Η βάση δεδομένων ευπαθειών OSVDB κλείνει μετά από 12 χρόνια λειτουργίας


Η OSVDB (Open Sourced Vulnerability Database) ή αλλιώς ανοικτού κώδικα βάση δεδομένων ευπαθειών, μια ιστοσελίδα που αρχειοθετούσε τα τρωτά σημεία λογισμικού, αποφάσισε να κλείσει μετά από 12 χρόνια λειτουργίας και από μία συλλογή με πάνω από 100.000 τρωτά σημεία.

OSVDB

Η ανακοίνωση έγινε χθες, και η βάση δεδομένων αμέσως σταμάτησε την λειτουργία της. Όλες οι συνδέσεις ανακατευθύνονται στο blog του site. Σε σύντομη δήλωση τους, οι διαχειριστές του site επισημαίνουν ότι η ιστοσελίδα δεν θα επανέλθει.

Ο Brian Martin, διαχειριστής της OSVDB, είπε ότι δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, καθώς αγωνίστηκαν για πάνω από δέκα χρόνια με προσωπικό κόστος να την έχουν πάντα online.

Το blog της Open Sourced Vulnerability Database θα παραμείνει ανοικτό και θα συνεχίσει να παρέχει σκέψεις και απόψεις για θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, και ιδιαίτερα για τα τρωτά σημεία λογισμικού.

Η Open Sourced Vulnerability Database ξεκίνησε το 2004 από το Open Security Foundation, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το επόμενο έτος.

Ο στόχος της ήταν να παράσχει δωρεάν εκτιμήσεις για ευπάθειες λογισμικού, ανεξάρτητα από την προέλευση τους και τον κατασκευαστή τους.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news