Η Microsoft εγκαθιστά υποχρεωτικά το PC Health Check


Η Microsoft προωθεί την εφαρμογή PC Health Check στα συστήματα Windows 10 μέσω του update. Δείτε πώς μπορείτε να το απεγκαταστήσετε.

pc health

Η Microsoft με την update έκδοση KB5005463 εγκαθιστά αυτόματα την εφαρμογή PC Health Check. H KB5005463 θα φτάσει μέσω του Windows Update σε συστήματα με Windows 10 2004, 20H2 και 21H1 (καμία λέξη για τα επερχόμενα Windows 10 21H2). Η εταιρεία αναφέρει ότι δεν σκοπεύει να προωθήσει την ενημέρωση για υπολογιστές που έχουν ήδη αναβαθμιστεί από Windows 10 σε Windows 11.

Για την ιστορία, η Microsoft κυκλοφόρησε πρόσφατα μια ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής PC Health Check που είναι αρκετά αναλυτική, αφού η αρχική έκδοση του προγράμματος αποσύρθηκε γιατί δεν παρείχε βασικές πληροφορίες.

Το PC Health Check έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πληροφορίες συμβατότητας στους χρήστες. Η εφαρμογή ελέγχει εάν ο υπολογιστής με Windows πληροί τις απαιτήσεις συστήματος του λειτουργικού συστήματος Windows 11 της Microsoft.

Η εφαρμογή παρέχει και άλλες βασικές πληροφορίες και διαγνωστικά, συμπεριλαμβανομένων σχετικά με την μπαταρία, τη χωρητικότητα αποθήκευσης μιας συσκευής, τον χρόνο εκκίνησης, το Windows Update και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμό.

Η Microsoft δημοσίευσε μια σελίδα υποστήριξης στον ιστότοπό της για την ενημέρωση KB5005463 που προσφέρει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση.

Η Microsoft δεν αποκαλύπτει γιατί θέλει η εφαρμογή να είναι εγκατεστημένη σε συσκευές Windows 10. Μια εξήγηση είναι ότι θέλει η εφαρμογή να είναι στις συσκευές για να παρέχει πληροφορίες συμβατότητας στους διαχειριστές για τη βελτίωση της διαδικασίας.

Μία άλλη είναι, ότι ενδιαφέρεται να ωθήσει τις πωλήσεις υπολογιστών, και ποιος καλύτερος τρόπος για να το πετύχει αυτό από το να πει στους χρήστες ότι οι συσκευές τους δεν είναι συμβατές με το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας. Και πάλι, η εφαρμογή δεν ξεκινά αυτόματα μετά την εγκατάσταση μέσω της ενημέρωσης.

Τα Windows 10 υποστηρίζονται μέχρι το 2025, αλλά το επίκεντρο της ανάπτυξης έχει μετακινηθεί στα Windows 11. Ορισμένες λειτουργίες των Windows 11 θα βρουν τον δρόμο τους στα Windows 10, αλλά η πλειοψηφία δεν θα είναι διαθέσιμη στην προηγούμενη έκδοση των Windows.

Οι χρήστες των Windows 10 που δεν θέλουν την εφαρμογή στα πόδια τους μπορούν να την απεγκαταστήσουν με τον ακόλουθο τρόπο:

  1. Ανοίξτε την Έναρξη και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  2. Μεταβείτε στις Εφαρμογές
  3. Κάντε αναζήτηση για το PC Health Check.
  4. Επιλέξτε την και μετά πατήστε το κουμπί Κατάργηση εγκατάστασης.

Το PC Health Check μπορεί να ληφθεί ξανά από τον ιστότοπο της Microsoft ανά πάσα στιγμή.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news