D link routers firmware security update

Πρέπει να αφήνετε το Wi-Fi router/modem σας συνεχώς ανοιχτό;

Ίσως κάποιοι από εσάς να κλείνετε κάθε βράδυ τον υπολογιστή σας. Όμως έχετε αναρωτηθεί αν πρέπει να κλείνετε και το / που σας έχει δώσει ο provider σας για να συνδέεστε στο δια;

D link routers firmware security update

Εάν προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, μπορεί να εξετάζετε το ενδεχόμενο να απενεργοποιείτε το router/modem που έχετε για να συνδέεστε στο , όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Αλλά τα μηχανήματα αυτά δεν καταναλώνουν τόση ενέργεια όσο νομίζετε, και κάτι τέτοιο μπορεί να σας επιβραδύνει ή να προκαλέσει προβλήματα στο μέλλον. Δείτε το γιατί.

Αν και όλα είναι σχετικά, οι δρομολογητές δεν καταναλώνουν

Εάν έχετε εργαστεί με ηλεκτρικά ή ηλεκτρονικά προϊόντα του παρελθόντος, μπορεί να πιστεύετε ότι τα νέα μηχανήματα καταναλώνουν πολλή ισχύ.

μόντεμ

Όμως τα περισσότερα σύγχρονα ηλεκτρονικά είναι συσκευές χρησιμοποιούν μια πολύ ελάχιστη και λογική ποσότητα ενέργειας, που είναι σχεδόν αμελητέα σε σύγκριση με συσκευές υψηλής ενεργειακής κατανάλωσης, όπως φούρνοι μικροκυμάτων ή κλιματιστικά.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με την Synology, ο δρομολογητής της RT2600ac που θεωρείται εξαιρετικά αξιόπιστος, χρησιμοποιεί περίπου 10,8 watt ισχύος όταν χρησιμοποιείται και περίπου 7,94 watts όταν είναι σε αδράνεια. Αυτό είναι περίπου το 1/6 της κατανάλωσης ισχύος ενός λαμπτήρα πυρακτώσεως 60 watt.

Τώρα, αν έχετε τον δρομολογητή Synology RT2600ac αναμμένο για 24 ώρες την ημέρα, χρησιμοποιώντας 10,8 Watt κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας (ας πούμε για 12 ώρες) και 7,94 Watt σε αδράνεια (για άλλες 12 ώρες), τότε θα χρησιμοποιούσε περίπου 0,00937 κιλοβάτ/ώρα κατά μέσο όρο.

  Στήστε ένα server στο σπίτι σας με το VirtualBox - Μέρος 2

Με δεδομένη την τιμή της κιλοβατώρας για την Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 2021 που ήταν στις 0,11936 ευρώ ανά κιλοβατώρα, αυτό μεταφράζεται σε λειτουργικό κόστος 0,001113 € ανά ώρα, ή αν θέλετε 0,026 € (3 σεντς) την ημέρα, ή 0,80 € το μήνα ή 9,66 € ανά έτος. Φαίνεται αρκετά λογικό ποσό για μια συσκευή που παρέχει σε ολόκληρο το σπίτι σας πρόσβαση στο διαδίκτυο, έτσι δεν είναι;

Εκτός και αν είστε της γνώμης ότι “φασούλι, το φασούλι, γεμίζει το σακούλι” και πριν κοιμηθείτε σβήνετε οτιδήποτε έχει λαμπάκι. Όπως για παράδειγμα την τηλεόραση αφού και στη λειτουργία stand-by καταναλώνει. Ή τα ενδεικτικά λαμπάκια και το ρολόι της ηλεκτρικής κουζίνας. Ή το ασύρματο τηλέφωνο. Ή το φως στο κουδούνι της εξώπορτας.

