωνό σας.

Η καρτέλα “Visuals” περιλαμβάνει εικόνες επιμελημένες με AI για προσθήκη στο έργο σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε διαφορετικούς τύπους σχημάτων, βίντεο και άλλους τύπους εικονογραφήσεων.

Η καρτέλα “Text” (Κείμενο) περιλαμβάνει διάφορα στυλ κειμένου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για κείμενο κεφαλίδας, υπότιτλου και σώματος.

Στη δεξιά πλευρά, έχετε τον πίνακα “Ideas” (Ιδέες) που εμφανίζει πρόσθετα πρότυπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχετικά με το έργο σας.

Το κουμπί “New ideas” (Νέες ιδέες) σας επαναφέρει στην αρχή για να δημιουργήσετε ένα νέο σχέδιο.

Συμπερασματικά
Πρόκειται για άλλη μία εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να δημιουργήσει φανταστικές εικόνες μέσα από μία περιγραφή κειμένου. Θα λέγαμε είναι άλλος ένας εφιάλτης των γραφιστών, που πλέον είναι αργά να σταματήσει σαν τεχνολογία.

Η ποιότητα των εικόνων είναι πολύ καλή, σχεδόν επαγγελματική. Μπορείτε να κατεβάσετε την δουλειά σας χωρίς περιορισμό. Όσο ακόμα είναι δωρεάν.

Η φαντασία (στην εξουσία) της τεχνικής νοημοσύνης δεν είναι τόσο μεγάλη όσο στο Midjourney (όπου μπορεί να φανταστεί ένα αρχέγονο άνθρωπο να μιλάει σε κινητό τηλέφωνο), αλλά όταν του ζητάτε η εικόνα να έχει ένα κείμενο μέσα, αυτό σας παρουσιάζετai ολόσωστο (στο Midjourney είναι επίτηδες σε ακαταλαβίστικη μορφή).

Αξίζει να το δοκιμάσετε.

 

Microsoft,Designer

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).