Πως να απενεργοποιήσετε την προβολή pdf σε Firefox, Chrome, Edge, Brave και Opera

Δείτε πως να απενεργοποιήσετε τον browser σας να προβάλει αυτόματα τα αρχεία pdf και αντί αυτού να ανοίγονται στο Acrobat Reader ή όπου αλλού θέλετε.

pdf,browser,Chrome,Firefox,Opera,Brave,Edge

Όταν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο αρχείου PDF σε οποιονδήποτε ιστότοπο, σχεδόν όλα τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης ανοίγουν το αρχείο PDF με την ενσωματωμένη εφαρμογή προβολής PDF, αντί να το κατεβάζουν στον δίσκο σας.

Εάν θέλετε να αλλάξετε αυτήν τη συμπεριφορά και θέλετε να απενεργοποιήσετε την ενσωματωμένη λειτουργία προβολής PDF στο πρόγραμμα περιήγησής σας, διαβάστε αυτό το άρθρο.

Οι οδηγίες μας αναφέρονται σε όλα τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης όπως το Google Chrome, το Mozilla Firefox, το Microsoft Edge, το Brave και το Opera, τα οποία διαθέτουν το δικό τους ενσωματωμένο εργαλείο προβολής PDF.

Οι ενσωματωμένες αυτές εφαρμογές διαθέτουν βασικές λειτουργίες, δεν μπορούν να προβάλουν πολλά αρχεία μαζί και γενικά είναι κάπως δύσχρηστα. Το μόνο καλό που έχουν είναι ότι προβάλουν το αρχείο άμεσα. Πολλοί όμως χρήστες προτιμούν ένα πρόγραμμα προβολής PDF τρίτου κατασκευαστή, όπως το Adobe Acrobat Reader κ.λπ. και επιθυμούν να ανοίξουν το έγγραφο PDF σε αυτό το πρόγραμμα, αντί να το δουν μέσα από τον browser τους.

Ευτυχώς, όλα τα προγράμματα περιήγησης επιτρέπουν στους χρήστες να απενεργοποιήσουν ή να ενεργοποιήσουν τη δυνατότητα προβολής PDF. Μόλις απενεργοποιήσετε το ενσωματωμένο πρόγραμμα προβολής PDF, το πρόγραμμα περιήγησής σας θα κατεβάζει πάντα το αρχείο PDF και, στη συνέχεια, μπορείτε να το ανοίξετε με το πρόγραμμα προβολής PDF που επιθυμείτε.

Απενεργοποιήστε το ενσωματωμένο πρόγραμμα προβολής PDF στο Mozilla Firefox

 1. Ανοίξτε τον Firefox και κάντε κλικ στο κύριο μενού του Firefox (εικονίδιο μενού Hamburger 3 γραμμών) που υπάρχει στη δεξιά πλευρά της γραμμής εργαλείων. Τώρα κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις για να ανοίξετε τη σελίδα ρυθμίσεων του Firefox.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατευθύνετε την επιλογή αυτής της σελίδας χρησιμοποιώντας την εντολή about:preferences στη γραμμή διευθύνσεων.

 1. Είστε στην αρχή της σελίδας, στην ενότητα “Γενικά”. Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα “Εφαρμογές”.
 2. Ορίστε το “Portable Document Format (PDF)” σε “Χρήση προεπιλεγμένης εφαρμογής Windows” χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο πλαίσιο. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε το “Αποθήκευση αρχείου” ώστε αυτό να αποθηκευτεί στο δίσκο σας και να το ανοίξετε αργότερα με όποιο πρόγραμμα θέλετε.

Το Firefox είναι ο μόνος browser που μπορεί να δεχτεί εντολή να ανοίγει κατευθείαν το αρχείο pdf στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα των Windows. Όλοι οι υπόλοιποι browser που βασίζονται στο Chromium δεν έχουν αυτή την δυνατότητα, παρά μόνο να κατεβάζουν στο αρχείο στο δίσκο.

ΥΓ: Στο μέλλον, εάν αποφασίσετε να επαναφέρετε ή να ενεργοποιήσετε ξανά την ενσωματωμένη δυνατότητα προβολής PDF στον Firefox, ορίστε την παραπάνω επιλογή σε “Άνοιγμα στον Firefox”.

Απενεργοποιήστε το ενσωματωμένο πρόγραμμα προβολής PDF στο Google Chrome

Ακολουθείστε αυτές τις οδηγίες του iGuRu, καθώς είχαμε αναφερθεί παλαιότερα στο Chrome.

Απενεργοποιήστε το ενσωματωμένο πρόγραμμα προβολής PDF στον Microsoft Edge

 1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge και κάντε κλικ στο κουμπί μενού με τις 3 οριζόντιες κουκκίδες που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της γραμμής εργαλείων. Τώρα επιλέξτε Ρυθμίσεις από το κύριο μενού. Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε απευθείας τη σελίδα Ρυθμίσεις στον Edge χρησιμοποιώντας το edge://settings/ στη γραμμή διευθύνσεων.
 • Τώρα κάντε κλικ στην ενότητα ή στην καρτέλα “Cookies και δικαιώματα τοποθεσίας” (Cookies and Site Permissions) που υπάρχει στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.

 • Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή “Έγγραφα PDF”.

