Shadow Calculator : Δωρεάν υπολογιστής σκιών κτηρίων

Το Shadow Calculator είναι ένα υπέροχο, δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο για τον υπολογισμό της θέσης του Ήλιου και την πρόβλεψη του μεγέθους και του σχήματος των σκιών σε διαφορετικές ώρες της ημέρας για οποιοδήποτε μέρος στη Γη και για οποιαδήποτε ημερολογιακή ημέρα.

shadow calculator

Το μέγεθος και το σχήμα μιας σκιάς στην επιφάνεια της Γης επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη γωνία με την οποία το ηλιακό φως χτυπά το αντικείμενο. Δεδομένου ότι η θέση του Ήλιου στον ουρανό αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλάζει και η γωνία και η κατεύθυνση από την οποία οι ακτίνες χτυπούν το αντικείμενο. Ως αποτέλεσμα, οι σκιές που δημιουργούν τα αντικείμενα αλλάζουν ως προς το μήκος και το σχήμα.

Όταν ο Ήλιος βρίσκεται χαμηλά στον ορίζοντα, δημιουργεί μεγάλες γωνίες με τα αντικείμενα στην Γη και αυτό κάνει τις σκιές τους μεγάλες. Το αντίστροφο συμβαίνει όταν ο Ήλιος βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από πάνω τους.

Το Shadow Calculator χρησιμοποιεί τους Χάρτες Google και ένα σύνολο Αστρομαθηματικών υπολογισμών για να προβλέψει και να οπτικοποιήσει τις σκιές για εσάς.

Εκτός από αυτό, το Shadow Calculator παρέχει επίσης τις ακόλουθες πληροφορίες για την επιλεγμένη τοποθεσία στους Χάρτες Google για οποιαδήποτε συγκεκριμένη ημέρα:

  • Διάρκεια της ημέρας
  • Ώρα Ανατολής, μεσημέρι και Δύσης
  • Θέση Ήλιου: Αζιμούθιο καθώς και Υψόμετρο

Αν χτίζετε το σπίτι σας, μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε τον Shadow Calculator (Υπολογιστής Σκιών) και να αναλύσετε πόσο ηλιακό φως θα δεχτεί το σπίτι σας και ο κήπος σας και από ποια κατεύθυνση, ώστε να σχεδιάσετε ανάλογα τα ανοίγματα, τον προσανατολισμό κλπ.

Ο υπολογισμός σκιών και των άλλων δεδομένων που παρέχει είναι αρκετά ακριβής. Για να δείτε τι μπορεί να κάνει, ακολουθείστε τα εξής βήματα:

  1. Πλοηγηθείτε στην απαιτούμενη τοποθεσία στους Χάρτες Google (με το χεράκι) και χρησιμοποιήστε το εργαλείο ορθογωνίου ή πολυγώνου για να σχεδιάσετε μια περιοχή στο χάρτη. Αυτή θα είναι η περιοχή για την οποία θα γίνει πρόβλεψη σκιάς. Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία στο πλαϊνό πλαίσιο για να περιστρέψετε και να μετακινήσετε την περιοχή σας όπως απαιτείται για μεγαλύτερη ακρίβεια.
  2. Καθορίστε το ύψος (σε μέτρα) για κάθε σημείο της περιοχής, ώστε να μπορείτε περισσότερο ή λιγότερο να αναπαραστήσετε το τρισδιάστατο αντικείμενο, όπως το σπίτι σας, κάποιον πύργο κ.λπ. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα σημείο του πολυγώνου και να αλλάξετε το ύψος του στο πλαϊνό πλαίσιο.

  3. Το γαλαζοπράσινο πολύγωνο αντιπροσωπεύει την περιοχή που σημειώσατε παραπάνω ενώ το γκριζωπό πολύγωνο προσομοιώνει τη σκιά που σχηματίζεται απευθείας στον χάρτη.

  4. Κάντε κλικ και σύρετε τον Ήλιο από το γραφικό πίνακα για να δείτε πώς αλλάζει αυτή η σκιά από Ανατολή σε Ηλιοβασίλεμα.

  5. Δείτε άλλα σχετικά δεδομένα, όπως η ώρα ανατολής/δύσης του ηλίου και η γωνία του ήλιου κ.λπ. για την επιλεγμένη ημερομηνία και τοποθεσία θα εμφανίζονται στο πλαϊνό πλαίσιο σε πραγματικό χρόνο.

Διατίθεται επίσης ένα καλό σύνολο συντομεύσεων πληκτρολογίου. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτά από το κουμπί Βοήθεια. Για να αποθηκεύσετε την τοποθεσία σας και τα δεδομένα αντικειμένου / σκιάς ως αρχείο CSV και να τα εισαγάγετε ως επίπεδο στους Χάρτες Google, χρησιμοποιήστε το κουμπί Εισαγωγή / Εξαγωγή.

Το Shadow Calculator είναι ένα πρακτικό και ακριβές εργαλείο για τους κατασκευαστές σπιτιών και τους μηχανικούς για να κατανοήσουν τις διαδρομές του ήλιου για τον σχεδιασμό των προσόψεων των σπιτιών και την εκτίμηση των αναγκών ψύξης και θέρμανσης της οικοδομής που κατασκευάζουν.

Είναι επίσης ένα συναρπαστικό εργαλείο για τους χομπίστες και τους “κολλημένους με την επιστήμη”, να αποκτήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις σκιές και τις γωνίες του ήλιου στην επιφάνεια της Γης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.107 εγγεγραμμένους.
shadow,calculator,υπολογιστής,σκιών

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).