Η Microsoft εγκαθιστά υποχρεωτικά το PC Health Check

Η Microsoft προωθεί την εφαρμογή PC Check στα συστήματα μέσω του update. Δείτε πώς μπορείτε να το απεγκαταστήσετε.

pc health

Η Microsoft με την update έκδοση KB5005463 εγκαθιστά αυτόματα την εφαρμογή PC Health Check. H KB5005463 θα φτάσει μέσω του Windows Update σε συστήματα με Windows 10 2004, 20H2 και 21H1 (καμία λέξη για τα επερχόμενα Windows 10 21H2). Η εταιρεία αναφέρει ότι δεν σκοπεύει να προωθήσει την ενημέρωση για υπολογιστές που έχουν ήδη αναβαθμιστεί από Windows 10 σε .

Για την ιστορία, η Microsoft κυκλοφόρησε πρόσφατα μια ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής PC Health Check που είναι αρκετά αναλυτική, αφού η αρχική έκδοση του προγράμματος αποσύρθηκε γιατί δεν παρείχε βασικές πληροφορίες.

Το PC Health Check έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πληροφορίες συμβατότητας στους χρήστες. Η εφαρμογή ελέγχει εάν ο υπολογιστής με Windows πληροί τις απαιτήσεις συστήματος του λειτουργικού συστήματος Windows 11 της Microsoft.

Η εφαρμογή παρέχει και άλλες βασικές πληροφορίες και διαγνωστικά, συμπεριλαμβανομένων σχετικά με την μπαταρία, τη χωρητικότητα αποθήκευσης μιας συσκευής, τον χρόνο εκκίνησης, το Windows Update και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμό.

  Ansys Δωρεά Μετρητικού Οργάνου μικροτσίπ στον Δημόκριτο

Η Microsoft δημοσίευσε μια σελίδα υποστήριξης στον ιστότοπό της για την ενημέρωση KB5005463 που προσφέρει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση.

Η Microsoft δεν αποκαλύπτει γιατί θέλει η εφαρμογή να είναι εγκατεστημένη σε συσκευές Windows 10. Μια εξήγηση είναι ότι θέλει η εφαρμογή να είναι στις συσκευές για να παρέχει πληροφορίες συμβατότητας στους διαχειριστές για τη βελτίωση της διαδικασίας.

Μία άλλη είναι, ότι ενδιαφέρεται να ωθήσει τις πωλήσεις υπολογιστών, και ποιος καλύτερος τρόπος για να το πετύχει αυτό από το να πει στους χρήστες ότι οι συσκευές τους δεν είναι συμβατές με το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας. Και πάλι, η εφαρμογή δεν ξεκινά αυτόματα μετά την εγκατάσταση μέσω της ενημέρωσης.

Τα Windows 10 υποστηρίζονται μέχρι το 2025, αλλά το επίκεντρο της ανάπτυξης έχει μετακινηθεί στα Windows 11. Ορισμένες λειτουργίες των Windows 11 θα βρουν τον δρόμο τους στα Windows 10, αλλά η πλειοψηφία δεν θα είναι διαθέσιμη στην προηγούμενη έκδοση των Windows.

  BONVITA από το ΙΤΕ, έλεγχος, πρόληψη και διαχείριση ευπάθειας στους ηλικιωμένους

Οι χρήστες των Windows 10 που δεν θέλουν την εφαρμογή στα πόδια τους μπορούν να την απεγκαταστήσουν με τον ακόλουθο τρόπο:

  1. Ανοίξτε την Έναρξη και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  2. Μεταβείτε στις Εφαρμογές
  3. Κάντε αναζήτηση για το PC Health Check.
  4. Επιλέξτε την και μετά πατήστε το κουμπί Κατάργηση εγκατάστασης.

Το PC Health Check μπορεί να ληφθεί ξανά από τον ιστότοπο της Microsoft ανά πάσα στιγμή.

PC Health Check,health,check,Windows 11,Windows 10,Microsoft,KB5005463

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).