 • ΥΓ: Μπορείτε να κατευθύνετε την ανοιχτή σελίδα ρυθμίσεων εγγράφων PDF χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο edge://settings/content/pdfDocuments στη γραμμή διευθύνσεων του Edge.

  1. Τώρα ενεργοποιήστε την επιλογή “Να κατεβαίνουν πάντα τα αρχεία PDF”, (ρυθμίστε το κουμπί εναλλαγής στο ON).

  Τέλος. Τώρα κάθε φορά που κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο αρχείου PDF, ο Microsoft Edge θα κατεβάσει το αρχείο PDF.

  ΥΓ: Στο μέλλον, εάν αποφασίσετε να επαναφέρετε ή να ενεργοποιήσετε ξανά την ενσωματωμένη λειτουργία προβολής PDF στο Edge, απενεργοποιήστε την επιλογή «Να κατεβαίνουν πάντα τα αρχεία PDF».

  Απενεργοποιήστε το ενσωματωμένο πρόγραμμα προβολής PDF στο πρόγραμμα περιήγησης Brave

  1. Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Brave, κάντε κλικ στο κουμπί Μενού με τις τρεις οριζόντιες παύλες (χάρμπουγκερ) επάνω δεξιά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις . Εναλλακτικά, μπορείτε να ξεκινήσετε απευθείας τη σελίδα Ρυθμίσεις βάζοντας το URL brave://settings.
 • Δεδομένου ότι το Brave στηρίζεται στο Chromium, όπως και το Chrome, δεν διαφέρει και πολύ στις ρυθμίσεις του με αυτό. Στην σελίδα των ρυθμίσεων κάντε κλικ στο “Απόρρητο και ασφάλεια” που βρίσκεται στο αριστερό μενού.

 • Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στην επιλογή “Ρυθμίσεις Ιστότοπου και Ασπίδων”.

 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή “Επιπλέον ρυθμίσεις περιεχομένου”.

 • Ξανά κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή “Έγγραφα PDF” .

 • ΥΓ: Μπορείτε να κατευθύνετε τη σελίδα ρυθμίσεων των ανοιχτών εγγράφων PDF χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο brave://settings/content/pdfDocuments στη γραμμή διευθύνσεων του Opera.

  1. Τώρα επιλέξτε “Λήψη PDF” που δίνεται στην ενότητα “Προεπιλεγμένη συμπεριφορά”.

  Τέλος. Τώρα κάθε φορά που κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο αρχείου PDF, το Brave θα κατεβάσει το αρχείο PDF.

  ΥΓ: Στο μέλλον, εάν αποφασίσετε να επαναφέρετε ή να ενεργοποιήσετε ξανά την ενσωματωμένη δυνατότητα προβολής PDF στο Brave, ορίστε την επιλογή “Προεπιλεγμένη συμπεριφορά ” για έγγραφα PDF σε “Άνοιγμα PDF στο Brave”.

  Απενεργοποιήστε το ενσωματωμένο πρόγραμμα προβολής PDF στο πρόγραμμα περιήγησης Opera

  1. Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Opera, κάντε κλικ στο κουμπί Μενού Opera και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή ” Μετάβαση στις πλήρης Ρυθμίσεις του browser”. Εναλλακτικά, μπορείτε να ξεκινήσετε απευθείας τη σελίδα Ρυθμίσεις πατώντας τα πλήκτρα Alt+P μαζί.
 • Θα ανοίξει τη σελίδα Ρυθμίσεις του Opera. Τώρα κάντε κλικ στην ενότητα ή την καρτέλα “Προσωπικό Απόρρητο και ασφάλεια” που υπάρχει στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.

 • Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στην επιλογή “Ρυθμίσεις ιστότοπου”.

 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή “Επιπλέον ρυθμίσεις περιεχομένου”.

 • Ξανά κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή “Έγγραφα PDF”.

 • ΥΓ: Μπορείτε να κατευθύνετε τη σελίδα ρυθμίσεων των ανοιχτών εγγράφων PDF χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο opera://settings/content/pdfDocuments στη γραμμή διευθύνσεων του Opera.

  1. Τώρα επιλέξτε “Λήψη PDF” που δίνεται στην ενότητα “Προεπιλεγμένη συμπεριφορά”.

  Αυτό είναι. Τώρα κάθε φορά που κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο αρχείου PDF, η Opera θα κατεβάσει το αρχείο PDF.

  ΥΓ: Στο μέλλον, εάν αποφασίσετε να επαναφέρετε ή να ενεργοποιήσετε ξανά την ενσωματωμένη δυνατότητα προβολής PDF στο Opera, ορίστε την επιλογή “Προεπιλεγμένη συμπεριφορά ” για έγγραφα PDF σε “Άνοιγμα αρχείων PDF στο Opera”. Και το Opera, όπως και το Brave, βασίζονται στο Chromium, οπότε τα δύο μενού είναι παραπλήσια με ελαφρές διαφορές στην ορολογία.

  iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

  κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

  Προστεθείτε στους 2.110 εγγεγραμμένους.
  pdf,browser,Chrome,Firefox,Opera,Brave,Edge

  Written by Δημήτρης

  O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

  Αφήστε μια απάντηση

  Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
  1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
  2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
  3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
  4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).