Προσοχή στα έγγραφα του Office που ανοίγετε μέχρι την Τρίτη

Ερευνητές της McAfee ανακάλυψαν μια άγνωστη ευπάθεια στο Microsoft Word ( του Office), η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση διαφορετικών ειδών malware ακόμα και σε πλήρως ενημερωμένους υπολογιστές.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα τρωτά του Office αυτό το zero-day bug (δεν έχει επιδιορθωθεί ακόμα) δεν χρησιμοποιεί μακροεντολές. Οι μακροεντολές στο Office είναι μια γνωστή ευπάθεια της εφαρμογής.office

Η ευπάθεια ενεργοποιείται όταν το θύμα ανοίγει ένα πειραγμένο έγγραφο του Word, το οποίο κατεβάζει μια κακόβουλη εφαρμογή HTML από ένα διακομιστή, που είναι μεταμφιεσμένη για να μοιάζει με ένα αρχείο Rich Text document. Η εφαρμογή HTML κατεβάζει και τρέχει ένα κακόβουλο script που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση malware.

Ερευνητές της McAfee, που ανακάλυψαν και δημοσίευσαν για πρώτη φορά την ευπάθεια την Παρασκευή, αναφέρουν ότι επειδή η εφαρμογή HTML είναι εκτελέσιμη, ο εισβολέας μπορεί να εκτελέσει κώδικα σε κάθε υπολογιστή και μπορεί να αποφύγει μετριασμούς από τη μνήμη που έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέψουν τέτοιου είδους επιθέσεων.

Η McAfee και η FireEye (η τελευταία δημοσίευσε μια παρόμοια προ το Σάββατο) συμφώνησαν για την αιτία της ευπάθειας. Το θέμα σχετίζεται με τη λειτουργία Windows Object Linking and Embedding (OLE), η οποία επιτρέπει σε μια εφαρμογή τη σύνδεση και την ενσωμάτωση περιεχομένου σε άλλα έγγραφα, σύμφωνα με τους . Το χαρακτηριστικό Windows OLE χρησιμοποιείται κυρίως στο Office και τα Windows, είναι ενσωματωμένο στο WordPad, και είναι η αιτία πολλών τρωτών σημείων κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι το σφάλμα μπορεί να αξιοποιηθεί σε όλες τις εκδόσεις του Οffice, συμπεριλαμβανομένου και του τελευταίου Οffice 2016 που τρέχει σε Windows 10, και έχουν εντοπίσει τέτοιες επιθέσεις στο δια από τον Ιανουάριο.

Ένας εκπρόσωπος της Microsoft επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία θα εκδώσει μια ενημέρωση για το σφάλμα, την Τρίτη, στο πλαίσιο της μηνιαίας κυκλοφορίας ενημερώσεων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).