Αν δεν έχετε τέτοιες εμμονές, τότε σας ενημερώνουμε ότι τα καλωδιακά μόντεμ που σας έχει δώσει ο provider σας χρησιμοποιούν εξίσου χαμηλές ποσότητες ενέργειας, επομένως, βασικά, δεν χρειάζεται ποτέ να ανησυχείτε για το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας της συνεχούς λειτουργίας ενός μόντεμ ή ενός δρομολογητή/μόντεμ διαδικτύου.

Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα κλείνοντάς τα; Ναι, πολύ λίγα (80 σεντ το μήνα, αν δεν ανάψετε τον δρομολογητή σας για έναν ολόκληρο μήνα, σύμφωνα με το παράδειγμά μας ή αν το σβήνετε το βράδυ θα κερδίσετε 0,40 ευρώ το μήνα), αλλά ίσως να μην αξίζει αν λάβετε υπόψη σας τα μειονεκτήματα του να το κάνετε, όπως θα δούμε παρακάτω.

Είναι σχεδιασμένα για να λειτουργούν συνεχώς

router,modem,internetΟι μηχανικοί που δημιουργούν ρούτερ/μόντεμ διαδικτύου τα σχεδιάζουν να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, ώστε να είναι πάντα διαθέσιμα για να σας παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο όποτε το χρειάζεστε. Ως εκ τούτου, ορισμένοι δρομολογητές δεν έχουν καν διακόπτες ρεύματος και για να τους απενεργοποιήσετε θα πρέπει να τους αποσυνδέσετε από το ρεύμα.

  Τέσσερεις browsers για ανώνυμη περιήγηση

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του να αφήνετε έναν δρομολογητή συνεχώς συνδεδεμένο είναι ότι είναι πάντα έτοιμος για δράση. Μόλις αποσυνδέσετε (ή απενεργοποιήσετε) έναν δρομολογητή και τον ενεργοποιήσετε ξανά, η συσκευή θα περάσει από μια διαδικασία εκκίνησης που μπορεί να περιλαμβάνει τη διαπραγμάτευση μιας νέας δυναμικής διεύθυνσης IP από τον ISP σας. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά προτού η πρόσβασή σας στο διαδίκτυο είναι έτοιμη για χρήση ξανά.

Στον αντίποδα, ενώ υπάρχει μία ευρεία συναίνεση σχετικά με την συνεχή λειτουργία ενός modem, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η συνεχής τροφοδοσία μιας ηλεκτρονικής συσκευής μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τη διάρκεια ζωής της. Η αλήθεια είναι ότι καταπονεί τα εσωτερικά της στοιχεία με τις διακυμάνσεις στο ρεύμα και τις θερμοκρασίες που εμπλέκονται. Επομένως, αν και είναι φτιαγμένα να αντέχουν χρόνια συνεχούς χρήσης αν δεν τα χρησιμοποιείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα (μήνες, χρόνια), τότε απενεργοποιήστε τα.

Ο παράγοντας ευκολίας

router
Ένα άλλο πρόβλημα με τον τερματισμό της λειτουργίας του δρομολογητή / μόντεμ σας, ειδικά τη νύχτα, είναι ότι μπορεί να διακόψει τυχόν αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας που βασίζονται σε σύννεφο και που έχετε ρυθμίσει τον υπολογιστή, το smartphone ή το tablet σας να πραγματοποιούνται.

Ορισμένες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, όπως το Apple iCloud για iPhone, περιμένουν μέχρι τις ώρες αδράνειας, για να ανεβάσουν τα δεδομένα σας στους διακομιστές της Apple για φύλαξη. Είναι μια εξαιρετική στιγμή να το κάνουν ενώ κοιμάστε αφού δεν χρησιμοποιείτε το iPhone σας για άλλες εργασίες.

Έτσι, εκτός και αν χρειάζεται να εξοικονομήσετε 11 € το χρόνο, ή αν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το δρομολογητή σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι καλύτερα να αφήσετε τον δρομολογητή – μόντεμ σας συνεχώς ανοιχτό. Και να απολαύστε το διαδίκτυο!

router,modem,internet

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  19  =  22