Χειροκίνητη επαναφορά της τελευταίας περιόδου σύνδεσης στο Google Chrome

Όλοι οι browsers έχουν την δυνατότητα να επαναφέρουν τις τελευταίες συνδέσεις και το δεν αποτελεί εξαίρεση. Το Chrome αποθηκεύει ορισμένες πληροφορίες, όπως ανοιχτές καρτέλες και παράθυρα, το μέγεθος κάθε παραθύρου, τη θέση του στην οθόνη και μπορεί να τα επαναφέρει, αν κλείσει το πρόγραμμα.

DNS-over-HTTPS

Φυσικά το διαθέτει αυτόματη επαναφορά, που αν την ενεργοποιήσετε κάθε φορά που ανοίγετε τον αυτός επανέρχεται στην τελευταία συνεδρία, δηλαδή όπως ήταν λίγο πριν κλείσει.

Για να ενεργοποιήσετε την αυτόματη επαναφορά δεν έχετε παρά να πάτε στις ρυθμίσεις του Google Chrome, να κατεβείτε τέρμα κάτω, στην ομάδα “Κατά την εκκίνηση” και να επιλέξετε το “Συνέχεια από εκεί που σταματήσατε”.

Επιπλέον, όταν κάνετε επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης Chrome μετά από μια συντριβή ή μετά από απότομο κλείσιμό του μέσω του Task Manager , το Chrome εμφανίζει ένα μικρό παράθυρο διαλόγου με μια επιλογή για την επαναφορά της τελευταίας περιόδου σύνδεσης.

Όταν η επιλογή είναι ενεργοποιημένη, το Chrome επαναφέρει την τελευταία συνεδρία χωρίς διακοπή. Πολύ σπάνια, το Chrome ενδέχεται να μην επαναφέρει αυτόματα την τελευταία συνεδρία και ίσως και να μην εμφανίσει ούτε το παράθυρο διαλόγου μετά από μια συντριβή. Αν σας συμβεί αυτή η περίπτωση, δείτε πώς να επαναφέρετε, μη αυτόματα, την τελευταία περίοδο σύνδεσης του Google Chrome.

  Φτιάξτε ένα Hotspot στον Windows υπολογιστή σας

Υπάρχουν δύο εύκολοι τρόποι επαναφοράς με μη αυτόματο τρόπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή οι μέθοδοι αυτοί λειτουργούν ακόμα και αν δεν έχετε διαμορφώσει το πρόγραμμα περιήγησης Chrome να επαναφέρει αυτόματα την τελευταία συνεδρία.

Μέθοδος 1
Βήμα 1: Αφού ξεκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, πιέστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Ctrl , Shift και T (Ctrl + Shift + T) για να επαναφέρετε την τελευταία περίοδο περιήγησης.

Μέθοδος 2
Βήμα 1: Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Κάντε κλικ στο εικονίδιο των τριών κάθετων κουκκίδων (δίπλα στην εικόνα λογαριασμού χρήστη στη γραμμή εργαλείων) και επιλέξτε Ιστορικό για να δείτε όλες τις πρόσφατα κλειστές καρτέλες.

Βήμα 2: Εδώ, κάτω από την ενότητα “Έκλεισαν Πρόσφατα” ( closed), το Chrome εμφανίζει Χ καρτέλες (όπου Χ ένας αριθμός καρτελών, 4 για την δική μας την περίπτωση). Κάντε κλικ σε αυτό για να επαναφέρετε την τελευταία περίοδο περιήγησης. Τόσο απλό!

Λάβετε υπόψη ότι το Chrome δεν εμφανίζει αυτές τις πληροφορίες στη σελίδα Ιστορικό, στην οποία έχετε πρόσβαση χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + H.

  Τρεις Android και iOS εφαρμογές για γυμναστική με βάρη

Αυτές οι μέθοδοι λειτουργούν εξαιρετικά στο νέο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge που βασίζεται στο Chromium.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


1  +  4  =