Η βάση δεδομένων ευπαθειών OSVDB κλείνει μετά από 12 χρόνια λειτουργίας

Η (Open Sourced Vulnerability Database) ή αλλιώς ανοικτού κώδικα βάση δεδομένων ευπαθειών, μια ιστοσελίδα που αρχειοθετούσε τα τρωτά σημεία λογισμικού, αποφάσισε να κλείσει μετά από 12 χρόνια λειτουργίας και από μία συλλογή με πάνω από 100.000 τρωτά σημεία.

OSVDB

Η ανακοίνωση έγινε χθες, και η βάση δεδομένων αμέσως σταμάτησε την λειτουργία της. Όλες οι συνδέσεις ανακατευθύνονται στο του site. Σε σύντομη δήλωση τους, οι διαχειριστές του site επισημαίνουν ότι η ιστοσελίδα δεν θα επανέλθει.

Ο Martin, διαχειριστής της OSVDB, είπε ότι δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, καθώς αγωνίστηκαν για πάνω από δέκα χρόνια με προσωπικό κόστος να την έχουν πάντα .

Το blog της Open Sourced Vulnerability Database θα παραμείνει ανοικτό και θα συνεχίσει να παρέχει σκέψεις και απόψεις για θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, και ιδιαίτερα για τα τρωτά σημεία λογισμικού.

Η Open Sourced Vulnerability Database ξεκίνησε το από το Open Security Foundation, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το επόμενο έτος.

  ImageMagick 7.1.0-51 επεξεργασία εικόνας σε όλες τις πλατφόρμες

Ο στόχος της ήταν να παράσχει εκτιμήσεις για ευπάθειες λογισμικού, ανεξάρτητα από την προέλευση τους και τον κατασκευαστή τους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


46  +    =  50